Zoeken in deze blog

dinsdag 15 december 2020

Lockdown

 

Natuurlijk is het triest voor de winkeliers, de kappers etc., maar veel mensen begrijpen het gelukkig ook wel. 
Ik heb moeite met de mensen die het allemaal een schande vinden...want het ligt niet aan hun. De meeste besmettingen vinden thuis plaats. Jawel.... maar degene die het mee naar huis neemt heeft het ergens anders opgelopen..... en waar zou dat zijn?  Er moet gewoon nu iets gebeuren en hoe vervelend het ook is.... ik denk dat dit noodzakelijk is.,,, naar mijn idee al eerder, maar ik snap ook dat dit een moeilijke beslissing is. En wat de maatregelen ook zijn, ze doen het nooit goed, er is altijd wel een groep die zich tekortgedaan voelt, die klaagt, die kwaad is.  
Een man op tv vond het allemaal maar een schande, het was niet nodig etc. .... ik was het niet echt met hem eens en al helemaal niet toen hij zei: "De mensen willen winkelen, geld uitgeven, ze hebben geld om uit te geven".  Hm...... kom eens langs meneer, dan laat ik mijn bankrekening even zien.


Hoe meer besmettingen, hoe minder mensen kunnen winkelen..... dus doorgaan is ook niet goed.

Het is jammer, maar het is niet anders. Een bijna totale lockdown, strenger dan tijdens de eerste golf..... het verbaasd mij niet en ik denk dat het nodig is. Ik ben blij dat de medische contactberoepen door blijven gaan, want dat is belangrijk! Voor mij niet hoor op dit moment.... als de tandarts even uitgesteld zou worden zou dat geen ramp zijn voor mij en de oogarts kan waarschijnlijk ook wel even wachten. Het is een controle, ik moet één keer per 2 jaar (voorheen 1 keer per anderhalf jaar) en er is nog nooit iets raars gevonden...... dus ik ga er vanuit dat het nu ook goed is en dus best even wachten kan als het moet.... maar het is natuurlijk beter als het wel doorgaat en voor mensen met problemen is het nog veel belangrijker. Dat zijn beroepen die echt noodzakelijk zijn. Maar een kapper...... ik had er graag naartoe gegaan en ik vind het voor de kappers niet leuk, maar het is voor mij niet van levensbelang. 
Ik had erg graag nog even naar Big Bazar en de Action gegaan...... die hebben wat dingen die ik wilde kopen, maar ja...het is niet anders, ik kan leven zonder dat! Ik zou even gaan kijken als ik naar de kapster zou gaan, dan ben ik in de buurt en kan ik even kijken of het druk is.....als het druk is ga ik niet! Daarom ga ik ook alleen als ik voor iets anders in Purmerend ben....... want om er naartoe te gaan en weer terug omdat het te druk is vind ik zonde van tijd en benzine. Jammer.... Big Bazar, Action en Wibra hebben geen webwinkel. 

En nu maar hopen dat het werkt, dat er minder besmettingen en vooral minder ziekenhuisopnames komen. 

