Zoeken in deze blog

donderdag 11 februari 2021

Wat een heerlijk weer!

 Eerst de laatste update over Edwin in de kou...... driemaal scheepsrecht.....maandag verwarming stuk,  dinsdag 2x een monteur waarna de verwarming het even deed, woensdag toch weer in de kou..... woensdagmiddag een andere monteur en het laatste bericht woensdag was dat het weer goed was. 

Woensdag in contact gekomen met iemand die hier ooit woonde als kind...... ik herinner mij hem.
 
Bericht over iemand in het ziekenhuis.... heftig, maar de oorzaak is bekend en wordt bestreden. 
Ik was al ongerust, wist dat ze weer opgenomen was..... meer niet! Niet waar en niet wat er aan de hand was..... maar nu is alles duidelijk! Toch blij dat ik nu meer weet. 

Vandaag wandelde ik wat vroeger, ik startte aan het eind van de ochtend. Het weer was te mooi om binnen te zitten, maar het wandelen ging minder lekker...... het kostte wat meer moeite. Dat heb ik wel vaker en 's morgens is de kans altijd groter.... maar niet erg..... ik vond een bankje om even heerlijk in het zonnetje te zitten. 


En weer verder



Bij het zien van de viskar besloot ik vis te halen.... ik had gelukkig geld bij mij... ik moest wel even wachten want er stond een rij, maar het ging snel en we stonden in de zon. Iedereen hield ruim afstand.
Al snel was ik aan de beurt...... "Uhhhh.... een zoute haring.... ja, lekker met uitjes en zuur! En een klein bakje kibbeling". 


Verderop vond ik weer een bankje in de zon en at daar mijn nog warme kibbeling op, het was ondertussen lunchtijd en het zou waarschijnlijk koud zijn als ik thuis was. Het was heerlijk!!! Ik had al heel lang geen kibbeling meer gegeten en hier had ik het zelfs nog nooit gehaald, maar het is voor herhaling vatbaar. Ik vergeet altijd dat hij daar staat en als ik er aan denk dan weet ik weer niet op welke dag hij er is, maar ik zal het nu onthouden.....donderdag! 
Ze waren daar dichtbij aan het schaatsen, ik was erlangs gelopen..... ik liep even naar de brug om er naar te kijken..... zo gezellig! Maar wel eng, er werd door de gemeente gewaarschuwd dat het ijs nog niet betrouwbaar is. Gelukkig zijn er meer, dus zal het waarschijnlijk snel opgemerkt worden als iemand erdoor gaat. Hopen maar dat er niks gebeurt!



Ik was ruim een uur buiten geweest, niet al die tijd gelopen, maar misschien ga ik vanmiddag nog wel een rondje! Het was in elk geval heerlijk buiten.... al snel ging mijn muts af en trok ik mijn handschoenen uit, het was te warm! Rits van mijn jas een klein stukje naar beneden.... dat was beter! 
De zon was goed te voelen, er was nauwelijks wind..... het voelde goed! 

Hier werd ik BLIJ van!



3 opmerkingen:

  1. Klinkt zalig, het is dan ook het mooiste weer van de wereld. Als de weg redelijk schoon was zou ik het ook doen!
    Een nis, jammmm, daar krijg ik nu ook zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, de vis was heerlijk! Het weer ook, vandaar dat ik het buiten al op at, als het regent en stormt zou ik dat niet doen. De weg was hier heel wisselend, maar over het algemeen goed begaanbaar. Er is hier ook minder gevallen dan bij jullie.

    BeantwoordenVerwijderen