Zoeken in deze blog

vrijdag 11 december 2020

Wat zal 2021 ons brengen?

Een nieuw vaccin..... dat lijkt zeker te zijn. 

 Toen de eerste lockdown begon was ik regelmatig ontroerd door de vele hulpacties die op gang kwamen. Boodschappen werden gedaan voor mensen die beter binnen konden blijven en er werd van alles gedaan om de boel een beetje op te vrolijken. Ik was er trots op Nederlander te zijn toen bleek dat in tijden van nood de mensen er voor elkaar waren! 

Maar nu.... hoewel er nog steeds veel goede en lieve mensen zijn. zijn er nu ook heel veel dwarsliggers!
Ze willen vooral niks missen, feestjes moeten doorgaan, vakanties, alles..... dat ze zelf ziek worden zal mij een zorg zijn, maar dat ze zo voor veel nieuwe besmettingen kunnen zorgen wel!!!
 Heel veel mensen doen overal moeilijk over, trekken alles in het negatieve, niks is goed, niemand wordt geloofd.  Corona-ontkenners, complotdenkers, mensen die alles wantrouwen, bewust niet mee willen doen met alles dat mogelijk kan helpen de verspreiding van het virus te vertragen, de ziekenhuizen te ontlasten en het allemaal veel beter weten dan de mensen die er beroepsmatig mee bezig zijn. 
Natuurlijk weten dokters en virologen ook niet alles, daar is het virus te nieuw voor....... maar ze weten wel veel meer van virussen dan dan gemiddelde Nederlander. En ze leren steeds meer van dit virus .... simpelweg omdat dat hun werk is, ze hebben ervoor gestudeerd, ze weten waar ze op letten moeten en dat doen ze dan ook. Ze delen ervaringen.
Er waren wel al andere varianten van dit virus bekend, maar het kwam hier niet voor, een ver van mijn bed-show.
Maar er werd wel al aan een vaccin gewerkt voor een eerdere variant van dit coronavirus en dat hielp om voor ons allemaal een nieuw vaccin te ontwikkelen voor dit virus... want ook al is het virus niet helemaal hetzelfde, er zijn wel overeenkomsten! Dat scheelde al heel veel tijd. Over de hele wereld werd gewerkt aan dit nieuwe vaccin, er werd geld voor vrijgemaakt omdat het zo belangrijk werd gevonden, want een pandemie is niet niks. Een epidemie is al erg genoeg, maar een pandemie is een veel groter probleem, dat is wereldwijd (een wereldwijde pandemie is dus fout, dat is hetzelfde als een ronde cirkel, een pleonasme.... een pandemie is altijd wereldwijd!). Dus alles werd op alles gezet om een vaccin te maken en kwam geld voor, .... er werkten veel meer mensen aan dan gebruikelijk is, veel meer mensen op wie het getest werd en ze kregen met minder bureaucratie te maken .... ..... en nu is het er. 
Nu durven mensen het niet te gebruiken omdat het te snel ging. Waarschijnlijk zouden diezelfde mensen ook mopperen als het vaccin nog 4 jaar of langer op zich liet wachten, want dan is het ook niet goed. 

Ik heb ook liever medicijnen e.d. die al 40 jaar bestaan, maar dat kan nu even niet. Ik gebruik nu ook een medicijn dat nog niet lang op de markt is...... maar soms moet je wat. Andere medicijnen werkten niet goed bij mij..... een medicijn wat al heel lang bestaat kreeg ik steeds meer problemen mee en steeds een pil meer bracht geen verbetering, alleen maar meer problemen. Een ander middel gaf ook geen goed resultaat en toen kwam dit.....toevallig kende ik al iemand die het probleemloos gebruikte maar ook zonder dat had ik ervoor gekozen, want het ging gewoon niet goed met mij! Tot nu toe lijkt dit een wondermiddel...... het doet wat het moet doen en ik heb nauwelijks bijwerkingen, verwaarloosbaar (ik weet ook niet altijd of iets door dat medicijn komt of dat het toeval is). Ongetwijfeld zitten er negatieve kanten aan dit medicijn, maar dat is met vrijwel alles zo! Of het blijft werken bij mij is afwachten, of ik er later klachten van krijg ook, maar voorlopig helpt het mij en dat is nu belangrijk!

Dit vaccin wil ik ook! Ik ben er van overtuigd dat de risico's zonder vaccin groter zijn dan met vaccin. 
Tot nu toe heb ik dit virus weten te ontlopen, dat is mij nog met geen enkel ander virus gelukt (dankzij de griepprik heb ik al jaren geen stevige griep gehad, maar daarvoor kreeg ik elke variant!!!).... vroeger thuis zeiden ze wel eens: "Als er iemand bij de Grote Kerk niest ligt Ans morgen ziek op bed". 

De laatste anderhalf jaar ben ik gewoon niet fit, dus ik wil dat virus er zeker nu niet bij hebben! 
Het vaccin kan helpen...... 100% zekerheid is er nooit, maar dat krijgen we ook nooit. 
Het virus zal nooit helemaal verdwijnen verwacht ik, er zullen ook steeds weer varianten komen, maar ook de vaccins zullen aangepast worden, de basis is er dankzij dit virus. 
Mensen met een ernstige allergie moeten wel uitkijken voor dit vaccin en dan bedoel ik geen lichte allergieklachten, maar echte problemen zoals bij een pinda-allergie bijvoorbeeld. Bij twijfel zou ik even informeren bij de huisarts. 
Het hangt er natuurlijk vanaf waar je allergisch voor bent, maar bij een ernstige allergie dus uitkijken.

