Zoeken in deze blog

vrijdag 14 augustus 2020

Mijn vrijdag

 Steeds werden ons onweersbuien beloofd en steeds verdwenen ze weer van de radar...... het veranderde steeds. Er waren plekken in Nederland die juist teveel van het goede kregen, overstromingen, flinke hagelstenen..... dat hoeft nou ook weer niet!  
We zouden vannacht (van donderdag op vrijdag) onweer krijgen....om 4 uur werd ik wakker..... (ik was nog voor 8 uur in slaap gevallen en met een kleine onderbreking doorgeslapen tot 4 uur.....niet eens een uitgeslapen gevoel) ik zag het buiten flitsen.....aan één stuk door...... ik zette de deur even open....geen donder te horen..... geen regen.... als er al regen viel dan kon het niet veel zijn, ik hoorde geen regen, de ramen waren voor en achter droog...... weer niks dus. Het minderde en ging voorbij...... misschien was het verderop wel heftig, maar hier niks! 
Wel scheen het minder warm te worden, hooguit 26 graden..... dat is al veel beter.....nog steeds warm, maar als het daarbij blijft dan ben ik tevreden voorlopig. 
Om 6 uur ging ik naar buiten..... weer wat onkruid eruit halen. Een klein beetje maar, minder dan de meeste andere dagen, maar alle beetjes helpen. Ik doe het vrijwel elke dag....... het is ook hard nodig, ik heb het te lang verwaarloosd. Niet zonder reden, maar dat doet er niet toe. 
Elke dag iets, dat moet helpen en als het groeiseizoen voorbij is groeit het niet meer harden dan ik pluk, dan wordt het beter zichtbaar. Ik zie het verschil nu al hoor, maar nog niemand zal vinden dat mijn tuintje er netjes uitziet. In het voorjaar maar eens even kijken of ik iemand kan vinden die het wil ophogen voor mij (ik weet wel iemand, maar ik weet niet of hij dat nog doet)...... eerst voor, want daar breken de mensen hun nek over de ongelijke tegels....toen de straat jaren geleden opgehoogd werd kregen we van de woningbouwvereniging  nieuwe bestrating op onze erven......grote tegels! Dat was dom..... ik zei meteen dat niet alles met grote tegels moest, we hebben namelijk een balk eronder die van schuur naar schuur loopt, een betonnen balk die aan de fundering vastzit..... die zakt niet mee...... het gevolg is dat je na verloop van tijd een hobbel krijgt en doordat het grote tegels zijn krijg je echte struikelblokken! Met (kleine) stenen kan je dat een beetje wegwerken...... het zand eronder weghalen en het is voorlopig weer redelijk, die grote tegels blijven scheef liggen, dat is niet goed te krijgen.....sommige mensen hebben het zelf al veranderd en kleine stenen over die balk gelegd...... ik zei het meteen, maar werd voor gek verklaard. 
Ondertussen kregen we een nieuwe woningbouwvereniging en die geeft geen zand meer...... dat zat altijd bij de huur in, we betaalden er extra voor...... maar het was snel over. Heel onaardig kregen we dat jaar kort voor de zomervakantie bericht dat het over een paar weken afgelopen zou zijn. Te weinig tijd voor veel mensen om nog één keer zand te bestellen en vlak voor de vakantie is sowieso al niet gunstig. Ik moet dus nu zelf zand bestellen (geen idee of dat duur is)...... en iemand vinden die het wil doen..... ik weet wel iemand, maar ik weet niet of hij het nog doet.  Als het eerst voor maar netjes is..... achter moet ook, maar daar kom ik alleen zelf...... en daar loopt geen balk onderdoor. Zelf kan ik het niet...... buiten het feit dat ik het niet lang volhoud (1 tegel per dag?) is het resultaat niet best.....ik heb het wel eens geprobeerd.... geween een stukje waar het zand onder weggespoeld was weer opgevuld en de tegels er netjes weer in..... dacht ik.... nou vergeet het maar, het paste niet meer, met geen mogelijkheid kreeg ik die tegel er weer in. Maar dat moet maar in het voorjaar.....ik was het afgelopen voorjaar eigenlijk al van plan, maar het was zo'n rare tijd dat ik het maar even afgewacht heb.

Even de planten water geven op het vakantie-adres...... met die warmte hebben ze wel wat nodig. Alles zit in potten, dus ook bij regen is de hoeveelheid water die in de potten komt maar beperkt, voor bij dichtbegroeide planten/struiken. maar toch.... als het regent drogen ze minder snel uit en is het geen ramp om een dag over te slaan....... maar met die hitte kan dat echt niet. 

Maar ondertussen wachtte ik nog steeds op regen.... het liefst gewoon een lekker buitje, geen noodweer. Onweer vind ik mooi, maar het blijft gevaarlijk, dus buiten staan is geen goed idee dan...... alleen als het nog ver weg is, maar meestal regent het dan niet. 

Tegen 7 uur leek er iets vanuit het noordwesten onderweg te zijn, maar het bleek loos alarm. 

Toch was het niet erg helder, veel wolken, weinig zon, vochtige lucht. Benauwd, maar wel koeler.

