Zoeken in deze blog

zaterdag 13 februari 2021

Het drama dat cv heet. .... een vervolgverhaal in vele delen.

 De verwarming van Edwin...... nadat hij maandag thuiskwam en het binnen 10 graden was kwam dinsdag de monteur.... en nog een keer. De achterbuurvrouw nam de honneurs waar, bij haar zit de ketel (en de thermostaat). De verwarming deed het weer.... even. Woensdag opnieuw een monteur..... dit was in elk geval iemand met verstand van die dingen, verschil moet er zijn....want als je geleerd hebt hoe je zo'n apparaat moet schoonmaken wil dat nog niet zeggen dat je hem ook kan repareren. Er zijn heel goede monteurs, maar helaas zijn ze dat niet allemaal, het is mij ook al eens opgevallen dat de één er veel handiger mee is dan de ander en dat sommigen na afloop ook van alles uitleggen.... die soms trucs doorgeven hoe ik in geval van nood zo'n ding tijdelijk aan de gang kan krijgen.... ik denk dan altijd 'Dat is een echte monteur, die houdt van zijn vak'
De monteurs die bij Edwin waren heb ik natuurlijk niet gezien (en Edwin zelf ook niet allemaal), ik kan er niet over oordelen, maar die van woensdag wist er in elk geval veel vanaf begreep ik van Edwin.
Hij kreeg hem weer aan de gang vertelde dat er vocht in de ventilator zat.... vermoedelijk afkomstig van stuifsneeuw dat via de rookgasafvoer naar binnen kwam. ( Dat bedoel ik, hij legde het uit!)
Vrijdag zat de rookafvoer vol sneeuw en ijs waardoor de cv uitviel.
Vandaag zit Edwin weer op een monteur te wachten..... want de cv deed het niet! Hij had hem eerst al zelf gereset. 
Edwin: "Het wachten op de monteur is bijna net zo spannend als het vroeger was om te wachten op Sinterklaas!" 
Ik ben benieuwd......... ook al ligt het blijkbaar niet aan de ketel zelf (of niet alleen aan de ketel), dit is natuurlijk een probleem..... er moet toch iets te bedenken zijn waardoor de kans op binnendringende sneeuw verkleind wordt. Ik weet dat stuifsneeuw overal doorheen komt, maar als het een dagelijks probleem is mag er toch wel eens gekeken worden of er niet iets moet worden veranderd! Misschien de rookafvoer wat hoger.... (het is een plat dak.... als die afvoer laag is zal die snel ingesneeuwd raken).... het is maar een idee. 

Wordt vervolgd!


1 opmerking:

  1. Puntje bij paaltje zit hij in de kou en dat is heel vervelend. Ik hoop dat het gauw opgelost wordt. Echt opgelost.
    · Beantwoorden · 2 d
    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Dat hoop ik ook!

    Giusy Scarfo
    Hopelijk wordt het gauw opgelost, voor hem niet leuk in deze kou.

    Ans Dekker-Martis
    Gelukkig heeft hij een heater..... maar dat is natuurlijk niet genoeg!

    Yvonne Willen
    tjee zeg, dat schiet niet op zo,,

    Ans Dekker-Martis
    Nee, dit is echt een drama

    Henriette Hartman-Kompanje
    Echt balen , zeker met dit weer !!

    Ans Dekker-Martis
    Ja, drama

    BeantwoordenVerwijderen