Zoeken in deze blog

zaterdag 8 augustus 2020

Het mag een tandje minder.....

 ... het mag van mij zelfs wel 4 tandjes minder! Moeder was is het heet. 


Het begon zaterdag mooi, om 6 uur lag er aan de overkant een mooie laag witte mist over de weilanden die deed denken aan een laag sneeuw......altijd mooi om te zien en de gedachte aan sneeuw bracht al wat verkoeling. Even wat onkruid uit de tuin halen.... alle beetjes helpen en de rest van de dag lig ik op apegapen met dit weer, dus dan maar even aan het werk en dan ook gelijk de afwas waar ik gisteren geen fut meer voor had. 
Het was buiten duidelijk koeler dan binnen, dus snel de achterdeur open en.... ach, de voordeur ook meteen maar, misschien waait het een beetje door. Na een uur was het binnen 25,5.... 1 graad koeler dan het was. Buiten liep de temperatuur alweer op....... het verschil werd steeds kleiner, dus de voordeur deed ik maar weer dicht. De parasols stonden al klaar om geopend te worden.......



Het was een dag voor 'klusjes' die geen energie kosten, zoals foto's inplakken, tv kijken, folders bekijken.... dat soort dingen. 

Maar zelfs dat bleek vermoeiend....ik viel in slaap en toen ik wakker werd scheen de zon al in de tuin, dus snel de parasols open en weer naar binnen. Er waren al duidelijk wolken en het werden er steeds meer....lekker! Het werd er niet minder benauwd  van, maar die brandende zon werd er wel door afgezwakt en dat voelt toch beter. Ik heb altijd het gevoel dat ik levend aan het verbranden ben als de zon zo fel is, het doet echt pijn aan mijn huid. 



Het was de warmste 8 augustus sinds de waarnemingen (1901), de derde tropische dag op een rijtje en het is nog niet voorbij...... hellup! 

Gelukkig is het al augustus en worden de dagen al duidelijk korter..... ook al zijn de nachten ook te warm, de zon schijnt toch minder lang!

De parasols zet ik niet eens meer binnen, dat gesleep, ik klap ze alleen maar in zolang er geen regen verwacht wordt...... ook al is de kans groot dat er dan spinnen in kruipen, want die proberen weer de baas te spelen in mijn tuin door met grote aantallen mij iedere keer te laten schrikken. Samen met het woekerende onkruid is het een echt oerwoud! 
Ik verwacht steeds Tarzan tegen te komen, maar in plaats van Tarzan slingerend aan een liaan kom ik alleen maar spinnen tegen, slingerend aan een web, jammer, ik ben meer gecharmeerd van Tarzan en ik zou hem wijsmaken dat ik Jane was (hopelijk zegt hij dan niet "Gut meid, wat ben je oud en dik geworden", maar dat risico neem ik)
De ontsnapte rattenslangen van een wijk verderop kunnen er ook nog wel bij...... die zijn gek op muizen, maar ze zijn nog erg jong, zouden ze ook spinnen lusten? 
Ach, zelfs volwassen exemplaren zijn niet gevaarlijk voor mens en huisdier (met uitzondering van huismuizen) weet ik ondertussen en mini-uitgaven van zo'n 15 centimeter leveren geen probleem op, het zijn wurgslangen, maar dit formaat kan nog niet veel. Als ze het overleven worden ze vast wel gevangen voordat ze een meter zijn.....dan vallen ze wat meer op! 

Mijn tuinplantensproei-adres mag ik dit weekend overslaan, er is nu iemand anders die het doet, maandag ben ik weer aan de beurt. Dan maar weer vroeg, want 's avonds voel ik mij als een gekookt spruitje in de pan.....vies, stinkend, slap en futloos. 

Het wandelen vervang ik door fietsen, maar zaterdag even niet! 's Avonds laat kan een klein stukje lopen wel....maar echt niet te ver, want ik waggel gewoon....ik doe mijn best, maak een klein rondje en als het lukt nog een ander klein rondje en soms nog één en nog één..... maar ik zorg dat ik dicht bij mijn huis blijf..... als het echt niet meer gaat kan ik dat nog wel bereiken. Jammer, de lange wandelingen bevielen mij goed, maar ik functioneer niet met dit weer. Ook 's morgens vroeg kost het meer moeite dan normaal, dus als ik vroeg wakker ben doe ik dan liever wat noodzakelijke klussen zoals onkruid verwijderen.......  keuzes maken. 
De zon ging weer mooi onder.



Nu maar hopen dan corona ook het loodje legt van die hitte.

Quote van de dag:

Zondag 9 augustus 2020:

Internationale coworkingdag
Internationale dag van de inheemse volken
Nagasakidag
Internationale dag van solidariteit met Zuid-Afrikaanse en Namibische vrouwen 


3 opmerkingen:

  1. Via facebook:

    Mieke Lavrijsen Het is afzien Ans !!

    Ans Dekker-Martis Vreselijk....geef mij maar sneeuw

    Mieke Lavrijsen
    🌨🌨🌨

    Susanne Bout Volgens mij doe/wil jij nog steeds teveel. Gewoon met je voeten in een teiltje met koud water een puzzeltje doen op het koelste plekje dat je kunt vinden, je parsols niet eens meer inklappen en zéker geen onkruid gaan wieden met dit weer!

    Ans Dekker-Martis Hihihi, onkruid doe ik alleen 's morgens heel vroeg.....ik zet er geen wekker voor, maar met dit warme weer word ik toch vaak wel vroeg wakker. En 10 minuten onkruid weghalen vind ik genoeg hoor! Als ik steeds een beetje doe knapt het toch op.
    Verder doe ik bijna niks hoor, veel luieren en slapen.....en het teiltje heb ik met dit weer altijd in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is voor iedereen teveel, zelfs een postzegel plakken doe ik alleen met de ventilator erbij.😁
    In de zon zitten is ook niet te harden.
    Je hebt een mooi uitzicht daar, dat maakt het weer 'n beetje goed. Mag ook wel, dit weer houdt nog minstens een week aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En 's morgens aan die kant volop schaduw..... vanochtend zelfs met een beetje wind erbij.....dus het was buiten daar uit te houden.....tot de zon kwam. Voor ging toen de zon wel weg, maar de hitte blijft nog wel even hangen. Heel vroeg zet ik alles tegen elkaar open, maar je ziet het nauwelijks afkoelen.

    BeantwoordenVerwijderen