Zoeken in deze blog

woensdag 27 januari 2021

660. Zomaar van alles wat.

Reclames op tv zie ik zelden.... ik hoor ze wel. Tijdens de reclame ga ik vaak even wat anders doen.... naar de keuken of de wc, even een mail beantwoorden.... dat soort dingen. Toch vallen sommige reclames op.... er is op het ogenblik een reclame van iemand die een beveiligingssysteem wil omdat er ingebroken is .... elke keer als ik die reclame hoor klinkt dat zo raar.... zo onnatuurlijk ..... ik kan mij niet voorstellen dat iemand zo praat bij wie net is ingebroken. 

📺📺📺📺📺


Vuilniszakken met een onduidelijke of slechte perforatierand......  dat is iets wat mij echt irriteert! En dan daardoor een gat erin wat ik niet gezien heb.....afval erin.... en op de grond.... grrrrrrr.

Ik ben best bereid mijn oordeel te geven over iets dat ik via een webwinkel gekocht heb..... maar ze maken het wel eens moeilijk.... soms gaat het om dingen waar ik eigenlijk geen oordeel over kan geven. Maar dan verwachten ze toch dat ik allerlei vragen beantwoord. Bijvoorbeeld over de teststrips voor mijn glucosemeter.... daar past maar één soort in en die heb ik al jaren.....  daar kan ik alleen maar over zeggen dat ze goed zijn, meer niet. (Ja, ze zijn geweldig, ze zien er ook zo leuk uit, dat design .... en enig dat het apparaat gelijk gaat werken als ik zo'n leuk stripje er in steek). 
Bij sommige webwinkels verwachten ze dat ik iets over schrijf over het gekochte artikel..... moet dat soms ook nog een minimaal aantal tekens zijn! Dan haak ik meestal af. Als ik wc-papier gekocht heb kan ik daar geen heel verhaal over schrijven..... goed, slecht, te dik, te dun.... zacht, schuurpapier.... veel meer weet ik niet te bedenken en dat geldt voor meer artikelen.!
 Of een review over een boek dat ik net een dag in huis heb.... hallo, ik moet het nog lezen!


De verkoop van gegevens van personen die getest zijn op corona is vreselijk natuurlijk, dat kan veel ellende veroorzaken, het mag niet, het zou niet moeten kunnen..... maar het gebeurt!
 Een computersysteem kan nog zo veilig zijn.... als er personen zijn die kwaad willen wordt het moeilijk. Personen die ermee moeten werken kan je aan alle kanten doorlichten, bewijs van goed gedrag etc., maar het verleden biedt geen garantie voor de toekomst. Natuurlijk moet er alles aan gedaan worden om de kans op dit soort dingen zo klein mogelijk te maken, maar ik denk dat het nooit 100% waterdicht kan zijn. Zelfs als er maar 1 persoon bij het systeem kan.... als die de fout in gaat.... dan gaat het mis! Maar er kan altijd gekeken worden naar verbetering! 
Werd er gevraagd: "Waarom hebben ze al die persoonsgegevens nodig? Je moet toch naar de teststraat toe? Ze komen niet bij je thuis!, Ze hoeven je adres niet te weten" ....
 Hallo.....  hoe moet het dan? 'Hai, ik ben Pietje Puk, ik heb gisteren gebeld.... ik wil getest worden'. Een paar dagen later: "Daar ben ik weer, ik ben Pietje Puck.... jammer dat jullie niet meer bellen, maar ja.... veiligheid hè? Wat is de uitslag? ' Dag meneer Puk..... u bent negatief' 
'Dank u wel!'
Even later....'Hai, heeft u de uitslag al? Ik ben Pietje Puk'  'Hallo meneer Puck..... even kijken.... ja, P. Puck, hier heb ik hem.... u bent positief!'
Meneer Puck denkt niet besmet te zijn en loopt vrolijk rond....  andere mensen te besmetten en meneer Puk zit in quarantaine.... voor niks! 
Er zullen toch gegevens nodig zijn om zeker te weten dat het om de juiste persoon gaat.... meerdere gegevens! Als ik een dokter of ziekenhuis bel wordt er naar mijn geboortedatum gevraagd..... maar ik weet dat er nog iemand is met dezelfde geboortedatum en achternaam ..... haar meisjesnaam en bij mij de naam van mijn man, maar we gebruiken dezelfde naam. De voornaam horen ze vaak niet eens, die is wel verschillend, maar bij allebei kort. We hebben niet meer dezelfde huisarts en woonplaats, maar ooit was dat ook nog hetzelfde. 
Gelukkig wordt het adres geroepen als ik deze gegevens heb doorgegeven ...... en dan hebben ze vaak de verkeerde....."Nee, ik ben die andere Dekker met die geboortedatum!" . We kennen elkaar, we weten elkaars adres, we zaten vanaf de kleuterschool tot en met de 6de klas lagere school in dezelfde klas...... toen nog met verschillende achternamen. We weten allebei dat dit niet altijd in één keer goed gaat.
Bij mijn broer zat iemand op school (niet in dezelfde klas) met dezelfde voor- en achternaam en ze woonden in dezelfde straat.....  
In sommige plaatsen wonen veel mensen met dezelfde naam, ook vaak in dezelfde straat.... ik denk daarbij aan Volendam. 
Meer gegevens zijn dus echt wel nodig!
 Er zullen vast wel dingen aan verbeterd kunnen worden, helemaal mee eens..... goed dat dit ontdekt is waardoor het systeem nog eens goed bekeken kan worden...  en er zijn mensen opgepakt. Maar verwacht nou niet dat dergelijke dingen nooit meer gaan gebeuren!  Dat moet wel het streven zijn natuurlijk, dat wel.... maar 100% waterdicht gaat niet lukken! 


