Zoeken in deze blog

zaterdag 27 februari 2021

Huizen

 


Altijd leuk om even op Funda te kijken wat er allemaal voor moois te koop is. Ik heb geen plannen, tenzij ik een grote prijs win, maar het kijken alleen is ook leuk. Het valt mij vaak op hoeveel fouten er staan in de bijbehorende tekst...... taalfouten, maar ook dingen die niet kloppen..... teksten die iets anders vertellen dan wat ik op de foto zag, aantal kamers dat ineens anders is en ook heb ik al een paar keer een rare berekening gezien van de oppervlakte van de tuin..... vandaag zag ik er weer één: 18 m² (0,03 meter diep en 0,06 meter breed) Ik mag hopen dat het eerste klopt en niet dat wat tussen haakjes staat! Deze fout heb ik eerder gezien, bij een ander huis. 
Leuk huis overigens, dat huis waar ik het vandaag bij zag staan.... wel in de buurt, maar niet in Monnickendam. Een afstand die op de fiets prima te doen is, dus ik zou daar wel willen wonen. 



Vaak staan er wonderlijke en/of nietszeggende teksten in. "Obligaat koken" kwam ik tegen..... daar ga ik de keuken echt niet mooier door vinden. 
'Intensief  bewoond'...nou, ga er dan maar vanuit dat er veel aan te klussen valt. Deze term kom ik de laatste tijd niet vaak meer tegen. 'Gedateerd' vind ik ook iets dat wel erg vaak gebruikt wordt. Meestal over keuken of badkamer. Als het een heel neutrale, tijdloze badkamer of keuken is vind ik dat niet gedateerd, toch zag ik dat ook een keer. Gedateerd vind ik toch onzin.... ik vind het mooi of niet mooi..... wat maakt het mij dan verder uit? Ik ben niet iemand die elke 10 jaar dringend een nieuwe badkamer zou willen omdat de oude 'gedateerd' is. Een beschrijving als 'Na een lange dag hard werken thuiskomen in dit huis en dan heerlijk relaxen in de tuin' hoeft van mij ook niet, vooral niet als er meer van deze zinnen in staan. Een beschrijving van hoe ik met mijn gezin en vrienden in de tuin zit of aan het koken ben..... of heerlijk samen dit of samen dat.....ik heb dan de neiging om te roepen....'Hallo....ik ben alleen! ' 

De foto's verbaas ik mij ook vaak over.....    steeds vaker zie ik foto's die misschien wel mooi zijn, maar niks met het huis te maken hebben, zoals een vaas met bloemen, een kookboek, een fles wijn, de piano, het koffiezetapparaat of wat dan ook..... gewoon dingen die de bewoners meenemen als ze verhuizen en dus zijn het foto's die ik onbelangrijk vind. Prima als er een vaas met mooie bloemen op tafel staat die zichtbaar is bij een foto van die kamer, maar een foto van alleen die bloemen vind ik vreemd! Het zal wel voor de sfeer bedoeld zijn, maar ik wil het huis zien..... de inrichting hoort daar wel een beetje bij, maar niet de spullen op zich, alleen het geheel! 

