Zoeken in deze blog

woensdag 17 februari 2021

Nieuwe winkels

 Als er weinig winkels zijn dan is het het gesprek van de dag als de supermarkt verkocht wordt. 
De belangrijkste dingen zijn hier te koop, maar veel is in kleine winkels die niet helemaal in mijn prijsklasse vallen (maar wel leuk zijn). Mijn prijsklasse in nou eenmaal vooral Wibra, Zeeman, Big Bazar en Action. Ik kan mijn geld maar één keer uitgeven!
Dat zijn bovendien winkels waar je lekker op je gemak kan rondkijken..... en als er meer van die winkels zijn dan kan je een dagje winkelen. Nou, dat hebben we hier niet. In de boekwinkel kan ik lang ronddwalen, de supermarkt ben ik ook wel even zoet, maar verder komen we toch weer bij de kleine winkels uit. We hebben wel een prima fietsenwinkel, die is niet klein, maar dat is geen winkel waar ik vaak moet zijn.... meestal kom ik daar voor een reparatie, maar als ik een nieuwe fiets nodig heb zal ik die waarschijnlijk daar kopen!. 
Er wordt vaak gezegd dat we in eigen woonplaats moeten kopen en dat snap ik ook, maar ja....  10 km. verderop zijn er veel meer winkels en daar zitten ook winkels bij waar ik erg graag kom. 
Natuurlijk kom ik nu weinig in winkels omdat bijna alles gesloten is, maar voorheen ging ik wel eens een middagje naar Purmerend of Amsterdam-Noord om lekker te winkelen. En ja, dan nam ik vaak ook dingen mee die ik ook in mijn eigen woonplaats had kunnen kopen en misschien zelfs voor dezelfde prijs.... maar na een middagje winkelen op de fiets stappen om bijv. tandpasta te kopen vind ik niet handig.... dat haal ik waar ik in de buurt ben en als ik een dagje winkel heb ik altijd wel een winkel in de buurt waar ik dat kan halen. 
Ooit kocht ik apparatuur in eigen woonplaats, want inderdaad, dat is natuurlijk beter...... ik had daar al vaker gekocht, maar toen ik terugging omdat er iets stuk was waar nog net een dag garantie op zat bleken ze verdwenen! Winkel leeg, ik wist van niks (van een winkel in een andere plaats, waar ik maar één keer iets had gekocht, kreeg ik keurig bericht toen ze er mee stopten.... en ik kreeg telefoonnummers door met adressen waar ik terecht kon voor garantie.... zo kan het ook). Dat spoort niet aan om hier te kopen. Dan liever bij een groot bedrijf waar je altijd terecht kan, als de ene winkel sluit is er nog wel een andere in de buurt (tenzij ze failliet zijn natuurlijk).  
Ik vind dat we hier te weinig winkels hebben waarvoor we het minder snel nodig vinden om in de auto te stappen en elders te winkelen. 

Nu Deen verdwijnen gaat waren de reacties verschillend, ook toen bekend wat we er voor terug krijgen (zo goed als zeker). De 'grote 'Deen wordt een AH. Dat vind ik niet verkeerd. Meteen waren er al reacties dat die te duur is, maar dat valt wel mee.... het hangt er maar vanaf wat je koopt! 
Ook reacties met: "Die hebben een veel ruimer assortiment!" Ja, de xl-winkels (in Purmerend hebben ze een xl) hebben een veel groter assortiment..... maar dit kan geen xl worden.....  dan moeten er nog 3 etages bovenop en moet het krappe parkeerterrein een parkeergarage worden.  Het assortiment zal dus niet gigantisch zijn. Ik was dik tevreden met Deen, maar AH vind ik ook wel een fijne winkel... en de prijzen? We zullen zien.... nu kom ik er niet zo vaak, dus heb ik er iets minder kijk op, maar als ik er mijn dagelijkse boodschappen haal zal het duidelijker zijn of het voor mij duurder is. Ik hoef vaak geen A-merken, ik let op de aanbiedingen, ik heb een bonuskaart.... ik denk dat het wel meevalt. 

HAMSTEREEEEEEEEN!!!!!
De 'kleine' Deen wordt een Deka, ook niet slecht en fijn dat we nu eindelijk kunnen kiezen..... overal de aanbiedingen halen. Voor mij heeft het vaak geen zin om voor een aanbieding naar Purmerend of Volendam te rijden..... ik heb in mijn eentje niet veel nodig, ik mag blij zijn als ik de benzinekosten er uithaal, dus meestal doe ik daar mijn boodschappen als ik er voor iets anders in de buurt ben. 
 Maar even op de fiets langs de winkels hier is prima. Ik hoop wel dat het 'postkantoor' daar mag blijven. Ja, wat nu een postkantoor heet was vroeger een agentschap...... nog steeds vind ik het woord postkantoor niet passen bij de postbalie die ze daar hebben, maar ik zou niet graag willen dat die verdwijnt! Er is al zoveel weg..... geen enkele bank hebben we hier nog, geen politiebureau meer (wel een politie 3D-loket in het stadhuis)... jammer. 
Nu nog een Action, Kruidvat, Hema, Lidl, Wibra en Zeeman..... dan begint het ergens op te lijken! 

Maar....... we hebben hier gelukkig nog winkels.
Daar ben ik BLIJ om.

Het kan altijd beter, maar het kan ook slechter!
Ik mopper soms wel, maar ben eigenlijk wel tevreden.

2 opmerkingen:

  1. Ergens las ik deze kop over Deen:
    Andere naam, dezelfde winkel.
    Het gemak van veel winkels is prettig natuurlijk maar je moet er wel voor in en grotere plaats wonen. Vervoer hebben of vrienden/buren/kennissen. Die zijn er, ik hoef niet te klagen.
    Nu heb ik niet vaak meer iets nodig maar toen we jonger waren vond ik het best lastig, voor elke schoen of huishoudartikel verderop te moeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch ken ik plaatsen die ongeveer net zo groot zijn die veel meer winkels hebben. Ik denk dat de huidige winkels het drukker krijgen als hier meer winkels waren.
    Ik heb mijn auto en ben zo in Purmerend, maar dat doe ik niet voor elke kleinigheid.
    Amsterdam-Noord is ook dichtbij en er gaan 4 bussen per uur naartoe.... dus dat is wel te doen, maar ik vind het jammer dat hier te weinig is.
    Nu krijgen we in elk geval 2 verschillende supermarkten, dat is een voordeel, hoewel ik het wel jammer vind dat Deen ermee stopt.

    BeantwoordenVerwijderen