Zoeken in deze blog

zaterdag 9 januari 2021

Zonnige zaterdag.

 Vandaag lukte het mij eindelijk weer eens om uit te slapen...... tussendoor was ik wel één keer wakker geweest.... nou ja wakker....... nauwelijks en daarna sliep ik door tot kwart over 9. Ooit was dat nauwelijks uitslapen...... maar tot 12 uur uitslapen kan ik al heel lang niet meer, ik denk dat dat vooral in mijn jonge jaren was. 
Ik ben een avondmens (al is daar de laatste tijd niet veel van te merken), maar ik heb altijd wel veel slaap nodig gehad en bovendien voel ik mij nooit uitgeslapen als ik wakker wordt, maakt niet uit hoe laat het is en hoe lang ik geslapen heb..... ik moet altijd even bijkomen.... en liefst lang bijkomen. 
Mijn wekker is daarom nooit mijn vriend geweest, hoewel het tegelijk vaak wel mijn redder was, want zonder wekker zou ik minder vaak op tijd geweest zijn. Soms ben ik zelf wel op tijd wakker als ik weet dat ik er op tijd uit moet, maar niet altijd en bovendien vaak zo slaperig dat het heerlijk is om nog even te blijven liggen..... tot de wekker gaat. Ik hoef er nu niet vaak meer vroeg uit..... maar soms wel en zelfs als ik wat later in de ochtend een afspraak heb zet ik voor alle zekerheid een wekker...... vaak vroeger dan nodig is om rustig aan tot het land der levenden te kunnen terugkeren. 

Toen ik uit het raam keek zag ik rijp over de weilanden...... stukken blauwe lucht en bewolking...... aan de andere kant was het donkerder......  dus ik keek naar het westen, daar was het vrolijker! 
En al snel kwam er meer blauw en zag ik de zon op de kale bomen schijnen......  dat beloofde een mooie dag te worden! 



Geen afspraken, ook geen afspraken die ik nog moet maken, zoals afgelopen week toen ik een afspraak voor bloedprikken moest maken, medicijnen moest bestellen en een afspraak maken met de garage..... dat was allemaal gebeurd. Geen post die dit weekend weg moet, geen pakje waar ik op moet wachten.... gewoon dus echt niks! Een weekend om helemaal zelf in te delen zonder andere dingen aan mijn hoofd. 

Om kwart voor 2 werd het tijd voor een uurtje naar buiten, de zon scheen heerlijk, er lag nog steeds was ijs op de sloten en ik bleek te warm aangekleed te zijn. Mijn sportjas in combinatie met een vest over mijn t-shirt was teveel...... totdat het begon te betrekken en de zon zich niet veel meer liet zien. 
Ruim een uur later was ik weer thuis..... ik had niet al die tijd gelopen, ik stond ook wel eens stil om een foto te maken, een praatje of zomaar om van het uitzicht te genieten. 


Nou Edwin...... eindelijk gaat het beginnen op de plek waar ooit jouw basisschool stond..... de palen zitten in de grond.... het feest kan beginnen. 






Iemand zag mij kijken en foto's maken en vroeg of ik daar ging wonen...... nou, echt niet....ik blijf lekker zitten waar ik zit! 

Even later begon het te betrekken en werd het duidelijk kouder. 


Een deel van ons Stadhuis...... maar het oude Stadhuis noem ik ook nog steeds zo, al heeft het die functie al lang niet meer. 




En toen begon het te regenen.... het was snel weer voorbij en even verderop begon het weer.....iets harder, maar weer was het snel over, maar nu zat er een verdwaalde hagelsteen bij..... ik heb er maar eentje gezien en die kwam net onder mijn oog terecht, ik zag hem wegspatten..... misschien de enige hagelsteen die er viel 😂. 

Het ijs was sterk genoeg voor een eend!







Ik was al bijna thuis, maar toch volgde er nog een minibuitje en later toen ik thuis was zag ik ook weer van die minibuitjes, maar later was de zon weer helemaal terug!

Op een weggeefsite zag ik dat iemand allerlei kralen in de aanbieding had.... er had nog niemand gereageerd.... meestal als er al een paar liefhebbers zijn reageer ik niet. Ik pruts nog wel eens wat met kraaltjes..... veel ruimte neem het niet in (ik zie wel vaker leuke dingen die weggegeven worden, maar ik wil eigenlijk ook ruimen..... dus denk ik altijd 6x na of ik het nodig heb/veel gebruiken zal en vooral als het dan niet in Monnickendam is laat ik het meestal maar zitten..... maar dit gebruik ik wel en het was niet ver weg..... ik ben niet zo goed in afstand schatten, maar ik denk zo'n 15 meter 😂. 
Op mijn reactie dat ik ze wel wilde hebben kreeg ik als antwoord "Ze komen eraan!" ....Toen ik dat zag wilde ik eronder schrijven dat ik ze zelf ook wel kon halen, maar halverwege mijn zin ging de bel al.... wat een service! Het is van alles wat, ik kan daar wel wat mee! 

Tijd om naar de keuken te gaan. Het werd een flinke pan spaghetti 🍝 speciaal. Het speciaal wil zeggen: 'ik rotzooi maar wat aan'.  Ik hou mij zelden aan recepten..... recepten gebruik vnl. voor de basis... bijv. om te weten hoe lang iets koken moet, maar wat er verder doorheen gaat is elke keer anders. En ik bekijk recepten vaak om ideeën op te doen.
Ik plan het niet, ik bedenk ineens dat spaghetti wel weer eens lekker is..... ik kijk wat ik in huis heb (heb ik geen spaghetti dan wordt het macaroni, het ik dat ook niet dan heb ik wel zilvervliesrijst in huis) en knikker er doorheen wat ik tegenkom in de (koel-)kast..... dat doe ik bij heel veel gerechten. 
Als ik gasten aan tafel krijg plan ik wel......  en denk ik wat meer na wat er doorheen gaat. Ook is het dan belangrijker dat het er smakelijk uitziet, maar als het alleen voor mijzelf is denk ik daar minder bij na. 
Ik heb genoeg spaghetti gemaakt om er een keer of 5 of misschien wel vaker van te kunnen eten....  1 portie is al op en ik vond het lekker. Als de rest afgekoeld is verdeel ik het in porties.... eentje voor morgen en de rest gaat in de vriezer....ik had weer ruimte.

Nu even lekker voor de tv..... ik zal zo een pot thee zetten..... ik wens iedereen nog een prettige avond en voor morgen alvast een mooie en zonnige zondag. 

Alweer een heerlijke dag waar ik blij van werd..... het prachtige weer, de gekregen kralen, de rust dat er helemaal niks moest..... ik ben een blij ei 🍳

😂😁😄





2 opmerkingen:

  1. Goed uitgeslapen, mooi weer en op je gemakkie gewandeld, de ideale dag.
    Fijn dagje, besloten met een smakelijke maaltijd.
    Dat willen we elke dag, ik ga er voor. 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een ideale dag. Vandaag ook een lekker dagje, maar geen mooi weer.... alleen vanmorgen was het zonnig, maar het betrok al snel.
    De smakelijke maaltijd eet ik vandaag weer, nu uit te magnetron, dus ik heb het nu wel erg makkelijk.
    Ik had goed gegokt, het zijn 5 porties, waarvan de eerste wat groot was...... lekker!

    BeantwoordenVerwijderen