Zoeken in deze blog

maandag 14 december 2020

Naar de kapper?

 Waarschijnlijk wacht ons een strengere lockdown, het verbaast mij niet. Duitsland gaat ook veel strenger worden: De meeste winkels moeten daar dicht en ook de kappers.
Binnenkort horen we meer...... ik heb woensdag een afspraak met mijn kapster....ik ben benieuwd of dat nog mag. Als het voorlopig niet mag zet ik wel een hoed op met Kerst..... ik heb een grote bak vol kerstmutsen en -petten, maar de hoeden pasten er niet meer in en die liggen binnen handbereik, dus.......geen zichtbaar haarprobleem als ik niet naar de kapper kan/mag. En misschien valt er ook nog wat te bereiken met een föhn en/of krulspelden..... ik zie wel, maar misschien mag ik nog gewoon naar haar toe. 



Een week later moet ik naar de oogarts.....waarschijnlijk gaat dat wel door, maar je weet nooit. 
Als er winkels moeten sluiten zullen waarschijnlijk de supermarkten, de bakker, slager etc. gewoon open blijven.... die zijn toch het belangrijkst. Niet leuk, maar als half Nederland zich niet aan de regels en adviezen wenst te houden dan is dit het gevolg. 
Mogelijk komt er met oud- en nieuw een avondklok.... ook niet leuk! Ik weet niet van hoe laat tot hoe laat het dan wordt, maar als je wel nog beperkt visite mag ontvangen vraag ik mij toch af of je die dan al vroeg de deur uit moet gooien of dat ze moeten blijven slapen. 
Zelf vind ik het leuk om na 12 uur de straat op te gaan als ik thuis ben.... vroeger deed ik dat vaak met Edwin samen..... er waren dan veel mensen op straat, vaak bezig met het afsteken van vuurwerk, we wensten elkaar dan een gelukkig nieuwjaar...... het was altijd leuk! Maar nu zullen er ook zonder avondklok weinig mensen op straat zijn..... zo zonder vuurwerk is het voor veel mensen niet leuk (maar voor andere mensen en dieren veel leuker). Zelf vind ik siervuurwerk prachtig, knalvuurwerk vind ik niks, hoewel ik het knallen om precies 12 uur wel leuk vind, dat lijkt erbij te horen. Als het de hele dag al knalt hoeft het niet meer, dan is de lol er al af. 
Ik heb dus geen hekel aan vuurwerk, maar alleen vanaf de jaarwisseling, niet eerder!
 Zelf afsteken hoeft niet.... durf ik ook niet goed. Ik heb het wel eens gedaan, maar bij elk pijltje dat ik aanstak rende ik naar binnen voor hij de lucht inging.... ik ben geen held. Ik heb het vaak genoeg nog maar net goed zien gaan.... meer geluk dan wijsheid..... ik heb een brandwond gezien van een sterretje waar mee gegooid was i.p.v. het netjes vast te houden (en het viel in de nek van een kind, tussen haar kleding), ik ken iemand met ernstig vuurwerkletsel wat uiteindelijk nog goed is afgelopen. Ik heb schade aan huizen gezien van vuurwerk..... bij mijn moeder is eens vuurwerk door de brievenbus gegooid toen zij niet thuis was. Het liep goed af, maar de brievenbus was ontzet en de gang zwart. In de flat waar ik woonde kwam vuurwerk tegen het raam en het brandde er gewoon in.....  is altijd een rare plek gebleven. Elk jaar weer is er vuurwerkletsel.... vaak eigen schuld, maar ook zijn het vaak onschuldige omstanders...... alles bij elkaar vind ik het dus niet erg dat het niet mag dit jaar.....maar het zal wel vreemd zijn. 
De honden van Edwin zijn er niet bang voor, ik heb nog ergens een foto van Dinar dat hij met zijn kop op de vensterbank naar buiten ligt te kijken. Hij vond het prima.... zolang er maar niemand te dicht bij het raam kwam, dat was zijn terrein...woef...wegwezen!
 
Ik begin nu al aardig op deze oude foto van Laila te lijken....maar dan witter:



Met vuurwerk is het net als met corona...... als teveel mensen zich niet aan de regels houden mag er steeds minder! 

Quote van de dag:



 Maandag 14 december 2020:

Wereld aapdag

Werelddag voor energiebehoud

Totale zonsverduistering KLIK

UPDATE

Ondertussen lekt er steeds meer uit en is het zeker dat het vanavond al bekend gemaakt gaat worden. Bijna alle winkels dicht, scholen dicht, kappers e.d. .....  het meeste per direct. De medische contactberoepen mogen doorgaan.
Tot 19 januari (mijn moeders verjaardag, dus goed te onthouden voor mij)
Dus als het klopt (het is pas zeker als Rutte het zegt) dan gaat de kapper niet door, de oogarts wel en de tandarts begin januari ook. 
Ik zal mijn kersthoed maar vast pakken. 
Het was te verwachten.

2 opmerkingen:

  1. Waf, wow...😍
    Ik ben benieuwd naar de nieuwe maatregelen en vooral naar de houding van de mensen.
    Zelf heb ik er geen problemen mee,als er toch geen vuurwerk is en geen kerstwinkelavonden zijn blijf ik net zo lief binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik plaatste er net een update onder..... er is natuurlijk alweer van alles uitgelekt. Dus dat wordt waarschijnlijk geen kapper. Ze had vorige week ook nog een plekje, maar dan moest ik in het donker rijden op een tijdstip dat het wel druk op de weg is (dus veel tegenlicht), dat leek mij niet verstandig..... nou ja, dan maar uitstellen. Oogarts kan waarschijnlijk wel.
    Ik zou eerst vandaag naar Purmerend omdat ik toch nog wat nodig heb (geen supermarktspullen), maar nu er al zoveel uitgelekt is verwacht ik dat het druk wordt..... dus dan maar niet.
    Ik plaats wel een bestelling bij Xenos..... die bezorgt hier niet via Postnl, dus dat komt wel op tijd.
    Ik vind het ook geen probleem hoor, zolang de supermarkt maar open is, want dat is vooral voor Kerst toch wel prettig.
    Met Kerst blijft het waarschijnlijk max. 3 personen, op de andere dagen max. 2.
    Als iedereen zich steeds aan de regels had gehouden zou dit waarschijnlijk niet nodig zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen