Zoeken in deze blog

vrijdag 7 augustus 2020

TV en hitteplan

Ik heb een hekel aan het installeren van apparatuur....ik ben er niet handig mee en er kloppen wel eens dingen niet (en daar kan ik echt niks aan doen! 
Mijn tv-ontvanger van KPN wordt oud en die moet vervangen worden, ik kreeg daar donderdag bericht van. Nou reageert dat ding wel eens vreemd, dus het verbaasd mij niet echt. 
Maar goed, ze sturen het op en ik kan het bij een postservicepunt ophalen en gelijk de oude afleveren. 
Ik haal altijd het liefst zo weinig mogelijk kabels los, meestal zijn de oude wel te gebruiken. 
De stroomkabel met adapter moet ik wel meesturen...... dat moet lukken, al moet ik dan wel het één en ander van z'n plaats halen en in de wirwar van snoeren de juiste zien te volgen. Ik hou daar allemaal niet van, dit lijkt wel simpel, maar ik zal blij zijn als het achter de rug is. Ik heb dan ook mijn KPN-code nodig, o jeetje...... die heb ik toen ik dit kastje net had voor het laatst gebruikt.....toen had ik steeds storingen. Dat lag aan de oude experiabox....... ik had al gezegd dat dat ding erg oud was, maar dat zou geen probleem zijn. Toen mijn tv-ontvanger kwam moest ik hem zelf aansluiten en die oude experiabox had niet de aansluiting waarover ze het hadden in de omschrijving. Dan breekt mij het zweet al uit, ik hou daar niet van, het moet kloppen!  Bellen...... en het bleek wel te kunnen, maar het klopte dat het op dat oude ding anders was.  Daarna om de haverklap een tv-storing. Totdat alles uitviel.... geen tv,radio, internet, telefoon.....helemaal niks. In het weekend, dus netjes gewacht tot maandag om het mobiel te melden. 
Er kwam iemand die de oude experiabox meteen verving en nooit meer problemen gehad! Nou ja, ik heb wel eens een storing, maar die is te verhelpen door even de stekker eruit te halen (en dat moet de laatste tijd wat vaak). En een paar jaar geleden was hij ook niet op gang te krijgen en kreeg ik steeds opdracht hem te resetten, op allerlei manieren, nog eens en nog eens..... een week lang.... toen bleek dat de buren hetzelfde hadden.....ook steeds resetten zonder resultaat. De storing lag dus niet bij ons, maar verderop! Ik heb toen op KPN-Facebook even gemopperd..... dat ik een hele week bezig was geweest....en kreeg een mooie bos bloemen. 

Maar toen moest die andere experiabox ineens weer omgeruild worden......o hellup..... dat zijn veel meer kabels, ik wil eigenlijk niet. Voordeel was wel dat ik niet gelijk de oude hoefde in te leveren..... die moest ik wel opsturen, maar dat hoefde niet gelijk, dus ik had wat speling, ik kon een tijdje naar die doos staren en de gebruiksaanwijzing doornemen voordat ik de oude eraf moest halen.  Gelukkig kwam er iemand langs die alles van apparatuur en kabels e.d. weet en die had het zo voor elkaar. Voor Edwin is het ook geen probleem,. maar ik kan hem toch moeilijk uit Arnhem laten komen voor zoiets. Als ik het kan plannen dat het omgeruild kan worden tot hij komt dan doe ik dat natuurlijk, maar dat kan niet altijd. Ik moest nu een dag opgeven waarop ik hem wil afhalen.....ik koos voor woensdag...... dan moet ik gelijk de oude inleveren, dus het moet in één keer goed! 
In coronatijd vraag ik ook niet zo snel aan een ander hulp....... ik vraag dan wel advies als het niet lukt.. 
Als ik eerlijk ben denk ik dat het niet moeilijk is, maar dat zou het de eerste keer ook niet zijn.......

Ik hou er niet van! Ik ben wel gek op tv, dus het moet in één lukken! 

