Zoeken in deze blog

donderdag 13 augustus 2020

Dit willen meer mensen.

 Er komen Islamitische graven in Nederland, dat zijn graven die nooit geruimd zullen worden.
Het zou mij niks verbazen als ineens meer mensen een Islamitisch graf willen. 
Sommige graven worden na verloop van tijd zonder meer geruimd, ongeacht omstandigheden...... bij een kindergraf bijv. zullen vaak de ouders nog leven en die zullen daar niet blij mee zijn. 
In veel plaatsen kan je de grafrechten verlengen, dat kan hier ook. Elke 10 jaar kreeg ik een rekening die beduidend hoger dan mijn maandinkomen was...... elke 10 jaar vroeg ik mij af hoe ik die weer moest betalen. 
De laatste keer ben ik gestopt, het was niet meer op te brengen. Ik bedacht dat als ik Ed had laten cremeren en uitstrooien dat er dan ook niks meer was geweest........ dus uiteindelijk had ik er wel vrede mee. Ik zag het aankomen en had er lang over nagedacht en overlegd met Edwin.
Ik kwam er niet veel meer...... dat was in de loop der jaren steeds minder geworden en ik kwam er in het begin ook echt niet elke week... dat heb ik nooit gewild..... ik kwam er vooral op speciale dagen. Ik had indertijd voor een graf gekozen omdat ik dat voor Edwin beter vond......het is beter uit te leggen aan een kind als er een speciale plek is...... maar verder had ik geen voorkeur voor cremeren of begraven. 

Natuurlijk gun ik Islamieten een graf dat bij hen past, maar ik vraag mij wel af hoeveel meer dat gaat kosten, want echt..... er zijn meer mensen die niet willen dat het geruimd wordt en als ze dan de keuze hebben daar voor zouden kiezen. Als dit als gevolg heeft dat de regels veranderen zou het mooi zijn,


Quote van de dag:



Vrijdag 14 augustus:

 Afrikaanse taal=dag
Wereld hagedissendag

4 opmerkingen:

  1. Of er veel mensen zijn die dat willen, vraag ik me af. Ik hoor er in ieder geval niet bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn natuurlijk allemaal anders, maar ik ken veel mensen die niet blij zijn dat het graf na een aantal jaren geruimd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eigenlijk hoor ik daar nooit iets over, ik ga eens rondvragen. En op googlen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is niet echt iets waar mensen snel over beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen