Zoeken in deze blog

maandag 8 februari 2021

Winterse toestanden

 Code rood is voorbij, sinds middernacht is het code oranje vanwege de gladheid.... dit geldt tot zeker vanmiddag 12 uur!
Nog steeds wordt er aangeraden niet de weg op te gaan als het niet echt noodzakelijk is. Uitkijken dus!

Als het op de N247 bij Monnickendam glad is ligt dat niet aan de strooiploegen....... ze zijn vannacht echt heel vaak voorbij gekomen! TOPPERS! 


Na mijn vroege start gisteren heb ik toch nog even geslapen.

Het bleef  sneeuwen, al viel er niet veel. Op de weg was het rustig, er was wel verkeer, maar druk was het zeker niet en het reed rustig. 

Hier wordt vandaag de GFT-bak niet opgehaald i.v.m. de weersomstandigheden!!!

De coronateststraten en vaccinlocaties van de GGD waren zondag gesloten vanwege het slechte weer.

Zondagmiddag waagde ik mij nog een keer naar buiten.... naar mijn idee was het niet minder koud dan op de vroege ochtend.
Verderop zag ik de sneeuw wel erg hoog opstuiven..... ineens kwam er een man tevoorschijn met een bezem.... hij stopte even: "Het is niet allemaal mijn schuld hoor....oké, ik heb er een groot aandeel in, maar het kwam niet alleen door mij!" Geen probleem, ik wilde sneeuw, mij maak je niet kwaad met een kunstmatige sneeuwstorm. Ik bleef even praten en zei dat het snel weer vol zou liggen met deze wind en hij vertelde dat het al de vierde keer was dat hij zijn straatje schoonveegde...... dat schiet lekker op hahaha. 





De sneeuwvlokken zitten op de ramen!


Zelf veeg ik liever niet, alleen als het echt noodzakelijk is! Ik heb er zelf een hekel aan als mensen vegen, want de meesten kunnen het niet echt schoon krijgen en dan is het juist gladder..... niet overal, maar juist die gladde plakkaten sneeuw zijn verraderlijk! 
Het is dus altijd twijfel voor mij..... wat zou de postbode willen? Voor mijzelf hoeft het niet!
Nou heb ik niet dagelijks post of andere mensen aan de deur, dus meestal wacht ik het toch maar even af. 
En wat kwam ik tegen op Facebook?
Een artikel van de Stentor waarom je beter niet kan vegen.... al voor ik het gelezen had was ik het met ze eens. Nadat ik het gelezen had was ik het nog meer met ze eens, want het was precies zoals ik erover denk! DeStentor 

Stuifsneeuw is niet handig als je een sneeuwpop wil maken! Ook sneeuwballen lukken niet goed.

Het was rustig op de weg en wat er reed reed rustig.
De bussen reden hier 's morgens nog wel, maar tegen half 11 stopten ze ermee. Vandaag nieuwe kansen... afwachten maar wat er wel en niet rijdt!!!

De treinen stopten er ook al snel mee en vandaag zullen er niet veel treinen rijden, ze willen het proberen!

Wei met het ov wil reizen kan beter eerst op de ov-sites kijken of het wel kan!!!

De scholen hier hebben vandaag ijsvrij (op 1 na begreep ik)..... op de eerste dag dat ze zouden beginnen 😂
Daar zal vast niet iedereen blij mee zijn, maar het lijkt mij leuk voor de kinderen.....echt vrij en in de sneeuw spelen! Het is toch ook niet leuk om als je steeds thuis bent geweest met dit weer wel naar school te moeten.... eindelijk sneeuw en ijs.... daar moet je van kunnen genieten! En niet alle juffen en meesters wonen om de hoek, reizen wordt afgeraden, dus ik snap het. En bovendien.... misschien kan je wel op je werk komen, maar moet je daar overnachten omdat de terugweg niet lukt.
 Sommige beroepen moeten echt doorgaan, dat is nou eenmaal zo... dus voor sommige mensen zal dit goochelen zijn om alles te regelen, want ik begreep dat deze dag niet elke school aan noodopvang doet.
Voor sommige beroepen zijn er geen mogelijkheden..... thuiswerken kan niet en het werk moet wel doorgaan. Waar het echt niet kan moeten collega's die dichterbij wonen het opvangen..... dat is lastig, maar helaas kan het soms niet anders.
Andersom kunnen sommige mensen niet werken die het juist liever wel gedaan hadden.... je zal maar inbreker zijn..... thuiswerken kan niet..... reizen is ook niet handig en spoorzoekertje is voor politie en gedupeerden erg simpel met die sneeuw.... die mensen zitten nu werkeloos thuis... zonder verdiensten en er zijn geen hulpacties voor die beroepsgroep! 😂. 


Altijd zeg ik dat er bij mij voor niet gestrooid of geschoven wordt.... wel aan de overkant, maar hier niet. Hier loopt het dood en het is smal. Vaak staan die paar parkeerplaatsen vol en moeten mensen achteruit terug, want dan is er meestal ook geen ruimte om te draaien. Dan is het niet handig als het glad is. 
Hoera..... gisteren zag ik een zwaailicht.... ik kon niet goed zien of hij strooide of schoof (of beide), maar hij wist blijkbaar toch de weg naar mijn huis te vinden.... TOP! 


In het oosten van het land zijn sommige dorpen gedeeltelijk ingesneeuwd en moesten auto's uitgegraven worden. In sommige plaatsen is daar 30 cm gevallen, dan kunnen de sneeuwduinen erg hoog worden!

Er komt vandaag geen papieren versie van het Noord-Hollands dagblad. Niet bellen dus als hij niet in je brievenbus zit!

In Roosendaal kon een auto-inbreker gepakt worden door simpelweg zijn sporen te volgen.😂
Mijn spoor kon gisterochtend ook gevolgd worden..... er was verder niemand buiten, ik mocht mijn poezelige voetjes in de verse sneeuw zetten (wel met laarzen aan 😂)..... heerlijk! 

Er was ook ergens een strooiwagen van de weg gegleden. Dat kan ook natuurlijk. Zelf maakte ik het ooit mee dat in een ijzelbui een strooiwagen een brug niet opkwam.... hij draaide en ging er achteruit op.... dus eerst strooien en dan zelf er overheen rijden. 

Skiën, snowboarden en langlaufen op straat... het is weer eens wat anders.

Sleeën zijn goud waard op dit moment! Heb je nog een oude slee op zolder staan? Die kan je nu voor een goede prijs verkopen! Nee, die van mij verkoop ik niet! 


Niet alleen de rivieren hebben hoog water....... ook hier staat het water hoog! (Oostenwind)

De verwachting is dat het de hele week dag en nacht blijft vriezen...... door de wind blijft de gevoelstemperatuur erg laag (vaak -15) 

Eindelijk winter.... heerlijk! Het is erg koud buiten, niet geschikt voor lange wandelingen, maar een paar keer kort is ook lekker!

Ik ben in elk geval BLIJ met dit weer!

De wind gaat geleidelijk aan minder worden, er komt af en toe zon bij...... dat is helemaal heerlijk! 
De verwachting is nog steeds dat we eind van de week kunnen schaatsen!!! 












2 opmerkingen:

  1. We overleven het wel.
    Als ik makkelijker kon lopen (bang voor glad) zou ik er op uit gaan maar beperk me tot het banen van een paadje tot de schuur. ☻ En dat sneeuwt telkens vol, het blijft dwarrelen.
    Straks het water afsluiten, ik loop liever geen risico!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, kijk uit...... logisch dat je voorzichtig bent.
    Het is echt stuifsneeuw, hier ook en het sneeuwt nog steeds een beetje.
    Water afsluiten is prima, het geeft een hoop ellende als de waterleiding bevriest.

    BeantwoordenVerwijderen