Zoeken in deze blog

zondag 23 augustus 2020

Zondag

 Zondag was ik in elk geval actiever dan zaterdag. Niet dat ik nou even snel de grote schoonmaak deed, maar ik heb best wel veel gedaan. Niet zo vroeg opgestaan, ik heb heerlijk geslapen...... wel in twee etappes, maar alles bij elkaar een flinke tuk!
Ook nog even gefietst en gelijk iets weggebracht naar iemand, net een lekker rondje. \
De wind was stevig, maar de temperatuur was heerlijk. Van mij mag het voorlopig zo blijven, warmer hoeft niet! Korte broek en hemdshirt kunnen nog steeds, warm genoeg. 

Ik heb flink wat fruit verwerkt vandaag.... de blender heeft zijn best weer gedaan. Een deel ingevroren, een deel in de koelkast voor morgen en een deel meteen gebruikt. Lekker! 

Wel al het afval meteen goed inpakken, want de fruitvliegjes liggen op de loer. Niet te geloven hoe snel die aanwezig kunnen zijn als er maar iets van fruit ligt.
Ik weet het aardig in de hand te houden gelukkig, maar even niet opletten en er zijn hele zwermen!
Ze liggen buiten verscholen achter een struik en ze hebben goede verrekijkers..... echt waar..... en als ze zien dat ik met fruit bezig ben gaan er alvast een paar verkenners naar binnen. Zodra er een stukje fruitafval blijf liggen zwaaien en fluiten ze naar de anderen: "Jongens...meiden..... etenstijd!" .... echt! 
En daar worden ze zo blij van...dat ze van pure blijdschap eitjes op het fruit gaan leggen en voor je het weet wordt het zicht in huis belemmerd door grote zwermen van die minivliegjes. Durf je niet met open mond te ademen omdat je anders de mond vol met fruitvliegjes hebt. 

Quote van de dag:




Maandag 24 augustus 2020:

Vreemde muziek-dag
Dag tegen intolerantie, discriminatie en geweld op basis van muzikale voorkeur, l
eefstijl en kledingvoorkeur.







2 opmerkingen:

  1. Het zijn de hondsdagen waarin dat het ergst is, ook het snelle rotten.Typisch augustus. Ik heb er niet vaak last meer van maar toen we nog vaak buiten zaten met groepjes waren er ook meer insecten in deze tijd.
    De druiven die ik pluk bewaar ik buiten, in de donkerste hoek met een doek er overheen. En niet meer dan voor een paar dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik koop nu steeds grote hoeveelheden fruit tegelijk, dus dan kan ik het beter al snel in de blender gooien en een deel invriezen, anders hou ik het niet goed. De vliegjes vallen nog mee,maar ik let er erg op. Af en toe een paar, maar daar is niet veel voor te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen