Zoeken in deze blog

donderdag 14 januari 2021

Mijn donderdag

Vanmorgen gebeurde er een wonder....... ik wandelde al vroeg 😂. Noodgedwongen, maar toch.....
Mijn auto moest naar de garage voor APK en gelijk dan even de jaarlijkse beurt. 
Meestal haal ik een dag eerder mijn auto al leeg, want hoewel ik weinig rij is mijn auto toch een beetje mijn huis. Behalve de noodzakelijke dingen zoals een EHBO-koffertje en een dekentje, ruitenkrabbers, sneeuwveger, raamwisser en meer van die min of meer belangrijke zaken gaan de lege flessen ook vaak 'alvast' in de auto.... dan kan ik ze niet vergeten als ik met de auto naar de winkel ga..... om vervolgens bij de kassa tot de ontdekking te komen....("Lege flessenbon?" ) dat ik ze in mijn auto heb laten liggen.... dus dat worden er steeds meer. Ook het glas voor de glascontainer gaat in de auto en oud-papier.... zodra er een doos of tas vol is gaat die naar de auto! Als ik mijn auto wegbreng haal ik dat er allemaal uit..... maar deze keer moest dat vanochtend nog. Ik begon om 7 uur al..... zachtjes om geen slapende hond....uhhh mensen wakker te maken. Natuurlijk laat ik dan altijd wel iets uit mijn handen vallen....sssssst...
Ik besloot hem pas weg te brengen als het licht was..... ik kan er vanaf 8 uur terecht, maar iets later is ook prima. 
Als ik weg wil gaan is er altijd iets waardoor het langer duurt..... de telefoon gaat, ik bedenk dat ik iets vergeet, ik krijg buikpijn, wil toch nog mijn tanden poetsen.... dat soort dingen (niet altijd allemaal hoor)... maar eindelijk zat ik dan in de auto. 
Binnendoor maar deze keer..... meestal ga ik via de provinciale weg, de ene kant Monnickendam uit en de andere kant er weer in...... maar ik wilde de rit zo kort mogelijk houden.... eigenlijk had mijn auto gisteren al gekeurd moeten zijn..... nou neem ik aan dat er geen probleem van gemaakt wordt als ik slechts 1 dag te laat op weg ben naar de garage en het zou ook wel heel toevallig zijn als dat net gecontroleerd wordt op dat kleine stukje, maar toch....binnendoor leek mij beter. 
Ik wilde voorbij de Grote Kerk..... ahhhhh.... stom, niet aan gedacht.... De Zarken is afgesloten, ik kan er niet langs! Lopend zijn er mogelijkheden genoeg, maar in dit geval moet toch echt de auto mee. Op het parkeerterrein een rondje gereden en ik reed een stukje terug.....om de brug over te gaan. Verder ging het prima, er stond wel even een politieauto achter mij, maar ik ga er vanuit dat die niet meteen controleerde of ik op tijd was met mijn APK. Het volgende probleem was...... met al die thuiswerkers stond alles vol met auto's! Ik zag een plekje waar ik net tussen zou kunnen, maar dan stonden we met 3 auto's op 2 plekken.... en krap! Daar zullen de eigenaars van die andere auto's niet blij van worden.... dus verder zoeken, draaien..... aan de overkant..... links niet.... draaien.... ah... rechts.... een plekje! Tegen mijn gewoonte in zette ik hem vooruit erin..... zo blij dat ik een parkeerplaatsje gevonden had. 
Nog even mijn sleutel wegbrengen..... mondkapje voor.....  ze zaten net lekker aan de koffie..... sorry voor het storen mannen! En terug wandelen! Niet echt op het tijdstip dat ik enthousiast van zoiets wordt, maar het moest nu even. Er is een reclame waarin wordt gezegd dat je 's morgens het productiefst bent..... nou ik niet! Stomme reclame! 
Thuis stapte ik mijn  overvolle gangetje in..... dat moet allemaal weer terug in mijn auto later vandaag. 
Ze bellen altijd als de auto weer klaar staat of als er wat bijzonders is. Goed geregeld..... ik ben tevreden over deze garage..... aardige mensen, ze hebben bijna altijd tijd als het nodig is en ze doen geen dingen die onzinnig zijn..... ze weten dat ik weinig rij, dus bijv. banden die wat minder worden maar nog prima door de keuring komen zullen ze niet zo snel willen vervangen..... die kunnen bij mij vaak nog wel een jaartje mee. Toen mijn vorige auto al behoorlijk op leeftijd was moesten er toch eens nieuwe banden om..... bij zo'n oud beessie doen ze daar dan niet de meest superdeluxe dure banden om.... die zouden dan meer waard zijn dan de hele auto.... goed is dan goed genoeg. Ze denken dus mee, maar zorgen wel dat ik veilig kan rijden! 
Over het algemeen ben ik ook niet veel geld kwijt aan deze jaarlijkse beurt/apk......  het is natuurlijk altijd een aanslag op mijn portemonnee, maar het valt mij toch bijna altijd weer mee..... tenzij er wat vervangen moet worden. 

