Zoeken in deze blog

woensdag 10 februari 2021

Hoera

 

Maandag vond ik de eendjes er toch een beetje zielig bijzitten.



Dinsdag was het prachtig weer!


Dinsdagmiddag moest ik voor controle naar de huisarts...... ik ging lopend.... fietsen was geen optie en met de auto zag ik ook niet zitten.... de doorgaande straten zijn prima begaanbaar, maar veel parkeerplaatsen niet. Hier voor mijn deur heb ik een hobbel waar ik overheen moet en dat gaat lastig als het glad is, dat heb ik al eens eerder ervaren, vooral als ik terug kom is dat lastig. Geen probleem, ik ga wel vaker lopend, zo ver is het niet.... een mooie wandeling in de zon. Ik mag alleen niet te vroeg aankomen, want er mogen maar weinig mensen in de wachtkamer, dus niet zo vroeg vertrekken als ik voor coronatijd altijd deed..
Ik was net de deur uit toen ik iemand tegenkwam waar ik even mee stond te praten.....o jee, nu moet ik stevig doorlopen om op tijd te komen. Op veel plekken was prima te lopen..... rulle sneeuw of juist helemaal niks, maar op enkele plekken was het glad, dus toch voorzichtig/ 
Pffff..... net op tijd kwam ik aanstormen.... snel de wachtkamer in. 
Ik was vlot aan de beurt.... een andere dokter....ik weet dat we het er over gehad hadden toen ik de afspraak maakte welke ik wilde (ze werken samen). Ik wist het niet, de één kende ik helemaal niet, de ander ken ik  nog niet goed, maar elke keer als ik kom krijg ik er meer medicijnen bij. Eigenlijk had ik niet meer gevraagd met wie ik een afspraak had en ik had er daarna niet meer aan gedacht.... ik was dus verbaasd toen ze mij kwam halen. Ik wil de volgende keer weer bij haar.... niks ten nadele van die andere, maar deze ligt mij gewoon beter. Ik ging er vanuit dat dat met die andere nog wel zou komen, maar met deze was het meteen al goed! Vaak is het even wennen, voor beide kanten. 
Met mij was alles goed... er waren wat extra dingen gecontroleerd en die waren ook goed.... geen bloedarmoede, geen B12-tekort........HbA1c was prima, onder de 50 (48 dacht ik), nuchtere suiker iets hoog, maar ze had al door dat dat nu eenmaal mijn kwaaltje is. Mooi zo.... dat weet ik dan.... ik zit nu weer in een wat betere periode wat vermoeidheid betreft, maar het is dus geen B12-tekort.  Dan zal het moeten slijten. Toch goed dat het gecontroleerd is, anders blijf ik mij toch afvragen of er meer aan de hand is en misschien iets wat eenvoudig op te lossen is (zoals een B12-tekort). 
Bloeddruk.... oei, ik was nog maar net op adem.... maar het was goed! Wel iets hoger dan vorige keer, maar goed is goed. Mijn hartslag was iets aan de hoge kant...... maar ja, dat kwam natuurlijk van het rennen! Volgende keer wordt daar even extra op gelet.... prima! 
Nog even gekletst over corona en het vaccin en alles wat erbij hoort en over het mooie weer, gewoon alsof ik even op visite was. Tevreden wandelde ik (nu in een wat rustiger tempo) naar huis, waar ik weer met iemand aan de praat raakte..... heerlijk in de zon! 
Ik moet bekennen dat ik na de feestdagen mij niet helemaal volgens de regels gedragen heb. Ik had met Kerst van alles in huis gehaald..... meer dan ik gehaald zou hebben als het alleen voor mijzelf was. Natuurlijk was er van alles over. Met de Kerst had ik mij nog keurig gedragen en de dagen erna maakte ik wat restjes op, maar dat was niet overdreven en restjes groente opmaken is natuurlijk geen enkel probleem.... pas in het nieuwe jaar kon ik mij niet meer inhouden.... ik had nog allerlei lekkere dingen in huis..... dat was prima te bewaren, maar ja, kerstmannetjes van chocola met de Paas is ook wat raar, dat kan echt niet hoor, die moet ik opeten! Maar toen kreeg ik de smaak weer te pakken. Normaal kan ik er prima afblijven, maar nu even niet! Over het algemeen hield ik het nog wel redelijk, maar er waren een paar dagen dat ik toch wel wat overdreef..... en ja..... dat telt mee voor mijn HbA1c..... want dat is het gemiddelde over de laatste paar maanden.  Ondertussen ben ik alweer normaal aan het doen hoor, al lang weer, ik maak er geen gewoonte van om verkeerde dingen te eten.... gewoonlijk heb ik heel af en toe 1 zo'n dag dat ik mij even laat gaan, misschien 3x per jaar en dan valt het eigenlijk nog wel mee, maar het voelt gewoon goed om af en toe eens nergens rekening mee te houden. Steeds vaker vind ik dingen waar ik vroeger gek op was niet eens lekker meer.... ik ben kritischer geworden. Maar er zijn nog heel veel verboden dingen die ik wel lekker vind hoor! Maar af en toe 'smokkelen' mag, alleen was het nu wat meer smokkelen!
  Nu mijn HbA1c goed was, nog veel lager dan de vorige keer, weet ik heel zeker dat de spuit die ik mijzelf elke week geef heel erg goed werkt. Er is nog een hogere dosering, maar dat was gelukkig nog niet nodig.

Gewoon zo doorgaan....ik ben BLIJ 

BLIJ
voor Edwin dat zijn verwarming het weer doet! (moest wel twee keer een monteur voor komen) 

UPDATE:....... toch minder blij, want Edwin zit weer in de kou op de monteur te wachten!

En weer is het mooi weer.... tijd voor een wandeling!

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat alles goed was en -neem ik aan- zo blijft.
    Dat snoepen... zolang je maar niet begint lukt het nog wel maar eenmaal de eerste hap genomen is het moeilijk.😯
    Met dit mooie weer kun je er nog wat van af lopen, bovendien leidt het af van je kastinhoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nu goed en natuurlijk hoop ik dat het zo blijft, maar ik ga voorlopig van het nu uit..... verder zie ik wel!

    Ja, eenmaal beginnen met snoepen is een risico..... toch kan ik nu vaak wel stoppen.... niet altijd, maar meestal wel. (hoewel het met ijs wel erg moeilijk is!).

    Heerlijk dit weer, het wordt met de dag mooier!

    BeantwoordenVerwijderen