Het werd maandag ineens heel druk in de winkels.... ik had eigenlijk ook gewild, maar doordat de maatregelen al uitlekten verwachtte ik die drukte al, dus bleef ik thuis.... ik had een andere reden om naar Purmerend te gaan, maar dat hoefde niet juist op maandag. 
Het werd ook druk bij de bibliotheken..... wat ben ik blij dat ik mijn eigen bibliotheek heb! Ik heb veel boeken..... alle genres..... heerlijk. Afhankelijk van mijn stemming heb ik altijd wel iets te lezen..... als ik ziek ben bijv. wil ik iets dat snel wegleest..... niet te moeilijk.... soms wil ik iets vrolijks, vaak wil ik iets spannends, soms wil ik iets heel anders. Ik heb ook boeken met gedichten en met versjes, veel boeken over Monnickendam met vaak veel foto's. Boeken die je niet van voor naar achteren hoeft te lezen, maar waar je ook lekker in kan bladeren. Boeken met informatie over allerlei onderwerpen.... soms zijn die boeken voor kinderen bedoeld, maar als het een onderwerp is aar ik weinig van weet zijn dat voor mij prima boeken, daar staat het gewoonlijk goed in uitgelegd.  Zo heerlijk dat ik dat allemaal bij de hand heb. En dan nog tv, internet en  telefoon...... ook als ik helemaal niet meer naar buiten mag vermaak ik mij wel! Maar liever wil ik nog wel kunnen wandelen e.d., dat maakt een groot verschil.... maar ik wacht het af...... voorlopig mag dat gelukkig nog! En zolang de winkels open zijn mag ik naar buiten! 
Drogisterijen mogen open blijven en servicepunten voor pakjes...... opvallend.... we hebben hier een klein winkelcentrum en daar hebben we een drogisterij en een Primera waar we pakjes kunnen ophalen en een supermarkt die natuurlijk ook open mag blijven. Ook nog een slager en een groenteboer..... het meeste daar blijft dus open! Misschien mag de bloemenwinkel de kassa mee naar buiten nemen, want een bloemenwinkel mag niet, maar een bloemenstal wel. Er staan altijd al veel bloemen buiten..... dus de stap naar een bloemenstal is niet zo groot lijkt mij. Het blijft altijd moeilijk wat wel en wat niet...... er is altijd iets bij wat oneerlijk lijkt ten opzichte van iets anders...... daar valt bijna niet aan te ontkomen.... dan moet echt alles dicht, maar ja..... pakje bij het servicepunt afgeleverd omdat je de bel niet hoorde....haal het maar na 19 januari op.... dat kan ook niet. Apotheken moeten zeker open zijn en voedsel moet ook nog gekocht kunnen worden. Veel winkels bezorgen wel, maar hebben soms een wachtlijst...... niet iedereen heeft genoeg in huis om een week of langer te wachten. Een tijdje geleden bestelde ik en toen moest ik een week wachten..... als iedereen het laat bezorgen wordt die lijst veel langer.... dus per direct kunnen dergelijke winkels niet dicht. 

En ondertussen versier ik het verder voor Kerst!



Ik ga vandaag mijn kersthoofddeksels van zolder halen....  dan is mijn haar niet te zien met Kerst!

Quote van de dag:


 Dinsdag 15 december 2020:
Zamenhofdag
Internationale dag van de thee
Koninkrijksdag
Naturalisatiedag

2 opmerkingen:

  1. Een deel mensen doet -niet alleen nu- alsof ze speciaal door deze regering gepest worden, alsof ze niet weten dat het in een paar andere landen net zo beroerd is of erger. Dat krijg je als je een paar politici napraat.
    De noden van veel beroepsgroepen begrijp ik echt wel en ook de treurnis van een gezin waarvan de kinderen te lang thuis zitten, dat lijkt me enorm moeilijk. Om overspannen van te worden.
    Maar ja.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat veel mensen te moeilijk doen..... alles is een probleem en inderdaad net alsof de regering het op hun voorzien heeft. Niet met vakantie.... dan heb je pech gehad, niet zeuren! De kapper, de nagelstyliste..... ook pech, dat is toch echt geen ramp. En voor de winkeliers is het niet leuk, maar bezorgen en afhalen kan wel! Net als met de horeca, er zijn best wel mogelijkheden.... dat is minder leuk en het zal minder opbrengen, maar dan doen ze wel hun best en het is in elk geval goed voor de klantenbinding. Als alles weer kan zal ik minder snel naar een winkel of terras gaan waarvan ik weet dat de eigenaar alleen maar klaagde en niks probeerde. Ik kies voor de zaken die wel hun best deden en begrepen dat het zo moest, want daar heb ik respect voor.
    En met sommige kinderen is het best moeilijk dit.... met sommige moeders trouwens ook.
    En welke maatregelen er ook genomen worden....Rutte doet het nooit goed! Er moest nu gewoon iets gebeuren omdat het uit de hand loopt.....de ene helft vindt het te streng en de andere helft vindt dat het al eerder moest. Achteraf weet iedereen het. Ik denk ook wel eens 'zou het niet beter zo kunnen'.....maar om voor een heel land te beslissen en met alles rekening te houden is niet zo eenvoudig.... dus als ik het niet streng genoeg vind doe ik zelf wel wat voorzichtiger en als het wel streng is doe ik keurig mee.

    BeantwoordenVerwijderen