Ik repareerde een keukentrolley.... nou ja, repareren..... toen ik dat ding ooit in elkaar zette waren er schroeven tekort. Ik had toen het idee dat die ook niet echt nodig waren, hij zat stevig genoeg in elkaar, maar hij was alleen stevig genoeg als ik er niet mee 'aan de rol' ging. Doordat ik hem verplaatst had was hij toch gaan wijken en viel de la er steeds uit. dus een stel lange schroeven gezocht en hij is weer helemaal goed! 

Om half 12 belde de garage.....oei, dat is snel, er zal toch geen dure reparatie nodig zijn?
Niks aan de hand gelukkig, hij was al klaar! Meteen maar halen dan.... 2 wandelingen op één ochtend. De zon stond ondertussen hoog genoeg om boven de daken uit te komen en was duidelijk voelbaar..... ik liep in noordelijke richting, dus voelde de zon niet in mijn gezicht... jammer...ik vind dat altijd heerlijk met dit weer...... nadeel is dat ik dan bijna niks zie, maar lopend is dat niet zo'n probleem.
Op tv hadden ze gezegd dat het vandaag heel koud zou zijn..... ik vond het lekker koud. Lekker fris aan mijn gezicht. Muts en handschoenen waren niet nodig (op de fiets wel denk ik). 

Nog even staan kletsen onderweg, maar om 12 uur was ik er. 
Heerlijk, ik mag weer een jaar rijden als er niks raars gebeurt! 

Thuis eerst maar even wat terug in mijn auto 'gooien'..... niet alles, want het was ondertussen lunchtijd en bovendien vond ik het wel weer even genoeg zo...... eerst maar eens eten en even lekker uitrusten, de fut was er uit!  Daarna zien we wel weer verder.

Veel heb ik daarna niet meer gedaan, ik heb even een uurtje geslapen... ik had het nodig en daarna alleen wat rustige klusjes. 


 


2 opmerkingen:

  1. Nu maar hopen dat de sneeuw een poosje weg blijft anders kun je niet eens rijden ondanks de snelle keuring.☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat die sneeuw maar komen hoor...... boodschappen doen met de slee (geen luxe slee). Sneeuwballen gooien, sneeuwpop maken.... ik ben er klaar voor! Maar dan wel een flink pak sneeuw natuurlijk, niet zo'n vliezelig dun laagje dat na een uurtje weer weg is. Ik wil sneeuwschuivers zien! Geen ijzel, dat vind ik te verraderlijk.... sneeuw zie je en is ook op de weg beter op te ruimen..... tenzij het teveel ligt en dan is er geen verkeer meer mogelijk..... dan moet echt iedereen thuiswerken.
    Wel een probleem voor ambulances, maar in nood zijn er helicopters. Ik had vroeger een huisarts die in een koetsje reed toen we een feest vierden waarbij iedereen in middeleeuwse kleding liep en hij had een metalen uithangbord laten maken met 'stadschirurgijn en vroedmeester" ..... ik denk dat die met een arrenslee zou gaan als de auto niet door de sneeuw kon.
    Maar als er zelfs geen verkeer meer mogelijk is op de hoofdwegen dan is het wel heel extreem..... die kans is klein.
    Tsja....ik ben een liefhebber van sneeuw.... dat is altijd zo gebleven!

    BeantwoordenVerwijderen