Zoeken in deze blog

zondag 27 december 2020

Tweede kerstdag,








 Het was gezellig.......... Edwin en Geurtje hadden weer van alles mee, een mooie plant, een mooi notitieboek, agenda, prachtig horloge, 2 heerlijke plaids in mijn favoriete kleur, een gebraden kip......  echt veel! 
Ik had diepvriesgebak gekocht, een leuk klein taartje dat er heerlijk uitzag (en dat was het ook), alleen zat het in een aluminium bakje, heel stevig en hoger dan het taartje was...... ik kreeg het er niet uit......niet toen het bevroren was en niet toen het ontdooit was..... uiteindelijk lukte het wel, maar een deel lag op het aanrecht..... de rest lag in ongelijke brokken op het bord...... misschien moesten ze dat maar samen van het bord lepelen. Het zag er zo nog redelijk uit, maar ook nu lukte het niet om het in zijn geheel op een schoteltje te krijgen..... de rest kwam op tafel terecht.
Nou ja, de smaak was prima!



Alle lichtjes mochten aan, de verwarming een paar graden hoger (hij staat bij mij altijd laag, ik ben er aan gewend, maar dat kan ik visite  niet aandoen) en er kwamen natuurlijk lekkere dingen op tafel. 
Het eten smaakte prima...... roodlof met kaas en ham, haricots verts, bloemkool, gebakken aardappels, aardappelsalade, sla, kalkoendij, gebakken spekjes, gebakken ui, rauwkost, allerlei zuur, ananas en voor de liefhebbers (Edwin) geraspte kaas.














Natuurlijk was er over en ik eet vandaag weer lekker! Ik heb in elk geval weer ruimte in de koeling en vriezer.
Als toetje had ik veel soorten ijs, slagroom en allerlei dingetjes om toetjes te versieren..... ze mochten zelf hun toetje samenstellen. Het sorbetijs is zo heerlijk, ik zou er bakken vol van lusten, maar heb netjes 1 klein bolletje genomen. 










Ik vind deze manier heel gezellig, iedereen bepaalt voor zichtzelf wat ze willen en hoeveel......  zo leuk als er steeds weer een andere heerlijk smaak ontdekt wordt.... toch nog een beetje. 
Daarna heb ik maar niks meer neergezet, ik denk niet dat ze nog trek in meer hadden. Nog even lekker zitten en toen hond Dinar de baas duidelijk maakte dat hij erg graag even naar buiten wilde (Dinar was de hele dag opvallend rustig) was dat gelijk het startsein om na de uitlaatronde naar Arnhem te vertrekken.
Edwin meldde keurig op facebook dat ze weer thuis waren, dat vind ik altijd fijn, maar deze keer zag ik het pas uren later.....ik was in slaap gevallen! 








Het was een heerlijke dag!
Het lekkere eten hoort er natuurlijk bij, maar dat is zeker niet het belangrijkste, het gaat om de gezelligheid, om samen te zijn! 




2 opmerkingen:

  1. Een uitgebreide kersttafel, lekker om te zien en je staat er zelf ook goed op, mooie foto's.
    Nu de rest van de maaltijd zien op te krijgen.... 😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wilde toch wat keus hebben, meestal als ze komen maak ik macaroni of zoiets, maar met Kerst wilde ik het toch wel anders doen.
    Ach, het meeste krijg ik wel op, het blijft wel een paar dagen goed en sommige dingen kunnen de vriezer in. Er zal niet veel weggegooid worden.
    Het was in elk geval lekker.
    De meeste foto's zijn door Geurtje gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen