Zoeken in deze blog

maandag 21 december 2020

Hij gaat lekker....

 


Woensdagochtend moet ik al vroeg bij de oogarts zijn, ik ga met de bus, want het is voor mij te donker om te rijden en het is om die tijd wel druk, met veel oogverblindende tegenliggers. De bus stopt vrijwel voor de deur, dus geen enkel probleem en dan kan ik ook meteen weer terug. Omdat ik ingedruppeld word heb ik een tijdje slecht zicht en daarom zeggen ze altijd dat je niet zelf mag rijden, maar ik zet mijn auto altijd bij een winkelcentrum neer......dan loop ik naar het ziekenhuis en na afloop drink ik daar wat, eet een broodje op mijn gemak en als het zicht wat beter wordt loop ik naar mijn auto. Het licht buiten is heel anders dan het kunstlicht binnen, dus mijn ogen kunnen daar ondertussen dan aan wennen. Meestal ga ik dan nog een paar winkels in, zeker als mijn zicht nog niet goed genoeg is, maak vaak is dat dan al prima. Ik rij alleen als ik het weer goed kan zien, niet eerder.
Nu is alles anders...... ik denk niet dat ik daar nu een broodje en een kop thee kan halen..... ook zijn niet alle winkels open en het is nu erg druk overal, wat in coronatijd niet zo'n goed idee is. 
Ik zocht mijn afsprakenkaartje (met alles wat erbij hoort) ......  het lag niet op de plek waar het altijd lag! Verder gezocht..... spoorloos. Hm... dat overkomt mij vaker de laatste tijd, hoe meer ik opruim, hoe meer ik kwijt ben! Ik hoef maar eens in de 2 jaar op controle..... dus als ik het toen al niet op de juiste plek gelegd heb dan is het niet gek dat ik dat nu niet weet te vinden. 
Nou ja, geen probleem, het kaartje stamt nog uit de oudheid, met de oude naam van het ziekenhuis er nog op (jawel, zo'n fusie mag wat kosten.... nieuwe naam op het dak, nieuw briefpapier etc.)..... en ik heb ondertussen een nieuwe huisarts.... zelfde praktijk, andere arts..... en volgens mij staat dat er ook op. 
Maar omdat ik er al vroeg moet zijn besloot ik maandag dat alvast in orde te maken, dan kom ik woensdag niet in tijdnood als het niet snel genoeg gaat. Kon ik nu ook gelijk even naar de Lidl. 
Nou..... toch maar niet! Ik ging naar een kleine Lidl (ze hebben er meer in Purmerend, waaronder 1 heel grote), maar het parkeerterrein van dat winkelcentrumpje was behoorlijk vol...... dan is het binnen ook druk! 
En dan zal het bij de andere winkels ook druk zijn, dus ik besloot niet te kijken of het bij de Vomar en AH misschien minder druk was.... ik ging door naar het ziekenhuis. 
Ik deed mijn verhaal en overhandigde een briefje met mijn gegevens dat ik thuis al gemaakt had.... leek mij handiger, want met die mondkapjes op zijn we toch wat slechter te verstaan..... en er is nog een Dekker met dezelfde geboortedatum, dus als alles er duidelijk op stond kon het niet mee missen. 
Alleen uhhhh..... ze gebruiken geen afsprakenkaartjes meer...... niet nodig. Ze keek toch of in de computer alles klopte.... naam van mijn huisarts was al veranderd..... ze voegde mijn 06-nummer toe en klaar. Eigenlijk niet echt nodig dus..... voor niks naar Purmerend gereden! 😂
En ik zou dit allemaal afgelopen woensdag al gedaan hebben..... als ik naar de kapster ging, maar ja.... dat ging ook niet door. 😆
De boodschappen haal ik verder wel hier....... ik zorg wel weer dat ik vroeg ben, dan is het rustig. Het is altijd leuk om eens ergens anders boodschappen te halen, daar hebben ze toch weer andere dingen, maar dat gaat nu dus even niet door. 

Dan maar weer op de versiertoer! 









Quote van de dag:


  

Dinsdag 22 december 2020:
De donkere dagen voor Kerst

3 opmerkingen:

  1. Een keer in de twee jaar naar de oogarts, dat is niet vaak maar het zal van patiënt tot patiënt verschillen.
    Je hebt een grote keus aan supermarkten, je kunt van reclame naar reclame lopen. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is zeker niet veel, voorheen was het anderhalf jaar, wat ook al niet veel is.
    Dit is i.v.m. mijn diabetes,(kans op beschadigde, lekkende bloedvaatjes...retinopathie). Vaak merkt de patiënt het niet. tenzij het precies op de verkeerde plek is. Tot nu toe is er nog nooit schade gevonden bij mij en dan hoeft het niet zo vaak. Dit kan ook bij de huisarts, dan wordt er een fundusfoto gemaakt die door een oogarts beoordeeld wordt..... maar dat werkt bij mij niet, op een foto zien ze het niet goed. Er zijn meer oogproblemen mogelijk door diabetes, maar deze wordt regelmatig gecontroleerd omdat je dit zelf lang niet doorhebt, het onherstelbaar, maar wel te stoppen is en bovendien het meest voorkomt. Waarschijnlijk komt dat door mijn staar dat ze het op de foto niet goed zien..... het belemmerd mijn zicht naar buiten en de oogarts het zicht naar binnen. Ik moest daardoor elke keer alsnog naar de oogarts en toen heb ik gevraagd of dat niet meteen kon.... en dat is dus gebeurd. Als ik daar ben weten ze blijkbaar wel hoe ze het kunnen zien en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Het voordeel is dat er dan ook oogdruk gemeten wordt (dat hoort er bij de huisarts niet bij) en dat er naar mijn staar gekeken wordt..... het is dus veel uitgebreider.

    Ik liep voorheen wat meer van reclame naar reclame..... maar ik stapte niet voor elk dubbeltje voordeel in de auto natuurlijk, dat heeft geen zin. Hier hebben we alleen Deen en dat is een prima supermarkt, maar iets anders is ook wel eens fijn, zeker met de feestdagen...... maar ik stort mij niet tussen het winkelende publiek, dus ik haal het wel hier. Daar zal het 's morgens vroeg ook wel rustiger zijn, maar dan moet ik weer in het donker rijden op een tijdstip dat het op de weg wel druk is. Dan maar niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met daar (op het eind) bedoelde ik....daar in Purmerend.

    BeantwoordenVerwijderen