Zoeken in deze blog

donderdag 31 december 2020

De laatste dagen van het oude jaar.

 Na wat kleine huishoudelijke bezigheden woensdagochtend 30 december werd het tijd om wat te drinken, dat is ook belangrijk!
Ik besloot ook tv te kijken.... een miss Marple verhaal, BBC First is weer met een serie begonnen en ik ben er gek op. Ik had er al een stuk of 8 gemist en sinds dinsdag ben ik dat aan het inhalen..... dus woensdagmorgen ook eentje. Het maakt niet uit of ik ze al gezien heb (deze zijn met een andere actrice voor miss Marple dan ik gewend ben, dus het is sowieso al iets anders) of gelezen, want de verhalen zitten vaak zo ingewikkeld in elkaar dat ik toch niet alles onthouden heb en vooral niet wie de dader is, want de aanwijzingen lijken steeds een ander aan te wijzen, heerlijk. Ik maakte een kop decaf voor mijzelf met slagroom (nog over van Kerst) en nestelde mij op de bank met een kussen en dekbed..... een beetje lui mag zo af en toe wel......  vaak kijk ik in etappes, even kijken en dan stopzetten om weer wat nuttigs te doen en dan weer verder kijken en dat herhaalt zich dan vaak, maar nu wilde ik hem helemaal achter elkaar zien (en de reclames doorspoelen of die tijd gebruiken om thee te zetten of zoiets).
Ineens was ik de afstandsbediening kwijt, heel irritant....... ik keek onder de kussens en nog eens....ik denk dat ik wel 5 keer de kussens van de bank gehaald heb. Ik keek in de koelkast, in de wc, in de afvalzak...... ik snapte er niks van. Ik ben hem wel vaker kwijt, maar dan is hij meestal tussen de kussens van de bank gegleden, of hij ligt op tafel en ik kijk er overheen, maar nu was hij echt onvindbaar.... ik haalde zelfs de bank van zijn plaats. 
Misschien was hij in de dekbedhoes gegleden.....ook niet. Ik gaf het op. Ik was de draad van het verhaal kwijt en ik bedacht dat hij vanzelf wel weer tevoorschijn zou komen.... jammer van mijn film, maar dat moet ik dan later maar weer bekijken. 
Ineens...... ik had een idee........ ik pakte het hoofdkussen en voelde en kneep 😂 en schudde.....BINGO..... de afstandsbediening was in het kussensloop gegleden en zat aan de zijkant, waar het ook helemaal niet opviel....ik had dat kussen al meerdere keren in mijn handen gehad! 
Waarschijnlijk was dat de straf voor mijn luiheid en ik besloot dan maar wat nuttigs te gaan doen voordat ik verder keek. Eerst maar een wandeling, want het was prachtig weer, toen ik eerder die woensdagmorgen uit het raam keek zag ik dit:



En dat is genoeg om mijn dag al goed te maken.... de blauwe lucht, de wolken..... om vrolijk van te worden en natuurlijk perfect wandelweer. 
Ik voelde mij fit genoeg om er een stevige wandeling van te maken..... het was een rondje van ongeveer een kleine 3 kwartier schat ik, maar het duurde bijna 2x zo lang omdat ik steeds bekenden tegenkwam die ik lang niet gezien had. Ik heb dus veel staan praten. Ondertussen verdween de zon achter donkere wolken..... ik liep weer verder en kwam de volgende tegen......het begon te regenen en weer kwam ik bekenden tegen, maar vanwege de regen werden de praatjes korter.  Het is leuk dat ik steeds weer andere bekenden tegenkom tijdens mijn wandelingen...... zo spreken we elkaar nog eens. 
Het laatste stuk liep ik in een stevig wandeltempo en dat lukte nog..... het was een stuk kouder zonder zon en met die regen, dus ik wilde wel snel naar huis. 










Onderweg is er mogelijkheid om te fitnessen, af en toe doe ik dat ook wel eens. 

Thuis ging ik weer lekker verder met tv kijken...... ik werd rozig...... en dan is het heerlijk om met een kop thee onder een deken tv te gaan zitten kijken.

Donderdag 31 december 

Ontbijten met miss Marple 😂, gezellig. 
Ik kreeg maandag, dinsdag en woensdag nog kerstkaarten via Postnl (ja, ook op maandag) en donderdag lag er weer een kaart in de bus...... bijna onleesbaar, maar het moest mijn  adres zijn.... twee voornamen die ik met moeite kon ontcijferen en geen achternaam...... de namen zeiden mij niets....ik plaatste een oproep op een Monnickendammer site en al snel reageerde iemand..... zij veronderstelde een andere voornaam......en die zouden schuin tegenover mij wonen.... mijn eerste gedachte was dat die naam niet klopte, tot ik begreep dat een a ook een q met een heel kort staartje....nou ja, zeg maar zonder staart kan zijn. Maar die mensen kende ik niet..... ik zat toch nog met die andere naam in mijn hoofd. De helpster stuurde een pb met de achternaam en ik werd wakker......tuurlijk.... die ken ik WEL! Aardige mensen, willen evt. ook boodschappen voor mij meenemen, hoe kon ik daar nou niet aan denken? Ik gooide het snel in de bus daar en wandelde door naar de apotheek..... er was een mailtje gekomen dat mijn medicijnen klaar lagen. Het was heerlijk zonnig weer, de familie Zwaan trok er ook op uit:





Bij de apotheek kreeg ik weer eens een ander merk...... waarschijnlijk omdat er bij een paar leveringen een stof inzat die er niet in thuishoort. Er was een terugroepactie geweest. Daarom zullen ze nu nog niet leveren vermoed ik, eerst moet alles in orde zijn. 
Hier en daar licht vuurwerk, verderop doffe dreunen, dat is echt geen kindervuurwerk en waarschijnlijk in een tunnel of zoiets. Ik liep door het park, ik zag niemand, had geen knallen in de buurt gehoord, maar ik zag en rook de kruitdampen. In de straat kleintjes met licht vuurwerk. Toch duidelijk minder dan voorgaande jaren. 

's Middags via livestreams Beethoven geluisterd en een voorstelling van Dolf Jansen gevolgd..... 2 totaal verschillende dingen, maar allebei top!

En de avond wordt een rustige oudejaarsavond, ik ga lekker tv kijken..... onder mijn dekbed, pot thee binnen handbereik, misschien nog een kop decaf, vegters rolletjes met slagroom en wat toast met paté..... dat is meer dan genoeg en zo kom ik de avond wel door. Om 12 uur even naar buiten denk ik.

Het is nu 19.00 uur, de avond ligt nog voor ons..... fijne avond allemaal en een goede start voor 2021.
Maak wat van het nieuwe jaar.... we hebben niet alles in de hand, maar we kunnen er zelf wel veel aan doen!.

2 opmerkingen:

  1. En zo loopt een jaar ten einde, niet veel anders dan op andere dagen.
    Voor het nieuwe jaar wens ik je natuurlijk allerlei goede dingen, op zijn minst de hoop.
    We wachten af, eerst de winter zien door te komen tot het licht wordt. Binnenkort merken we het lengen van de dagen al, fijn! Daar leef ik naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het leven kabbelt verder. De hoop is er en dat is al heel wat!
    Over 2 weken is het verschil duidelijk.....en vooral op zonnige dagen zoals vandaag lijkt het langer licht.

    BeantwoordenVerwijderen