Het valt mij ook op dat huizen soms ineens niet met te koop staan, zonder dat ze verkocht zijn..... om een paar weken later weer nieuw in de verkoop te zijn. Of bij een andere makelaar ineens weer nieuw zijn. 
Zonder dat ik wil kopen kijk ik toch naar de mogelijkheden.... zou ik het kopen als ik het geld in mijn achterzak had zitten? Als er teveel aan moet gebeuren haak ik af...... nog geen vaste trap naar de zolder, nog geen dubbelglas of er zou een dakkapel op moeten komen?.... nee, daar begin ik niet aan..... schilderen prima, wat kleine dingetjes veranderen is ook niet erg, maar geen grote klussen! Energielabel F of G.... nou laat maar. "Energielabel niet verplicht" lees ik ook wel eens..... dat zal best, maar als het een energiezuinig huis was zouden ze dat er echt wel bijzetten. Het gaat dan vaak om oude huizen, meestal wel erg mooie huizen. Soms is een huis volgens de beschrijving volledig geïsoleerd, maar heeft het toch energielabel E, F of G...... dan valt er blijkbaar ook niet veel meer aan te verbeteren. 
Ik wil ook graag een bad...... ik keek nu naar een huis met een bad in de slaapkamer! Het mag van mij ook gewoon in de badkamer, ik vraag mij af of het wel handig is in de slaapkamer, maar het lijkt mij ook wel lekker.... zo uit bed het bad in! 
Ik wil niet kleiner wonen..... graag veel bergruimte en genoeg slaapkamers voor logeerkamers en een hobbykamer. Een balkon of plat dak..... graag! Liefst een een ruime hal...... na het onhandige smalle gangetje wat ik nu heb zou ik dat heerlijk vinden. Uitzicht vind ik ook wel belangrijk..... het hoeft niet een toplocatie te zijn, maar ik wil niet vanaf de bank bij mijn overburen op tafel kijken! 
Vrij uitzicht over natuurgebied is natuurlijk het leukste..... vrijstaand vind ik ook fijn, maar als een huis erg leuk is wil ik wel wat water bij de wijn doen en mag het gewoon midden in een straat staan. 😂
Vrijstaand vind ik toch al minder belangrijk als het huis erg dicht bij dat van de buren staat en ook over- en achterburen dichtbij zijn..... dan zit ik hier veel 'vrijer'. Vrijstaand in de middle of nowhere..... nee, ik wil wel in de bewoonde wereld..... dat is gewoon handiger. Het uitzicht is dan vaak wel mooi, maar als ik voor elke boodschap in mijn auto moet stappen zit ik te ver van de bewoonde wereld af. Buren hoeven niet op kilometers afstand te wonen...... 30 meter verder is ver zat 😂.
Een garage is leuk.... maar niet noodzakelijk. 
Het is duidelijk, ik heb best veel noten op mijn zang..... het zal geen goedkoop huis worden (maar die zijn hier niet). 
Het zal nooit gebeuren dat ik zo'n huis koop, maar kijken en bedenken welke slaapkamer voor mij wordt en hoe ik alles zal inrichten is heerlijk! Fantaseren mag! En van sommige huizen wordt ik echt BLIJ

Maar die teksten...... ik heb wel eens de neiging om een makelaar te bellen en te zeggen dat ze eens goed naar hun eigen teksten moeten kijken! Ik heb het nooit gedaan. Voor een kleine vergoeding wil ik de fouten en rare dingen er wel uithalen hoor.

Ooit kwam ik in een folder tegen dat een huis openstaande tuindeuren had..... lijkt mij niet ideaal! 😂.

En ik ben hier best tevreden hoor..... ik woon hier prima, leuke buurt, goed uitzicht (achter helemaal vrij uitzicht, voor heb ik de overburen op afstand, aan de andere kant van een grasveldje), maar er is altijd mooier en beter....... dat zal altijd zo zijn. Dat maakt mij niet minder tevreden met wat ik heb, ik ben juist blij dat er nog wat te dromen is!





2 opmerkingen:

  1. Ooit deed ik het vaak, nu nog maar af en toe.
    Alleen de advertenties waar ik langsloop bij banken en makelaars. Uit nieuwsgierigheid naar de prijzen ivm mijn eigen woning. Wanneer er een interieurfoto is geplaatst bekijk ik die ook.
    Deze advertenties zijn altijd beknopt, jammer, ik zou graag openstaande tuindeuren zien. 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Openstaande tuindeuren zijn soms prima, maar ik heb toch liever dat ze ook dicht kunnen!
    Ik vind het heerlijk om te kijken.... ik doe het regelmatig en sorteer op 'nieuwste'.....want de oude heb ik vaak al gezien. Ik bekijk ze niet allemaal, veel huizen zijn mij te gewoon hahaha.
    Zelf heb ik een huurhuis.

    BeantwoordenVerwijderen