Zoeken in deze blog

dinsdag 12 januari 2021

Wat een verschil....

 Zo donker al het maandag was, zo zonnig was het vandaag (het grootste deel van de dag), dat is toch iets gezelliger wakker worden. 
In deze tijd van het jaar is het natuurlijk normaal als het donker is, maar ik zou het leuker vinden als het donker is omdat er dikke vlokken sneeuw vallen.... geen natte sneeuw, maar echte sneeuw. Ik hoop er elk jaar op en soms krijg ik mijn zin, maar ik wil dan wel een flink pak sneeuw. De wegen moeten wel sneeuwvrij gemaakt worden om de boel niet al te veel te ontregelen, maar verder een dik pak sneeuw waar je diep in wegzakt.... heerlijk. 
Een paar jaar geleden lag er sneeuw.... geen heel dik pak, maar toch een leuke laag sneeuw....... ik moest die avond naar de muziek....... met de fiets kan ik dan vergeten, dat doe ik al niet als er 3 vlokken vallen.... ik kan niet bij de grond, dus als ik slip dan kan ik mij echt niet meer staande houden. Eraf springen zoals ik normaal doe werkt ook niet als het glad is...... dus geen fiets voor mij. De auto dan..... hm..... het kan.... en als de weg goed sneeuwvrij gemaakt ik zal ik de 'klucht' wel opkomen met de auto, maar als het blijft sneeuwen is dat lastiger..... winterbanden heb ik niet... ik zou liever lopend gaan, maar ik heb teveel mee. 
Ineens wist ik het...... met de slee! LEUK! Ik bond alles op mijn slee en ging op pad...... in sommige straten was de stoep sneeuwvrij gemaakt op sommige plekken.... dat betekende een stukje de slee trekken en een stukje dragen..... die slee met volle bepakking! 
Maar verderop was een lang voetpad, zonder huizen die er direct aan grensden, dus daar zou het lekker gaan. 
Voor zover ik weet was dat nog nooit eerder gebeurd, maar dat hele voetpad was schoongeveegd! 
Aan de overkant een fietspad, dat was natuurlijk ook geveegd, maar ernaast was gras..... dat moest lukken. Ik sjouwde alles naar de overkant en toen drong het tot mij door dat dat grasveld schuin naar beneden liep...... niet heel steil en ook niet overal even erg, maar het was niet vlak. De slee kieperde iedere keer om! Wat was ik blij toen ik op de plaats van bestemming was. 
Na afloop liep ik een deel van mijn spullen achter, die haalde ik de volgende dag wel op....met de auto!

Als mensen de stoep vegen (van mij hoeft het niet, maar het schijnt te horen) is het naar mijn idee in veel gevallen gladder dan voor die tijd...... niet iedereen krijgt alles weg en dan blijven er van die gladde verraderlijke plakkaten op de stoep achter....... daar ga je dus net op onderuit en dan val je niet op een zachte laag sneeuw!  Dus doe het goed of doe het niet is mijn idee! De nog rulle sneeuw is niet glad, pas na verloop van tijd wordt dat glad, als er veel mensen overheen gelopen hebben.... maar vaak is het dan al aan het dooien en anders maakt zand het stroever. 

Iets heel anders..... er is iemand die vind dat het niet goed is dat in het kaartspel de heer meer waard is dan de vrouw...... zucht..... ja, je kan natuurlijk overal een probleem van maken. 
Ik ben tegen het achterstellen van welke groep dan ook, maar je kan ook problemen zoeken. