Zoeken in deze blog

vrijdag 25 december 2020

KERST


25 december 2020, 1ste kerstdag..... een beetje anders dan anders. Wie had dat een jaar geleden kunnen denken? 
Omroep Pim gaat aan, voor het kerstgevoel! Daar ook het kerstconcert van mijn muziekvereniging. Ik was er niet bij..... jammer, maar het is niet anders.... ik heb een soort sabbatical. Ik wacht het allemaal even af.... eerst fitter worden en de kans om corona te krijgen moet duidelijk kleiner zijn..... dan pas kom ik weer. Het wachten is op het vaccin! Met het vaccin is het nog niet meteen allemaal weer normaal, het heeft tijd nodig om zijn werk te doen..... en hoe meer mensen ingeënt zijn hoe minder kans om corona te krijgen, maar het eind is in zicht!  De behandelingen worden ook al effectiever, er is steeds meer bekend van dit virus en dat geeft ook weer hoop.

 De lichtjes in de kerstboom mogen aan (dat wil ik altijd bewaren tot Kerst). 

Kerstprogramma omroep Pim 


Verder bestaat mijn dag uit klusjes afmaken die ik eerder had willen doen, maar ik ben weer volledig uit mijn slaapritme...... ik kan overdag mijn ogen niet open houden en 's nacht lig ik vaak wakker. Ik heb dat wel vaker, maar ik slaap nu toch al meer omdat ik nog steeds sneller moe ben en daardoor is het moeilijker goed te krijgen. Het komt altijd weer goed, soms voor lange tijd, soms duurt het maar kort, maar het komt goed..... alleen doe ik niet veel als ik halve dagen slaap. 
Ik maak vandaag alleen de klussen af die ik echt belangrijk vind, meer niet! En dan natuurlijk wat voorbereidingen voor 2de kerstdag, want dan komen Edwin en Geurtje. Ik heb genoeg in huis gehaald, ik verwacht een lekker kerstdiner op tafel te kunnen zetten. Geen gekke dingen, geen ingewikkelde recepten.... gewoon eten, maar uitgebreider en net even anders. 
Het is in deze tijd natuurlijk altijd afwachten of alles door kan gaan.... de regels kunnen zomaar ineens strenger worden (dat verwacht ik nu niet meer met Kerst), maar er kan ook iemand verkouden zijn of echt corona hebben en dan gaat het niet door. Dan kan alles op het laatste nippertje afgezegd worden! 
Dat is dan heel jammer, maar gezondheid gaat voor en dat geldt voor iedereen! Het virus verspreiden is erger dan kerst alleen vieren, zelfs als het op het laatste moment pas afgezegd wordt!!!.
Troost is dat ik dan in elk geval eten genoeg in huis heb! Ik hoef voorlopig niet naar de supermarkt! 😂 
Maar tot nu toe ziet het er naar uit dat het gewoon doorgaat. 




Als de klusjes klaar zijn wil ik in een lekker warm bad gaan zitten, heerlijk! Lekker even helemaal ontspannen, boek mee! Niet dat ik last van stress heb, maar dat komt misschien omdat ik vaker zo'n ontspannend bad neem en mij niet overal druk om maak, ik kan mij over het algemeen goed ontspannen...... wandelen of fietsen doet mij ook altijd goed. En ik kan genieten van kleine dingen.




Wel lekker om Kerst weer eens thuis te vieren....  sinds Edwin en Geurtje elkaar gevonden hebben ben ik met de feestdagen niet meer thuis geweest...... en hoe leuk het ook altijd is, thuis is ook wel weer eens lekker. 
Doordat ik er steeds niet was zijn veel kerstspullen op zolder steeds verder naar achteren verschoven (want ik zette geen boom meer neer) en daardoor was niet alles eenvoudig te vinden......ik heb teveel om alles te gebruiken, dus klaar is klaar en als ik dan nog iets mis is dat pech gehad, dat komt dan een andere keer wel weer, als alles goed uitgezocht is..... ik had geen zin om aldoor op zolder te zitten..... af en toe is prima, maar het moet wel leuk blijven. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten