Zoeken in deze blog

zaterdag 13 februari 2021

Zalige zaterdag

 Wat een heerlijke zaterdag!
De zon scheen, de lucht was stralend blauw en het zag er winters uit. Er werd volop geschaatst, de ijsclub had zijn best gedaan met baanvegen, verlichting en een loopbrug om wat eenvoudiger op het ijs te komen bij de Lange Brug. 
De hulpdiensten reden af en aan, dat was minder geslaagd en ik hoop dat dat allemaal goed is afgelopen. 
Vanwege de drukte was 's morgens de weg naar Zuiderwoude/Marken afgezet/  Overal stonden auto's langs de dijk en het parkeerterrein op Marken was ook overvol. 
Het was druk.... met schaatsers, met wandelaars, met auto's en met 'warmechocoladrinkers', want koek en zopie was volop verkrijgbaar. 
Ik heb heerlijk gewandeld en in de zon gezeten. Heel veel mensen gesproken. Op sommige plekken was het mij te druk, daar bleef ik niet lang...... want om de één of andere reden zijn veel mensen het verschil tussen 10cm en anderhalve meter vergeten. Soms kan het wel eens niet anders, maar ook waar zeeën van ruimte was vonden mensen het soms nodig om geen millimeter opzij te gaan. 
Heerlijk dat er zoveel bankjes zijn op zonnige plekjes..... het viel op.... mensen riepen: "Wordt je al bruin?" en "Is dat het wintersportgevoel?"  Ja, zoiets was het wel....... in de zon naar het schaatsen kijken, het geluid van die schaatsen op het ijs, de vrolijkheid van iedereen, de kleine kinderen die op dubbele ijzers renden.... vielen en weer opstonden. ....het was TOP! 

BLIJ, BLIJ, BLIJ, BLIJ!!!







De loopbrug













Hij heeft ook een coronakapsel


3 opmerkingen:

  1. Dat heb ik gedaan. Heerlijk..... al heb ik wel teveel gelopen, dus ik zit nu uitgeteld op de bank mijn foto's uit te zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bert Bollebakker
    Echt Hollands plaatje, ouderwets!👍

    Ans Dekker-Martis
    Ja, het was hier ook ouderwets gezellig vandaag.

    Susanne Bout
    Het was hier ook strak blauw. Van achter het raam prima te doen. 🙂

    Ans Dekker-Martis
    Prachtig! Maar buiten was het ook lekker hoor 😄

    Giusy Scarfo
    Mooi dat je zo'n fijne middag hebt gehad Ans. Het valt mij ook vaak op dat sommige mensen echt geen idee hebben hoeveel anderhalve meter is. Met name in winkels en die vermijd ik dan zoveel mogelijk als het kan. Wij hebben vanmiddag ook lekker d, iets van 5 kilometer en genoten van het zonnetje.

    Ans Dekker-Martis
    Ik heb wat minder ver gewandeld (zo'n 3 1/2), maar ben wel ruim 2 uur buiten geweest.
    Soms gaat het prima met die anderhalve meter, maar vandaag was het echt slecht!
    Daarom liep ik door naar een iets rustiger plek.

    BeantwoordenVerwijderen