Zoeken in deze blog

dinsdag 4 augustus 2020

Ben ik nou zo slim?

Het viel mij meteen op!
Dinsdag keek ik naar de slimste mens (jammer, ik miste een deel doordat ik in slaap gevallen was) en één van de (goede) antwoorden was 'dat klopt als een bus' ......oei, dat mocht ik op school niet zeggen van meester Bakker, want het is 'het sluit als een bus' of  'het klopt als een zwerende vinger'.  Er waren meer van die dingen die hij erin hamerde bij ons en die ik nooit vergeten ben, zoals 'dat kost duur' , want dat moest zijn 'het is duur' of het kost (veel) geld'
Als hij het iemand verkeerd hoorde zeggen reageerde hij er meteen op. 
Maar......ben ik nou slimmer dan de slimste mens? 

Quote van de dag:



Woensdag 5 augustus:


Nationale oesterdag
Wereldverkeerslichtendag 
Sterfdag Marilyn Monroe




3 opmerkingen:

  1. Het klopt wat jij schrijft maar sommige verkeerde uitdrukkingen zijn zo ingeburgerd dat alleen de ouderen nog weten hoe het hoorde. Lelietjes der dalen, is er ook zo een.
    Op sites als Onze Taal e.a. vind j vel dingen terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik hoor steeds meer fouten. Sommige fouten bestaan al lang, maar er zijn er ook die ik niet begrijp omdat het een nieuwe fout lijkt. Spreekwoorden e.d. raken steeds onbekender lijkt het wel, vraag op straat mensen een spreekwoord af te maken en ze doen het fout......zo jammer.
    Onze Taal is een leuke site, ze hebben ook een leuk blad. Ooit won ik er een boek en kreeg het blad er gelijk bij.
    Ik vond het wel wonderlijk dat deze fout in de slimste mens zat.
    Lelietje der dalen..... ik vind het altijd vreemd klinken.
    Ik snap best dat mensen fouten maken, dat doe ik ook..... maar ik merk dat veel mensen hun schouders ophalen, ze vinden het niet erg. Ik probeer het liever goed te doen..... dat lukt niet altijd, maar ik doe mijn best. Ik denk dat het komt door meester Bakker, hij was erg bezig met taal en dat is mij allemaal bijgebleven....... Edwin had deze meester ook. Jammer dat deze man niet meer leeft, ik had hem af en toe nog wel eens iets willen vragen.

    BeantwoordenVerwijderen