Zoeken in deze blog

woensdag 16 december 2020

Nog 8 dagen voor Kerst


 
Na een slechte nacht deed ik het even rustig aan. Bracht even een kaart naar een jarige buurvriendin (die net langsfietste toen ik de deur uitkwam), ruimde wat dingetjes op, dronk een kop thee en keek naar buiten....de mist was helemaal weg en het was prachtig weer, dus perfect wandelweer.
In de middag moest ik echt even een tukkie doen.... ik redde het niet tot de avond. Blijkbaar viel ik in een heel diepe slaap...... of de pakjesbezorger drukte niet goed op de bel (dat gebeurt wel vaker), want ik was nog niet zo lang wakker toen mijn buurvrouw belde: "Er staat hier een pakje voor je!" .....huh? Ik verwachtte wel een pakje, maar ik zou nog bericht krijgen wanneer het kwam en dat kon een paar dagen duren....ik had nog geen mail gehad..... ik keek ondertussen even bij de brievenbus, maar dar lag ook  niks.  Ik bedacht dat er ook een boek onderweg was, misschien was dat groter dan verwacht en paste het niet door de brievenbus. Buurvrouw kwam met een doos aan van formaat 'hebjedehelewinkelleeggekocht', maar hij was vederlicht.  Alleen de bodem bleek bedenkt te zijn. Er zaten wel wat breekbare dingen in, de de bodem was bedekt met bubbeltjesplastic en de rest was opgevuld met zakjes lucht. 
Maar nog voor ik de doos kon openmaken ging de telefoon...... iemand die ik lang niet gesproken had.... ze had iets voor mij dat ik regelmatig nodig heb, zij had het niet meer nodig, maar had nog voorraad, dus of ik het wilde hebben.... nou, graag!!!! Ze kwam het nog brengen ook.....wat een service. Ik was er heel blij mee, het scheelt mij veel geld! 

Ik checkte mijn mail en zoals mijn buurvrouw al gezegd had zat daar een mailtje bij van de koerier dat hij het bij de buren afgeleverd had. Ik zag ook een mailtje met de mededeling dat het zou komen..... een uur eerder!  Nou..... als we geen strengere lockdown hadden gehad was ik er dan ook niet geweest, dan was ik bij de kapster! Ik had het zo snel nog niet verwacht en dacht dat er eerst wel een bericht zou komen met de mededeling op welke dag het kwam. Een uur van tevoren de juiste tijd is prima, maar als ik niet weet dat het die dag komt blijf ik er niet voor thuis. 

Ondertussen was het al volop in het nieuws dat na de Hema ook Wibra en Action toch open wilden. Dan alleen voor essentiële dingen..... tsja....... Hema snapte ik nog wel, die heeft veel verse dingen, waaronder brood..... zeker op plekken waar geen bakker of supermarkt dichtbij is is dat nog wel handig. De andere artikelen hadden ze afgedekt, die mochten niet gekocht worden. 
Nu wilden Action en Wibra hetzelfde doen...... die hebben geen verse dingen en ik vind schoonmaakmiddelen niet belangrijk genoeg om voor open te gaan..... dat kunnen mensen ook in de supermarkt halen waar ze toch af en toe naartoe zullen moeten (of laten bezorgen)... en neem dan iets extra evt. ..... hamsteren is niet nodig maar als de supermarkt iets te ver weg is mag het best wat meer zijn nu.  
Er kwam natuurlijk veel commentaar op, logisch...... en het gevolg is dat ze dicht moeten, ook de Hema. Terecht vind ik.... in elk geval voor Wibra en Action.... hoe leuk ik die winkels ook vind, je kan het toch geen essentiële winkels noemen. Ze hebben allebei geen webwinkel, dus als ze wat willen moeten ze wat anders verzinnen. Razendsnel een website maken met het assortiment? En dan de mailadressen van de verschillende winkels die evt. willen bezorgen in de omgeving? Ik weet niet of dat te doen is, maar dat zou misschien kunnen. 
Hema vind ik een twijfelgeval vanwege de verse waren. 

Op tv iemand die niet begreep dat een sigarenboer wel open mocht voor pakjes, maar dan geen sigaretten mocht verkopen terwijl AH die wel mocht verkopen. "Willekeur" riep hij.
Ach meneer..... even nadenken, misschien wordt het dan duidelijk.... ik snap het in elk geval wel! 

Mijn dag liep duidelijk anders dan verwacht..... maar het was wel leuk! 




Stille nacht in het Maastrichts:

Stèlle nach, heilege nach
'n ingelekoer zingk hiel zach
Bij 't Keend hawwe herders de wach
't Keens dat kaom in 'n winterse nach
't sliep in hiemelse rös
't sliep in hiemelse rös.

Zo langzaam aan komt bij mij het kerstgevoel... gezellig, maar niet teveel..... het moet er pas echt zijn op kerstavond, dat is vroeg zat..... dan mogen alle lichtjes aan..... nu nog niet..... wel iets, maar niet alles, anders is het met Kerst al gewoon! 

Quote van de dag:


Donderdag 17 december 2020:
 Internationale dag stop geweld tegen sekswerkers




Geen opmerkingen:

Een reactie posten