Zoeken in deze blog

dinsdag 9 februari 2021

Edwin in de kou


 Edwin werkt thuis, maar dat thuis is bij zijn vriendin, daar zijn de spullen die hij nodig heeft voor zijn werk. Hij moet altijd weer naar huis voor de honden, dus nu met de avondklok gaat hij vroeg naar huis. 
Omdat de wegen niet echt prettig begaanbaar zijn met dit weer besloot hij toch maar echt thuis te gaan werken vanaf vandaag......
Gisteren kwam hij thuis..... geen parkeerplek.... een paar keer kwam hij vast te zitten in de sneeuw, maar zijn bovenburen hielpen hem eruit. Uiteindelijk vond hij een parkeerplek....niet in de straat, niet in een straat ernaast of zoiets, maar veel verder. Daar kwam hij ook nog even vast te zitten, maar het lukte hem toch om zijn auto op de parkeerplek te krijgen. 
Zo wordt het nog moeilijk om op tijd voor de avondklok binnen te zijn.... hier kan je geen rekening mee houden.... hij vertrekt altijd ruim op tijd, maar als alles tegenzit.... wordt het krap! 
Eindelijk was hij thuis..... maar wat was het koud.... 10 graden..... brrrrr....... verwarming stuk! Om het niet al te eenvoudig te maken zit die ketel samen met de thermostaat bij de achterbuurvrouw in huis (handig toch? en de stoppenkast bij één van de bovenburen.... altijd lastig omdat de stoppen nogal snel doorslaan.... dan is het niet te hopen dat die buren op vakantie zijn). 
Gelukkig heeft hij een heater en kreeg hij de temperatuur toch nog een paar graden omhoog.... nog steeds te koud, maar elke graad is er één! En geen warm water om te douchen. 
Dus toch maar niet thuiswerken......  te koud! En douchen is ook wel fijn.... dus al vroeg arriveerde hij toch weer bij Geurtje. 

BLIJ dat mijn verwarming het wel doet, hij staat zelfs een graadje hoger dan ik gewend ben. Niet omdat ik het koud had, maar ik denk dat dat beter is als het dag en nacht vriest. 
En nu schijnt de zon, de wind gaat niet meer zo tekeer...... heerlijk weer! 


4 opmerkingen:

  1. Pechvogel, die Edwin. Ik zou een andere woning zoeken maar die liggen natuurlijk niet voor het oprapen.
    Het is nu mooi weer, ik hoop dat de zon nog even blijft zodat het buiten ook veel prettiger is met sneeuwruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is weinig thuis, op zich is het een leuk huis, maar het zit allemaal wat raar in elkaar. De honden kunnen niet naar Geurtje vanwege haar katten, ik denk dat hij anders al bij haar ingetrokken was.
    Het is heerlijk weer. Ik moet zo even voor controle naar de huisarts, dat is een lekkere wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen verwarming of warm water is niet te doen met deze kou, brrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, echt niet! Gelukkig is het euvel verholpen, maar daar moest wel 2 keer een monteur voor komen. Als hij dichterbij woonde zou ik zeggen breng de honden maar hier (zijn vriendin heeft katten, dat gaat niet samen), maar hij woont in Arnhem, dus dat werkt niet.

    BeantwoordenVerwijderen