Zoeken in deze blog

dinsdag 8 december 2020

Picknicks

 Als kind was ik een zeer slechte eter..... ik was snel misselijk en had vaak buikpijn, dat spoorde natuurlijk niet aan om te eten. Ik had nooit honger en vond niet veel echt lekker. Meestal hadden we boter en suiker op brood..... dat vond ik niet lekker, maar het kwam niet in mij op om dat te zeggen, want het was heel normaal om dat te eten, ik wist niet beter. Soms was er kaas op brood en dat vond ik al lekkerder.
Maar er waren een paar dingen die ik echt lekker vond...... we kregen wel eens "opgebakken bolletjes" (wentelteefjes)..... en bij een paar ging er dan kaas tussen...... kauwgomkaas noemde ik dat..... heerlijk. Echt veel at ik dan ook niet, maar dat ging wel met snaak naar binnen. 
En "picknicks"..... die vond ik ook het einde..... dan bakte mijn moeder een grote omelet, deed stukjes omelet tussen 2 sneetjes brood en sneed dat doormidden. Dat kregen we altijd als we met schoolreisje gingen! Maar ook mocht ik daar mee picknicken.... op de drempel van de buitendeur. Een tuin hadden we niet, maar in de deuropening die 'picknicks' eten was voor mij als ukkie al een hele belevenis en erg lekker. Ze moest toch wat verzinnen om er bij mij nog wat in te krijgen. 

Quote van de dag:


Dinsdag 8 december 2020:
Pansexual Pride Day
Doe-alsof-je-een-tijdreiziger-bent-dag
Verlichting van Boeddha
Onbevlekte ontvangenis van Maria

2 opmerkingen: