Zoeken in deze blog

vrijdag 29 januari 2021

Vrijdagochtend

 




De wekker maakte mij veel te vroeg wakker naar mijn zin..... maar ik moest er uit..... ik moest bloed laten prikken voor controle.
Nuchter, dus ik hoefde niet te ontbijten, dat scheelde dan weer tijd....... maar er moest wel urine mee en dat vind ik altijd een gedoe..... tegenwoordig moet ik dat dan opzuigen in een buisje vanuit een potje..... niet echt moeilijk, maar zo 's morgens vroeg sta ik altijd te kijken van 'hoe moet het ook alweer?' Ik zet het ook alvast de avond van tevoren duidelijk in het zicht..... anders kom ik er te laat achter. 
Ik zou de eerste zijn, om 8 uur....... dan mag ik om 5 voor 8 pas naar binnen..... het regende flink....bah....zo verschrikkelijk geen zin! Ik wilde terug mijn bed in!
Bij de bushalte zette ik mijn fiets neer, deed mijn mondkapje voor en liep naar de deur..... ik zag er net een ander naartoe lopen....die kan niet eerder zijn, want eerder dan 8 uur maken ze geen afspraken.
De deur was nog op slot.... het was 6 voor 8. 
Er kwam nog iemand....... maar de deur bleef dicht.... gelukkig was er een afdakje tegen de regen. 
Binnen ging er licht aan..... aha..... er komt schot in.  Er keek iemand om een hoekje, zag ons staan en liep weg...... blijkbaar had zij geen sleutel of zoiets. Inderdaad ging de deur ineens open (blijkbaar werd dat op afstand geregeld) .... het was 5 over 8. Toen was ik snel aan de beurt. We waren met z'n tweeën naar binnen gegaan, de derde bleef netjes buiten wachten zoals het hoort. 
De vaste vragen...."Bent u nuchter? Bent u er één van een tweeling?" Op dat laatste antwoord ik altijd "Was het maar waar!" Ik kende deze  'vampier' nog niet, maar ze vertelde ook dat ze eigenlijk naar een andere poli zou gaan, maar op het laatst kreeg ze bericht dat ze hier naartoe moest...."O, daarom ben je aan de late kant" "Nee hoor" ..Proest, geef ik haar een goed excuus, gebruikt ze het niet. 
Toen ging het snel en even later stond ik buiten.... waar het nog steeds regende. Dan meteen maar boodschappen doen, als ik eerst naar huis ga heb ik geen zin meer. De regen voelde als hagel.... harde koude  druppels in mijn gezicht..... mijn waterdichte handschoenen bleken niet waterdicht te zijn.... snel mijn boodschappen gehaald en naar huis.... droge kleren aan en ontbijten! 

En dan even lekker voor de tv, verwarming een paar graden hoger..... even bijkomen.... even doorwarmen. Natuurlijk viel ik in slaap, maar daarna was ik weer op temperatuur. 

Lente in huize Dekker, hier wordt ik BLIJ van!






2 opmerkingen: