Zoeken in deze blog

dinsdag 18 augustus 2020

Tussen de buien door is het heerlijk!

 Heerlijk dat het niet zo warm meer is. 
Dinsdagmorgen eerst de planten water geven.....niet zoveel  met al die regen en ik heb de indruk dat er nog iemand is die af en toe de planten bewaterd...... die denkt waarschijnlijk "Hé.....ze zijn er niet, dan zal ik dat wel doen" 😂..... en de post en de kliko.  Maar ik heb het beloofd te doen, dus dan haak ik niet af omdat ik vermoed dat er nog iemand is...... ik kijk wat er nodig is, geen probleem.


 Meteen weer even fietsen........ stukje de dijk op weer..... het was lekker, de zon voelbaar, maar niet heet. Mooie blauwe lucht met witte wolken voor mij......maar achter mij werd het dreigend.





 Terug dan maar.......een stukje terug en dan het Hemmeland op zolang het nog niet al te donker wordt. 

Daar was ik erg lang niet geweest....... heerlijk daar. Ik zag dat de paden nu wandelpaden zijn..... voorheen stonden die borden er niet (ik zei al, ik ben er lang niet geweest)..... afstappen dan maar. Ik was toch al van plan om deels te wandelen en deels te fietsen en op stukken waar niemand loopt kan ik gerust wel fietsen, daar heeft dan niemand last van. 









Lekker de zon op mijn gezcht zonder dat ik het voel branden..... af en toe een wolk....precies goed voor een halfuurtje of iets langer..... dan is het weer genoeg. Ik kom er nooit om in de zon te liggen of te zwemmen. 

Het was hondenuitlaattijd. Heel veel zwemmende honden gezien (nee, geen zeehonden). Eentje kwam het water uit en liep vlak langs mij......ik waarschuwde hem: "Je schudt je hier niet uit hoor!" Hij luisterde..... hij deed het een meter of 3 verder.....keurig! 
Het begon te spetteren........ iets meer spetters en het was weer droog. Tijd om op te stappen. Bijna thuis begon het weer te regenen........ maar ik was nog geen 5 minuten binnen of het werd een serieuze bui! 
Ik had toch even teveel gewandeld/gefietst....... bekaf en een paar benen die voelden alsof ik de marathon gelopen had. Toch gaat het steeds beter..... ik ben 's avonds steeds flink moe en kan al  vroeg mijn ogen echt niet meer open houden en slaap dan meestal tot tegen middernacht..... en dan even op en weer verder slapen.... maar ik doe overdag steeds meer!  Ik ben dus wel aan het opbouwen. Mijn suiker doet het erg goed, maar daar is mijn lichaam nog steeds niet helemaal aan gewend, dus als het keurig is dan voel ik mij soms zo slap als een vaatdoek, met trillende benen. Dat kan ik oplossen door wat zoets te eten, maar omdat het niet echt te laag is is dat niet slim! Ik meet dan even en als het niet te laag is dan wacht ik af.  
Ik merk dat de grens waarop het te laag voelt al aan het verschuiven is..... dus ook dat komt weer goed!
Daar moet ik even doorheen, het is niet anders. 
Ik slaap bijna niet meer overdag en dat is goed omdat ik een tijdje overdag sliep en 's nachts wakker was..... dat is niet de bedoeling en langzaam is dat nu aan het verschuiven naar normalere tijden. 's Avonds val ik nog te vroeg in slaap en ik ben dan 's morgens eigenlijk te vroeg wakker, maar dat gaat wel verder opschuiven nog. Daarom doe ik echt mijn best om zo lang mogelijk wakker te blijven, zonder over mijn slaap heen te raken.....want dat heb ik ook wel gehad, dat werkt averechts.

Dinsdagavond begon de muziekvereniging weer..... de vakanties zijn voorbij. Ik zie het nog niet zitten, in de eerste plaats omdat ik nog niet fit genoeg ben. Ik ben er vaak genoeg halfbakken naartoe geweest, maar dat doe ik nu niet meer...... eerst echt opknappen, helemaal! Geen dingen doen waar ik nog niet aan toe ben! De dinsdagavond is altijd een lange avond, dat trek ik echt nog niet, dan ben ik helemaal op als ik thuis kom en daar heb ik dan de volgende dag ook nog last van, dan slaap ik overdag weer enz. ..... vaak genoeg gehad, nu even niet. Ik bouw mijn conditie op met vooral wandelen en fietsen, dat lijkt mij beter!  Wel jammer, want ik mis het best wel, maar het vreet bij mij ook energie.....beter nu nog even wachten en goed weer beginnen, dan te vroeg starten en blijven kwakkelen. 