Eerst maar eens mijn fruitbestelling ophalen......ik ben blij met deze fruitstal..... goed spul en heel goedkoop. Een deel moet via Facebook pb besteld worden, de rest is aan de kraam. 
Ik had weer 4 dozen aarbeien voor 5 euro (samen met buuf) en een fruitpakket (eigenlijk 2, ook eentje voor buuf) van ook 5 euro met een ananas, een grote mango, 3 grote mandarijnen, een galia meloen en een doos pitloze druivenmix.
Los kocht ik nog 3 gigacitroenen voor 1 euro, 2 zoete puntpaprika's voor 1 euro, 2 komkommers voor 1 euro (die waren niet groot)  en een bakje blauwe bessen voor 1,50. Fietstassen vol en aan beide kanten aan mijn stuur nog wat....... voor alles bij elkaar 19,50.....  werd nog naar mijn fiets gedragen ook. Vond ik niet echt nodig, maar hij zei: "Jij bent eigenwijs, maar ik ook, kom op met die tassen!"  hihihi, ik hoor mijn leven lang al dat ik eigenwijs ben.... zal vast niet meer overgaan. Maar echt, mijn fiets stond dichtbij, dan ga ik toch geen hulp vragen? Als ik het niet in 1 keer had kunnen dragen dan had ik 2x kunnen lopen. Als ik het niet zou kunnen zou ik echt wel hulp vragen...... dus wat nou eigenwijs? 😂😂😂. Ik vraag in winkels vaak hulp omdat ik er niet bij kan.... geen probleem!

Tegen 12 uur regende het ineens.....de zon scheen vrolijk......ik stond in het zonnetje in de regen. Heerlijk frisse regen. Een lekker buitje, het regende goed door, zonder te overdrijven. Recht naar beneden, het viel nauwelijks op, niet tegen de ramen....als ik de deur niet open gehad had zou ik het niet eens gemerkt hebben. Nu hoorde ik het geruis van de regen op straat. Het duurde maar kort, een minibui. Het donderde ook een beetje. 
Later, om een uur of half 4 donderde het ook..... lange tijd achter elkaar en weer later begon het weer, maar nu met een echt stevige bui.....het regende in, de deuren moesten dicht....jammer.  

Om een uur of 7 's avonds viel ik weer in slaap, ja ik slaap nog veel, maar een paar maanden geleden was het nog veel erger.....toen was ik af en toe wakker. Toen ik nieuwe medicatie kreeg en kort daarna met één ander medicijn mocht stoppen werd dat beter, alleen lag ik toen 's nachts wakker en kon ik overdag mijn ogen vaak niet open houden..... dat verschoof heel langzaam en ik ben nu zover dat ik al dagen overdag niet meer slaap..... wel 's avonds....dan word ik later op de avond wakker.......om een uurtje later of zo weer in slaap te vallen tot meestal vroeg in de ochtend........ een hele verbetering al. 

Het gaat helemaal al veel beter dan het was....... maar het duurt even voordat ik weer op niveau ben. 
De suiker gaat duidelijk beter, maar ik moet weer wennen aan de lagere waarden...... dat gaat steeds beter, maar vandaag zat ik nog lager dan ik de laatste tijd gewend ben....ik zat aan de ondergrens en het voelde als een enorme hypo, ik stond te wiebelen op mijn benen. 
Verder was ik al lange tijd niet in orde....een beetje op en af en ik probeerde zoveel mogelijk door te laten gaan...... maar toen de lockdown begon merkte ik hoe goed die rust mij deed......  het maakt mij wel duidelijk dat ik voorlopig nog moet doorgaan met weinig verplichtingen. Dat is in coronatijd toch al beter, zo weinig mogelijk contacten...... ik ga daar nog mee door, zeker nu de aantallen besmette mensen weer oplopen. Ik doe nog even rustig aan. Langzaam aan gaat het met mij beter en langzaam aan zal ik met andere dingen misschien weer starten..... maar niet alles tegelijk. Steeds per keer bekijken of ik het zie zitten. Wat om welke reden dan ook nog niet goed voelt doe ik niet.
Die hitte doet mij ook geen goed...... dit is gewoon heel vermoeiend! 

Voor de mensen uit deze omgeving:  Olympia/Con Brio doet weer mee met de Sponsoractie van Deen!
Wij doen mij op de Graaf Willemlaan, maar wie daar niet komt en ons wil sponsoren kan de muntjes ook aan één van onze leden geven. We hebben in het clubgebouw een bus hangen waarvan de muntjes regelmatig geleegd worden bij Deen Graaf Willemlaan........ dus ook in ons clubgebouw kunnen ze ingeleverd worden, handig voor leden die alleen bij een andere Deen komen. 

En nu ga ik weer slapen......welterusten!

Quote van de dag:


Zaterdag 15 augustus:

Dag van de agrarische medewerker

Nationale relaxdag

Maria tenhemelopneming

Dakloze dieren dag

Geocachingdag

Honingbijdag

Victory over Japan day

Werelddag van het Panamakanaal

Nationale Indiëherdenking



2 opmerkingen:

  1. Regenregenregenregen... we gaan door met hopen en wachten.
    Intussen je gezondheid in de gaten houden is het allerbelangrijkste.
    Onkruid heb je veel gauwer weg met een scheutje kokend water, is een milieuvriendelijke manier.Kookwater van aardappelen en groente gebruik ik er ook voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, met gekookt water ben ik ook begonnen, maar de haagwinde zit overal doorheen en die moet ik toch lostrekken. En er is ook al veel dor en dood, maar dat moet er toch nog uit. Te lang verwaarloosd.
    Gisteren is hier uiteindelijk best nog veel gevallen, heerlijk. Vandaag een stuk minder warm..... mij nog warm zat, maar een stuk beter.
    Ja,ik hou mijn gezondheid goed in de gaten..... ik ga geen dingen doen die mij nog teveel zijn.... ik wil nu echt eerst helemaal opgeknapt zijn. Ik ben onderweg, het gaat goed, maar het heeft tijd nodig.

    BeantwoordenVerwijderen