Zoeken in deze blog

woensdag 16 december 2020

Boodschappen

 Maandag deed ik alvast wat inkopen voor de Kerst..... ik was erg vroeg want dan is het rustig. 
Nadeel is natuurlijk dat dan nog niet alles bijgevuld is. 
De mandarijnen waren in de aanbieding....groot bord, maar geen mandarijnen. Later liep ik nog even terug..... nog steeds niks. Ik kan er natuurlijk naar vragen, maar ze waren druk bezig en besloot om ze dan een andere keer te halen. Ik keek verbaasd naar het schap met wc-papier...... nee, niet leeg, maar er was nog erg weinig.....zouden ze nou weer aan het hamsteren zijn geslagen? Nou ja, ik heb nog niet echt nodig want het is iets wat ik altijd in voorraad heb, ik wacht nooit tot de laatste rol. 
Er stond een rij bij de kassa, maar het ging snel.... net toen mijn voorganger iets op de band legde ging er een pinkassa open..... en ik was dus de volgende. Achter mij stond niemand, dus alle tijd. Ik vertelde dat ik van de week nog eens terug moest voor de mandarijnen...... ze keek verbaasd en informeerde meteen..... ze vroeg mij even te wachten en rende weg....om terug te komen met 2 netten mandarijnen..... top! 
Ik weet dat er meer lege vakken zijn zo vroeg en er staan wel eens vulkarren in de weg..... meer dan later op de dag. Ik sloeg daarom de diepvries ook even over..... dat komt de volgende keer wel. Ze zijn daar altijd behulpzaam, dus als ik het vraag komt het wel goed, maar ze werken naar mijn idee sneller als ze niet steeds gestoord worden door mensen die iets nodig hebben, dus wat niet dringend nodig is laat ik maar even zitten. Ik heb nu in elk geval al het één en ander in huis voor Kerst. 
Toen ik thuis kwam was het nog steeds donker.
Het winkelcentrum is in elk geval niet uitgestorven nu veel winkels moeten sluiten, want met een supermarkt, een bakker, slager en groenteboer op een rij en even verderop een drogist is er nog genoeg leven. Ik neem aan dat de visboer ook open blijft..... dus er is nog keuze genoeg. 
Voor zover ik weet zullen dus de snackbar, slijter (ik denk niet dat dat noodzakelijk is om open te blijven), kapper/schoonheidssalon Primera (heeft geen pakjesservice meer)en bloemenwinkel dicht zijn. Er is meer open dan dicht in elk geval en ik vermoed dat bij de snackbar wel bestellingen afgehaald kunnen worden.... dus half dicht. 

Het verzoek van de winkels op het winkelcentrum is om in deze tijd de zwaardere en houdbare boodschappen met de auto te halen, zodat in de week voor Kerst de laatste (verse) dingen nog even op de fiets gehaald kunnen worden. 
Dat scheelt dan lange wachtrijen buiten natuurlijk, want als mensen maar weinig nodig hebben zijn ze sneller klaar en kan de volgende naar binnen. Het is vlak voor Kerst meestal een gekkenhuis in de winkels en het parkeerterrein is te klein en te krap..... dus dan is de fiets inderdaad handiger.... dat doe ik meestal, het is dichtbij, dus alleen met de auto als er een reden voor is! 

NOG 9 DAGEN...... DAN IS HET KERST!

Quote van de dag:


Woensdag 16 december 2020:

Verzoeningsdag in Zuid-Afrika



Update:

De bloemenwinkel blijft open...... klanten mogen niet naar binnen, maar de verkoop gaat door!


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo vroeg in de winkel als het niet druk is en dat personeel behulpzaam is. Ik heb ook al iets ingeslagen voor de kerst, mocht er iets tussenkomen zou er voldoende op tafel komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het belangrijkste heb ik nog niet in huis, maar verhongeren zullen we niet.
    Hoewel ik geen ochtendmens ben doe ik regelmatig al vroeg de boodschappen.

    BeantwoordenVerwijderen