Ook vind ik het wat veel mensen bij elkaar in coronatijd, ook al houden ze de anderhalve meter goed in de gaten...... maar ik vind dat stiekem toch nog wat moeilijk met zoveel mensen.... maar goed, als het goed gaat met mij en met corona dan went dat ook wel weer, dat hou ik wel in de gaten. 

Ik zie op tv vaak mensen die denken voldoende afstand te houden, maar dat absoluut niet doen...... iets meer afstand dan normaal vinden ze al anderhalve meter! Dat zal niet alleen op tv zo zijn, maar daar valt het mij op! Mensen....denk aan mij.... als ik er languit tussen pas dan heb je anderhalve meter afstand! Iemand zag ik een armlengte afstand houden.....keurig uitgemeten..... alleen moet dat 2 armlengtes zijn.....foutje! Het is blijkbaar erg moeilijk! 


Mijn nieuwe foon is in gebruik..... ik kan bellen, mijn contactenlijst zit erin, Whatsapp heb ik weer, Facebook, Messenger..... het meeste zit er gewoon weer in en de rest komt ook nog wel. 
Ik schrik mij alleen iedere keer rot als er een whatsapp binnenkomt..... deze foon staat net als mijn vorige op vol geluid....... maar dit is harder en een anders geluidje, dus eerst maar even het volume omlaag, want mijn haren staan steeds overeind! 
Ik ben gewoon handiger met een laptop dan met een smartphone, dus het kost wat meer moeite om alles weer in orde te maken. Maar......... het lukt! Wel met Edwin als vraagbaak op de achtergrond, hulp op afstand..... als ik die toch niet had....... dan had ik nu nog alleen pen en papier gehad..... nee, geen kleitablet met spijkerschrift....dat is echt van voor mijn tijd, maar ik zou zonder Edwin waarschijnlijk minder van computers weten, minder ermee doen en er misschien nooit één gekocht hebben.  Zo goedkoop zijn ze niet, dus ik heb bij zo'n aankoop wel advies nodig en Edwin heeft mij geleerd ermee om te gaan, nadat ik eerst op zijn laptop al een beetje geleerd had wat de mogelijkheden waren. Ik wilde die laptop niet gebruiken zonder zijn toezicht, hij had hem voor school nodig en ik was als de dood dat ik iets ontregelde..... maar hij heeft mij alles bijgebracht en was zo slim een weblog voor mij aan te maken, zodat ik een reden had om de laptop vaak te gebruiken en zo al doende leerde. 

Ik heb meteen ook maar whatsapp op mijn laptop geïnstalleerd, wel zo handig......kan ik alles ook op mijn lappie doen.

Als ik wat nieuws nodig heb op dat gebied gaat Edwin altijd op zoek naar betaalbaar en goed....hij weet wat ik nodig heb.....mij kunnen ze alles wijsmaken! 

Quote van de dag:


Woensdag 19 augustus:

Mijn trouwdag (1978)
Wereld fotografiedag
Dag van de humanitaire hulp
Dag van de orang-oetang


2 opmerkingen:

  1. Nog één hittedag, denk je dat die aan kan? 😁
    Fijn dat je telefoon op orde is, kun je het geluid niet regelen bij instellingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu ik toch wat afgekoeld ben en het 's nachts al beter uit te houden is kan ik het wel weer even aan. Niet dat ik op zo'n dag alles aankan, maar ik kan het dan wel beter hebben.
    Ja, het geluid is prima te regelen met de knop aan de zijkant, geen probleem..... ik had er alleen niet op gerekend dat deze zo hard kan. Bovendien is het toch al een zeer indringend geluidje.
    Alles goed gegaan met je oog? Ik vind het al positief dat je zo snel alweer reageert!

    BeantwoordenVerwijderen