Zoeken in deze blog

vrijdag 19 februari 2021

Wandelen



Langzaam aan gaat het wandelen steeds beter. Er zijn nog steeds dagen dat ik maar moeizaam vooruit kom, maar dat vind ik niet zo gek, er zijn altijd mindere dagen geweest. 
Een paar keer heb ik lange wandelingen gemaakt, de langste was eigenlijk teveel van het goede en ik was blij dat ik mij thuis op de bank kon laten vallen, maar het herstel was er wel vrij snel. 
Alles bij elkaar gaat het dus echt beter en dat is een goed teken! Ik juich niet te vroeg, ik ben vaker opgeknapt en weer afgeknapt, maar ik ben nu verder, dus ik heb wel goede hoop!
Het zal voor een deel ook door het nieuwe medicijn komen, daarvan ging mijn suiker eindelijk echt omlaag..... niet dat ik mij er meteen veel beter door voelde, maar het zal toch meespelen. (dat nieuwe medicijn is nu in het nieuws...... een goede vervanger voor maagverkleining..... het dempt het hongergevoel, maar daar heb ik nog niks van gemerkt 😂. Sommige mensen zijn er flink ziek van overigens.... dat heb ik ook niet).
Als ik een flinke wandeling maak doe ik de rest van de dag weinig, het is het één of het ander..... dat nog wel.  Het voordeel van deze coronatijd is dat ik verder niks hoef.... geen enkele verplichting! Niet 's middags moeten slapen omdat ik 's avonds nog wat anders heb.... ik kan mij nu volledig richten op conditie opbouwen. 

Mooi weer spoort natuurlijk wel aan tot wandelen..... het prachtige winterweer van vorige week was heerlijk! Heel in het begin was het mij te koud om lang buiten te blijven, de koude wind deed pijn aan mijn gezicht (misschien speelde ook mee dat ik kort daarvoor last van mijn neus had.... beetje dik, gevoelig....  toen het bijna over was merkte ik wel dat kou niet prettig was)..... dus dan maar een paar keer een kortere wandeling. 
Als het zo doorgaat kan ik volgend jaar wel weer aan de avondvierdaagse meedoen. 2 jaar geleden deed ik niet mee, ik voelde mij zo slap als een vaatdoek, het zou echt niet lukken..... vorig jaar ging het vanwege corona niet door, maar als het wel doorging zou ik nog niet meegedaan hebben.... het ging wel beter, maar ik zou het zeker nog niet gered hebben. We zitten nog steeds met corona, dus het zal weer niet doorgaan, maar ik denk dat de kans klein is dat ik mee zou doen..... de afstand is nog even te veel..... één dag zou misschien lukken, maar 4 dagen achter elkaar is denk ik dan ook nog te veel..... nu lukt het zeker nog niet, maar gezien het tempo waarin het vooruitgaat zal dat over drie maanden nog even te moeilijk zijn. Maar..... ik ben BLIJ dat er vooruitgang is! Ik doe mijn best.... wandelen is een goede manier om conditie op te bouwen en het gaat dan ook voor de klussen in huis. Dat laatste moet ook gebeuren, maar het wandelen gaat toch echt voor! 
Na de kou van vorige week volgt het lente-achtige weer..... het vroor de hele week al niet meer, maar in het weekend kan het zomaar 16 graden worden.
Vanmorgen al lopend naar de groentekraam geweest.





3 opmerkingen:

  1. Op naar de Avondvierdaagse, dat zou mooi zijn.
    Maar ik hoop het voor je, dat het gestaag beter gaat is alvast een goed teken.
    Vandaag was het superweer. Boodschappen, schoffelen, dangetjes doen in de tuin, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het zo doorgaat moet volgend jaar de avondvierdaagse zeker lukken.... ik loop maar de 5 km. Het streven is om ooit de 10 te kunnen lopen, maar ik ben met 5 ook tevreden.
    Het was heerlijk vandaag, niet normaal

    BeantwoordenVerwijderen