"We weten niet wat erin zit" is nu een veelgehoorde klacht. Ik denk dat de meeste mensen er helemaal niets aan hebben als ze het wel weten, want ze weten niet wat het betekent, wat die stoffen doen. Soms zullen ze misschien een bekend woord zien dat verontrustend lijkt, maar het moet altijd in zijn geheel gezien worden..... door bepaalde combinaties te maken kan een heel andere stof ontstaan, door kleine hoeveelheden te gebruiken kan iets positief zijn wat in grote hoeveelheden negatief is. 
Dus al krijg je het op een papiertje mee naar huis...... de meeste mensen zullen er niks van snappen of de verkeerde conclusies trekken.
Natuurlijk is openheid goed, maar overdrijf het niet..... soms hebben we er gewoon niks aan. 
En als je niks wil dat mogelijk slecht voor je is...... dan moet je geen alcohol drinken en zeker geen grote hoeveelheden, maar hoewel iedereen weet dat dat niet gezond is zijn er maar weinig die daarmee willen stoppen.
En geen dierlijke vetten eten, maar wel veel groente, niet teveel zout en suiker...... maar houden de mensen zich daaraan? Weinig!  Maar een vaccin is ineens misschien wel slecht voor ons, terwijl het ook zoveel goeds kan brengen. Natuurlijk, het is niet onmogelijk dat er bijwerkingen voorkomen die ze nog niet kennen...... maar dat is dan iets dat maar heel weinig zal voorkomen, anders was dat bij de proefpersonen wel duidelijk geworden. Daarom houden ze het ook goed bij en willen ze wel dat mensen bijwerkingen doorgeven. Een weinig voorkomende en tot nu toe onbekende bijwerking hoeft geen probleem te zijn..... ze weten bijvoorbeeld niet dat tante Truus uit Overijssel een week lang een jeukende linkerteen krijgt van het virus...... maar dat noteren ze als ze het doorgeeft..... en als er meer zijn is de kans groot dat het daardoor komt. 
Een ernstige bijwerking kan natuurlijk ook, maar hoe groot is die kans? Ik denk dat de kans om een ongeluk te krijgen groter is. 
We kunnen niet elke kans op gevaar uitsluiten...... als je bang bent voor een ongeluk en daarom maar binnenblijft kan je huis instorten en aan die mogelijkheid had je waarschijnlijk niet gedacht. 

Voor dit virus blijf ik wel meer binnen, want dat is iets wat ik op die manier waarschijnlijk kan ontlopen (garanties zijn er nooit), maar dat is tijdelijk.... het duurt lang, maar is tijdelijk...... en ik kom wel buiten, maar ergens anders naar binnen doe ik weinig. Met een vaccin gaat dat beter worden.... niet meteen, maar het gaat komen, vooral als veel mensen zich laten inenten. En dat laatste is nu juist een probleem.... dat willen er veel niet. De één weet niet wat erin zit, de ander vertrouwt het nog niet en weer een ander denkt zelfs dat er nano-robotjes inzitten om ons in "hun"  macht te krijgen.  
Ik denk dat ik dus wat langer thuis moet blijven. 

Quote van de dag:


Zaterdag 12 december 2020:
 Dag van de Achterhoekse Popmuziek
Internationale kerststerdag
Internationale dag van de neutraliteit
Internationale dag voor gezondheidszorg voor iedereen
Internationale shareware Dag




2 opmerkingen:

  1. Ik ben het met je eens.
    Zodra het mogelijk is laat ik me meteen inenten. De bezwaren zijn uitgelegd, ook hoe komt dat het 'veel te vroeg' op de markt komt. Als de mensen maar zouden lezen wisten ze van wanten en dan niet op sites met ongefundeerde verzinsels. Maar ja sommige lui weten het beter dan alle wetenschappers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mensen denken alles te weten. Nadenken is prima, maar dan wel met de juiste informatie en niet een vermoeden als waarheid.
    De verzonnen verhaaltjes zijn helemaal krankjorum.
    De feesten snap ik ook niet....zelfs bedrijfsfeesten.... je mag toch aannemen dat dat niet door kleuters georganiseerd wordt.
    Waarom kunnen mensen zich toch niet aanpassen en moet alles maar doorgaan?
    Wat is nou belangrijker?
    Nu zijn er veel Nederlanders naar Zwitserland, want daar kan je skiën. De horeca is daar ook open. Het is code oranje, dus alleen noodzakelijke reizen, maar net op RTL-nieuws zei een skiër dat het voor hem een noodzakelijke reis was, want hij had hard gewerkt.... zo iemand wens ik corona toe! Een nader zei erbij dat hij 10 dagen in quarantaine zou gaan, oké...als hij dat doet is het al iets anders, maar toch.... waarom? Ik vind het verwend gedrag!
    Toen de kappers dicht waren ook, ik ken een kapster die regelmatig gevraagd werd het te doen voor meer geld, maar zij weigerde. En dan de mensen die niet naar de nagelstyliste konden.... dat is ook wel heel erg als dat je overkomt....zucht!

    BeantwoordenVerwijderen