Op tv gehoord....zworf..... als de verleden tijd van zwerf. Weer wat nieuws geleerd! 



Geweldig dat er al ongeveer 100.000 euro is opgehaald voor de Primerawinkel in Den Bosch die van de week bij de rellen vernield is! Hartverwarmend! Natuurlijk is dit maar 1 winkelier die geholpen is en er zijn er zoveel meer, maar hier is in elk geval iemand goed mee geholpen en heel blij mee. 
Het zou over meerdere winkels verdeeld kunnen worden, maar mensen doneerden het voor deze winkel en bij verdelen profiteren er wel meer winkels van, maar geen enkele winkel valt er dan echt mee te redden als er veel schade is. Ik gun het deze mevrouw van harte! 
Ook de hulp van buurtgenoten van vele winkels vond ik geweldig..... helpen met opruimen, eten brengen... dat soort dingen. De voetbalclub die winkels wilden bewaken.... top! Ik weet niet of dat laatste echt een goed idee is, want dat kan ook uit de hand lopen als er relschoppers komen, maar de bedoeling is goed!  
Het is vreselijk wat er de afgelopen dagen gebeurd is, maar gelukkig zijn er nog steeds meer goede dan verkeerde mensen!!! 

De toespraak van Aboutaleb vond ik geweldig! 

BLIJ dat er nog zoveel lieve mensen zijn!



2 opmerkingen:

  1. Vragen om reviews of beoordelingen klik ik weg. Ik voel ze als opdringerig, uitzondering maakte ik voor de bank want dat komt heel zelden voor.

    Dat de mensen spontaan geld geven is natuurlijk mooi maar de meeste zaken zijn gewoon verzekerd. Bovendien komen de daders er goed mee weg, onverteerbaar! In Urk gingen ze nota bene geld ophalen om hun eigen vandalisme goed te maken. Je moet maar durven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voorheen vulde ik alles in, maar ze willen steeds meer.... en soms voor dingen waar niks over te vertellen valt. Daarom klik ik het steeds vaker ook weg.

    Voor schade bij rellen zijn ze vaak niet verzekerd..... verzekeringen hebben vaak zoveel mogelijkheden en uitsluitingen en overal moet weer extra voor betaald worden... vaak hangt het er ook nog vanaf waar die zaak staat.... midden in het centrum van een grote stad is het risico groter en moet er soms meer voor betaald worden.
    Ik vind dat daders evengoed voor de kosten op moeten draaien. De mevrouw van deze winkel heeft al afgesproken dat als ze geld over heeft dat ze dan in overleg met de website die deze actie organiseerde het restant aan een andere getroffen winkelier doneert die het nodig heeft.
    Op Urk zijn ze helemaal doorgedraaid! Ik snap het echt niet, elke keer weer problemen.... ik zou verhuizen. Ik las al ergens 'losmaken en weg laten drijven'.

    BeantwoordenVerwijderen