Zoeken in deze blog

zondag 7 februari 2021

WINTER

 




Om 3 uur werd ik even wakker....meteen wist ik het....er kan sneeuw liggen, snel even kijken!
Ik liep even naar buiten.... ja hoor, geen dik pak, maar er viel nog genoeg. Het zicht was slecht, dat kan op de weg een probleem zijn. Er zat ook veel sneeuw aan de voordeur geplakt.... oostenwind, dat staat er pal op!


Er valt genoeg!

Te vroeg voor een wandeling...avondklok, maar weer naar bed dan. Het vriest, dus het blijft wel liggen.... nou ja, niet op dezelfde plek, want de wind maakt er sneeuwduinen van.

Kwart voor 6.... ik wilde naar buiten. Snel mijn snowboots aan..... naar buiten..... de fijne stuifsneeuw woei meteen in mijn ogen, maar...... ik kon verse voetsporen maken.


En waag het niet hier overheen te lopen!



Op de ene plek lag nauwelijks iets en pal ernaast zakte ik tot mijn enkels in de sneeuw. Op sommige plekken lag het nog veel hoger..... wel zo'n 30 cm. schat ik.... de wind was lekker bezig. Ineens een windstoot van de andere kant...ik kreeg de volle laag in mijn gezicht.... hé, dat was niet afgesproken! 
Even een klein rondje gelopen.... heerlijk. Wel koud, maar eigenlijk alleen aan mijn gezicht, verder hield mijn jas mij warm genoeg. Dit is geen weer voor lange wandelingen, tenzij de zon vandaag doorkomt, dat kan meteen een groot verschil maken, maar deze koude wind deed pijn aan mijn gezicht.... prima voor een klein stukje, maar niet prettig als je daar een uur in loopt! 
Hier en daar was het ook een beetje glad. Dit is slecht weer voor wie met de auto onderweg is.... de wind laat de sneeuw opstuiven wat voor slecht zicht zorgt en de sneeuwduinen maken dat niet goed te zien is waar berm is en waar weg, stoepranden zijn soms niet te zien....lastig.
Dit valt met deze storm ook niet goed weg te schuiven.... onbegonnen werk! 

Misschien zijn sneeuwzuigers op de weg handiger dan sneeuwschuivers...... gewoon opzuigen en ergens anders dumpen, bij stuifsneeuw eerst smelten. Nieuwe uitvinding bedacht.... zomaar even!

Geen 'paksneeuw'.... niet geschikt voor sneeuwpoppen en sneeuwballen. Het zal misschien wel lukken, maar het kost dan wel meer moeite. 

Nu weer lekker warm in huis.... de wind giert om het huis..... als het licht is ga ik vast wel weer een stukje lopen, maar dit was ook al lekker! Ik voelde mij weer even 7.....  sneeuw.....  heerljk! 

En nu tijd voor ontbijt!

Eindelijk winter, eindelijk sneeuw! BLIJ

⛄⛄⛄⛄⛄

2 opmerkingen:

  1. Ik ben nog niet buiten geweest, de schuifdeur naar buiten zit vast en ik laat het nog even zo.
    De kou op zich zou wel meevallen, het is de wind die het erger maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, door de wind voelt het als diepvries.

    BeantwoordenVerwijderen