Zoeken in deze blog

donderdag 10 december 2020

Voorbereidingen

 


De kerstboom is gekocht en staat zolang in de schuur..... geen grote, dit is een handig formaat en op een klein tafeltje precies goed! Deze boom is hanteerbaar voor mij, wel zwaar, want hij is met kluit, maar hij paste in mijn auto en is voor mij goed te verplaatsen. Na de feestdagen kan hij de tuin in met vogelvoer als versiering. Ik moet nog wel even op zoek gaan naar de boomversiering, want die heb ik lang niet gebruikt en is steeds  verder naar achteren verschoven.
Ik heb het al een klein beetje versierd, elke dag iets. Er vallen een paar dagen af, ik moet 2 dagen voor Kerst naar de oogarts en daarna ga ik dan altijd even een broodje eten en boodschappen doen tot mijn zicht beter is (het zal wel druk zijn in de winkels, dus misschien ga ik nergens naar binnen) en ik ga een week eerder naar de kapster en omdat ik dan toch in Purmerend ben ga ik dan daar ook gelijk even mijn boodschappen halen en misschien nog andere winkels in als het niet te druk is. 


De sneeuw komt nog.

En ik ga de kerstkaarten in Monnickendam weer zelf bezorgen, daar gaat ook tijd in zitten, maar ik vind het wel altijd leuk om te doen...... en iemand die erg uit de koers woont krijgt hem per post. 
In het weekend heb ik al een deel van de kerstkaarten op de post gedaan. 



De kerstster die ik van de postcodeloterij kreeg hangt ook

Maar nu even rustig aan, dinsdagmiddag werd ik ineens snipverkouden..... ik heb het soms maar kort (tenzij ik er koorts bij heb), heel raar, maar meestal is het dan minder erg, nu was het nogal heftig. Als het blijft zal ik mij moeten laten testen, maar ik wacht het even een dag af. In de avond was het minder, maar dat zegt niks, 's avonds ben ik altijd fitter. Geen probleem hoor, maar zolang corona nog volop rondwaart moet ik er wat meer bij nadenken.... niet de deur uit tot het over is of tot uit een test gebleken is dat er niks aan de hand is..... en daar houd ik mij aan! 


                                                        Quote van de dag:



                            Donderdag 10 december 2020:

Dag van de rechten van de mens

Dag van de kleine schrijver

Internationale dag van de dierenrechten

Alfred Nobel dag (Uitreiking Nobelprijzen) 

Start Chanoeka

 Dag van de vrachtwagenchauffeur

2 opmerkingen:

  1. Je bent een van de weinigen die ik ken met het versturen van zoveel kaarten.
    Als je het leuk vindt, waarom niet.
    De laatste jaren krijg ik er ook een paar meer, toch best leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het leuk om te sturen..... er zijn mensen met wie het contact wat karig is en om elkaar niet helemaal uit het oog te verliezen is dit het moment om toch nog eens te laten weten dat ik er nog ben. Ik vind het ook leuk om kaarten te krijgen, maar ik stuur niet om er één terug te krijgen. Van sommige mensen verwacht ik het wel min of meer, maar bijv. een neef van mij van 90 heeft aangegeven het niet meer te doen en dat snap ik best, maar ik wil hem toch een kaartje sturen. Soms heb ik het idee dat mensen het ongemakkelijk vinden als ik wel en zij niet sturen, dus soms stop ik dan ook maar sowieso als ik de indruk heb dat ze het niet op prijs stellen.
    Dit jaar 5 minder kaarten door overlijden, dat scheelt al veel. Soms maak ik kaarten zelf, niet te ingewikkeld meestel.... maar vaak heb ik gewoon gekochte kaarten...... ik probeer iets te sturen wat bij iemand past...... bijv. een kaart van een kerststal gaat naar iemand die gelovig is. Af en toe een jaar dat ik de restanten opmaak.
    Na de Kerst zijn de kaarten vaak goedkoop. Vorig jaar ging ik met Edwin en Geurtje naar de Prijsmepper in Ede waar je een krat kon vullen met kerstspullen..... mocht helemaal vol voor 2,50. Daar zaten ook prachtige kerstkaarten bij.....(en mooie kerstlampen, raamschermen, kleine versieringen.... geweldig!!!). Als mensen wel eens zeggen dat kaarten zo duur zijn....dat hoeft dus niet. Ook en sommige winkels en op markten zijn we vaak goed betaalbaar.

    BeantwoordenVerwijderen