Ik heb wel eens zelf mijn stofzuiger gerepareerd, maar dat ik wat anders.......dat is simpeler, dat kan ik wel aan en als het niet lukt geen drama (het was een oude stofzuiger). Een schakelaar aan een snoertje zetten heb ik ook vaak gedaan, dat is mij allemaal wel duidelijk.... maar dat gaat om apparaten die doen het of ze doen het niet....... bij die KPN-apparatuur is het anders..... je ziet dat ze stroom krijgen, maar ze doen niet altijd wat ze moeten doen en er zitten zoveel knopjes op.....  nee, niks voor mij! 

Zo, dit moest even..... even mopperen! 

Vrijdag is mijn hitteplan in werking gegaan....... alleen 's morgens een beetje actief en evt. 's avonds laat! Vrijdag ging ik eerst op pad om aardbeien te halen, ik had ze al besteld. Beetje veel, maar ja, het ging per 4 bakken. Zo goedkoop (5 euro per 4 bakken mooie kleine aardbeitjes) dat ik beter hier 4 bakken kon halen dan ergens anders 1 of 2...... ik kan altijd nog wat weggeven, dan ben ik nog goedkoop uit. 
Ik zag daar ook een flinke bak met gember staan voor 2 euro.....nou, die nam ik ook,  lekker! 
Ze hadden nog veel meer, maar dat krijg ik in mijn eentje niet weg....... ze hadden fruitpakketten voor weinig geld (die moesten ook besteld worden van tevoren, via Facebook pb), maar ik vond dit wel genoeg. Ze staan er elke week is de bedoeling (sinds vorige week), dus nog kansen genoeg om goedkoop fruit te kopen. 
Nadat ik het thuis had afgeleverd ging ik gelijk door naar een huis waar ik de planten water zou geven. Allemaal planten in bakken, die kunnen met deze hitte eigenlijk geen dag zonder water, dus meteen 's morgens maar, nu had ik nog fut. Met een slang met sproeier, dus dat werkt goed. Omdat het bij het handvat begon te druppelen besloot ik niet met de slang door het huis naar de voorkant te gaan..... er stond ook een grote gieter, dat kon ook. Even stoeien met het slot van de achterdeur om hem weer op slot te krijgen, maar ook dat lukte en ik was klaar. 
Met deze hitte wandel ik niet, maar ik besloot een ommetje te fietsen.........niet te ver, gewoon even lekker een rondje extra. 
Thuis meteen 3 grote parasols achter neergezet........ de zon komt daar 's middags pas, maar je kan niet vroeg genoeg zijn met deze hitte. 
Verder alleen lichte werkzaamheden en luieren! En een siësta!

Quote van de dag:

Zaterdag 8 augustus 2020:

 Internationale katerdag
Wereld kattendag
Dag van het vrouwelijk orgasme
Dance Valley 2020



3 opmerkingen:

  1. O dat gehannes aan tv en internet, ik snap het helemaal. Hier hetzelfde, ik kan wel een paar dingetjes, heb het zelfs op school gehad, stekkers en telefoons en zo maar dit....
    Programma's instellen en dergelijke is dan weer een makkie.
    Ik ben blij als een van de jongens tijd heeft.
    De snoerenjungle achter de tv heeft hij ook voor me opgeruimd, een hele opluchting.

    En nu maar genieten van de aardbeien. Kalm aan, hapje voor hapje. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga steeds meer tegen dergelijke dingen opzien. Vooral na die keer dat de beschrijving voor mijn apparatuur niet klopte (stop de gele stekker in de gele poort..... ik had geen gele poort!).

    Die aardbeien zijn zo heerlijk....kleintjes en erg zoet.
    Ik ga vaste klant worden daar.... de fruitpakketten zijn ook super.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via Facebook:

    Susanne Bout Lekker weinig doen met dit weer. 😎😁
    Dit verwijderen of verbergen
    Leuk

    Ans Dekker-Martis Echt..... geen fut voor wat dan ook. Vanmorgen om 6 uur wat onkruid weggehaald en afgewassen, toen was het nog te doen.... daarna weer geslapen.

    BeantwoordenVerwijderen