Zoeken in deze blog

woensdag 26 augustus 2020

Wat een jaar!

 Het is een raar jaar! Niet alleen door corona en alles wat daarbij komt kijken, maar ook het weer! 
Zo zit je in een langdurige hittegolf en zo zit je midden in een storm (Francis, de eerste zomerstorm dit jaar) met heftige regenbuien en een temperatuur die niet boven de 17 komt. Nou vind ik dat geen vervelende temperatuur, maar het verschil is wel erg groot..... echt Nederlands weer. In Nederland kan je 4 seizoenen in één week hebben....soms zelfs in één dag! 
Hier heb ik gelukkig geen schade van de storm, er is alleen een tuinstoel omgewaaid voor zover ik weet. De bomen staan vol in blad, dus die hebben nu heel wat te verduren van deze storm, maar ik zie hier geen omgewaaide bomen (maar ik ben de deur niet uit geweest, dus misschien ligt om de hoek alles om)
Mij hoor je niet mopperen, zolang er geen schade is hou ik dit weer beter vol dan die hitte! 

Ik heb een paar zeer irritante plakvliegen in huis....... akelige kriebelbeesten die steeds op mij afkomen alsof ik magnetisch ben. En geen zachte landing, maar het zijn echte kamikazepiloten!  Ze storten zich naar beneden..... ze hebben geen voorkeur voor een plek, mijn arm, been of gezicht, het maakt ze niet uit. 
En ja, ik heb mij gewassen..... dat is het dus niet! Ik weet dat ze gek op zweet zijn, maar dan hadden ze dit eerder moeten doen... de hittegolf is voorbij, het zweten ook! 
Ik krijg die krengen niet te pakken. Ze zoemen er af en toe ook nog flink bij.... alsof er een helicopter neerstort. 
En hier werd ik ook niet vrolijk van: KLIK 

Daarnet een afspraak gemaakt met de "borstenbus" ..... normaal is het in de winter.... december/januari en krijg je een afspraak per brief die je kan verzetten als je niet kan. Je zit er dan altijd met de hele straat...nou ja, niet de hele straat natuurlijk, maar vrouwen tussen de 50 en 75. Elke keer zeggen we tegen elkaar dat we de volgende keer koffie met gebak meenemen. 
Dit keer zal het anders gaan.
Nu was het een brief waarin stond dat ik zelf een afspraak moet maken. Eigenlijk had ik de brief al een tijdje in huis...... maar ik had hem over het hoofd gezien..... er was nog een envelop, even groot en ook wit....ik wist wat daarin zat..... moest wel bewaard worden, maar hoefde (nog) niet open.... ik heb ze samen weggezet en nooit doorgehad dat er een tweede envelop was die wel open moest.  Nou ja..... er gingen geen maanden overheen, zo erg nou ook weer niet, maar ik was aan de late kant met een afspraak maken, maar dat heb ik meteen gedaan. 
 Deze keer moeten we precies op tijd komen..... handen desinfecteren en dan krijgen we een mondkapje. We mogen niet naar de wc (ik wist niet eens dat ze er één hadden). 
Als ik een andere huisarts heb moet ik dat aangeven....... ze staan er allemaal in, maar niet die van mij.... in dat geval moet ik bellen. Nou....laat maar.....op het formulier dat ik moet inleveren moet ik ook naam en adres huisarts invullen, dat moet genoeg zijn. Bovendien is het dezelfde praktijk, de vorige is met pensioen, dus als zijn naam erop staat komt het ook wel bij de goede huisarts terecht. En alle huisartsen zitten hier in hetzelfde gebouw, dus geen probleem lijkt mij.
Ik heb altijd wat als ik daar naartoe moet..... een keer was de apparatuur niet betrouwbaar, er moest gekalibreerd worden.... het telefoontje kwam binnen terwijl ik zat te wachten tot ik aan de beurt was. 
Ik begreep het al uit de antwoorden..... ik kon gaan en een nieuwe afspraak maken. De mensen die net klaar waren kregen uitleg dat ze mogelijk een foute uitslag kregen.
Een andere keer was het heel slecht weer..... veel sneeuw en er werd nog veel meer ellende verwacht. 
De telefoon ging kort voor ik wegging....ik nam niet op...ik moest weg en zag dat het een afgeschermd nummer was (dan zal het wel een callcenter zijn dacht ik). Ik ploegde mij door de sneeuw.... stampte de sneeuw van mijn laarzen toen ik ter plekke was en hees mijzelf de trap op. Er hing een briefje te wapperen en de deur zat op slot. Ze waren i.v.m. met het slechte weer naar huis gegaan toen het nog kon!
Op de terugweg kwam ik een buurvrouw tegen..... "ga maar naar huis, ze zijn gesloten" .....ook zij bleek zo'n telefoontje gehad. Thuis zag ik een andere buurvrouw, zij had wel opgenomen en inderdaad, het was de bus!

Quote van de dag:


Donderdag 27 augustus 2020:

Internationale dag van cosplay
Wereld steen, schaar, papier-dag




2 opmerkingen:

  1. Wispelturig wee hebben we. Daarvoor kun je het beste paraplu en zonnebril standaard bij je hebben. 😅
    Altijd wat met de borstencontrôle, zal er de volgende keer wel geen bus staan.😏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja....en je zwembroek en je winterjas!
    Hahahaha, dat is pech, bus weg.

    BeantwoordenVerwijderen