Zoeken in deze blog

dinsdag 16 februari 2021

Het nieuws van vandaag

 Hm..... volgens de rechter moet de avondklok per direct opgeheven worden, want er is de verkeerde wet gebruikt. Die wet mag alleen gebruikt worden voor spoedeisende dingen, zoals een dijkdoorbraak  en hier was al langer sprake van de mogelijk van de avondklok, dus zoveel spoed was er niet als er al langer over gesproken werd. 
Dus als je de mogelijkheden van tevoren bespreekt is er geen spoed...... dat is raar. 
Als ik op EHBO leer wat ik moet doen als iemands hart ermee stopt dan is er geen spoed als het werkelijk gebeurt, want we hebben er al zo vaak over gepraat wat we dan moeten doen..... nee hoor, dan is het geen spoed. 
Dus nooit meer praten over 'wat als' .....want als het dan echt gebeurt is er geen spoed. Nee, je kan je beter laten overvallen door problemen en dan pas bedenken wat je moet doen. Als daar een wet voor aangepast moet worden dan kan het erg lang duren.
Ik denk dat we in een situatie zitten waarbij er van alles bedacht is wat we kunnen doen, maar waarbij de omstandigheden steeds veranderen..... wat gisteren nog ver weg leek gebeurt misschien morgen al...... dus moeten maatregelen steeds aangepast worden. Als het niet via die wet kan duurt het lang voordat er een beslissing genomen wordt, dat werkt dus niet. 
Natuurlijk vind ik het prettiger als er geen avondklok is, net zoals ik alle maatregelen die i.v.m. corona zijn ingevoerd liever niet heb.... maar dat is dan in een wereld waarin corona niet op de loer ligt. 
Met corona is het anders.....  er zijn maatregelen nodig om het virus nog een klein beetje in toom te houden..... dat zijn maatregelen die niet leuk zijn..... wat wel en niet werkt is nooit met 100% zekerheid te zeggen, maar hoe minder een besmet persoon met andere mensen in aanraking komt hoe kleiner de kans op verdere besmetting..... dat lijkt mij toch heel logisch! Omdat niet iedereen uit zichzelf die afstand bewaard moeten dingen verplicht worden......  als dat niet via die noodwet kan dan denk ik dat het nog wel een jaartje of 2 duurt voordat het ingevoerd kan worden.... en in die tussentijd heeft het virus vrij spel. Echt.... ik snap niks van deze beslissing! Ik ben ook bang dat dit uit de hand gaat lopen.... na de plunderingen en rellen na het invoeren ervan, zullen nu misschien groepen provocerend de straat op gaan vanavond, waarbij ook weer vervelende dingen kunnen gebeuren en dan bedoel ik nog niet eens de verspreiding van het virus. Zelfs als de avondklok geen enkele zin zou hebben was het toch de moeite van het proberen waard vind ik. De avondklok begon niet eens heel vroeg en was niet zo streng dat er niks meer mocht, want met een goede reden mocht je wel naar buiten, zoals de hond uitlaten bijvoorbeeld. Maar door de avondklok ga je niet zo snel op visite of zoiets..... het was toch al de bedoeling dat dat beperkt bleef tot 1 persoon, maar daar zal niet iedereen zich aan gehouden hebben..... door de avondklok lukte dat beter. 




Ander nieuws van vandaag...... mijn oude vertrouwde supermarkt Deen wordt overgenomen.
Ik ben best tevreden over Deen..... ik zou hier graag meer supermarkten zien, zodat er keus is, maar we hebben 2x Deen..... dat vind ik dan wel een beetje jammer, maar als er geen keus is vind ik dat we het niet slecht getroffen hebben met Deen! Natuurlijk, er is altijd wel iets wat ik liever anders zou zien, maar dat is met elke winkel zo. Ik ben gek op Lidl, maar ook daar denk ik wel eens "Waarom hebben ze dat nou uit het assortiment gehaald?" en meer van die dingen..... dat is gewoon overal zo. 
Nu worden de 80 winkels verkocht aan Albert Heijn (39), Vomar (22) en Dekamarkt (19)...... wat er hier gaat gebeuren weet ik dus niet. 
In mijn herinnering heeft Deen altijd bestaan.... voordat hij hier kwam was er in mijn heel jonge jaren al één in Purmerend en later in Volendam. Nadat mijn oude vertrouwde Bart Smit (waar ik Ed ooit heb leren kennen)verdween, gaat Deen nu dus ook weg. Niet alles kan bij het oude blijven, ik weet het, er is wel meer verdwenen...... merken verdwijnen, veranderen van naam, gebouwen worden afgebroken. 
Soms wil ik niet dat er iets verdwijnt, maar ja.... wat ik wil houden ze geen rekening mee. Misschien ben ik over een tijdje wel heel blij met deze verandering.... afwachten maar. 

Maar voor nu ben ik BLIJ dat het niet meer zo miezerig is buiten...... het is wel bewolkt, maar niet zo donker en somber als gisteren. De meeste sneeuw is nu weg, mijn onkruid komt weer tevoorschijn!

3 opmerkingen:

  1. Ik word een beetje beu van de protesten tegen de maatregelen, en zeker van Engel. Hij denkt zeker dat hij in Fort Oranje woont.
    De supermarkt Deen ken ik amper, wel van naam maar ik geloof niet dat ik er ooit geweest ben. Ik weet niet of het slecht is, er zullen altijd wel een paar verschillen blijven.
    Vanmiddag was het fijn weer eens te wandelen. Ik knapte er van op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Willem Jengel denkt alles beter te weten. Wat een zelfingenomen kwast met zijn gejengel!
    Nee, Deen zit ook niet in jouw buurt. Er zijn altijd verschillen, ik was tevreden met Deen, al had ik graag verschillende supermarkten gehad....nou, dat laatste gaat dus gebeuren! We krijgen AH en Deka.
    Het was lekker weer en niet glad meer.... dus je kon weer wandelen.... heerlijk is dat dan! En er komt nog veel mooi weer aan!

    BeantwoordenVerwijderen