Zoeken in deze blog

zaterdag 19 december 2020

Triest.

 Ik ken steeds meer mensen die corona hebben (gehad) en in alle leeftijden. Sommige waren er flink ziek van, bijna iedereen overleefde het en een enkeling was nauwelijks ziek. Het is vaak moeilijk te achterhalen waar het vandaan kwam. 
Nu is Bram van der Vlugt ook overleden aan de gevolgen van corona. 
Met zijn leeftijd behoorde hij duidelijk bij de risicogroep, hij was 86.  Op die leeftijd is de kans natuurlijk groter om te overlijden en niet alleen aan corona.... maar toch..... hij was nog behoorlijk fit! 
Voor mij is het de enige echte Sinterklaas! Het is niet de Sinterklaas uit mijn jeugd, want hij begon in 1986, toen was ik 32 en had ik al een kind van 2, maar hij was zo ontzettend goed! Zijn humor, maar hij had ook iets aristocratisch vond ik altijd. Hij kon de vreselijkste dingen op een elegante manier zeggen. 
Hij was dan niet de Sinterklaas uit mijn jeugd, maar wel een acteur die ik mij uit mijn jeugd kan herinneren..... hij speelde dokter Finley in 'Memorandum van een dokter'. Ik was nog jong toen dat uitgezonden werd (1963-1965), maar toen al viel hij mij op, ik vond hem geweldig! 
De serie maakte indruk op mij, ook de herkenningsmelodie. Bram van der Vlugt was vanaf toen al mijn favoriete acteur. 
Heer triest dat hij nu is overleden. Natuurlijk, niemand heeft het eeuwige leven en 86 is een prachtige leeftijd, maar toch..... het is altijd te vroeg! 


Quote van de dag:


Zondag 20 december2020: 
4e zondag van de advent
Internationale dag van de menselijke solidariteit

2 opmerkingen:

  1. Ja, jammer.
    Ik kende hem alleen als Sinterklaas terwijl hij ook veel andere rollen speelde, zijn naam kwam je vrij vaak tegen in de gids.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een geweldige acteur, maar zijn rol als Sinterklaas was bijna geen rol meer te noemen, hij was gewoon Sinterklaas.

    BeantwoordenVerwijderen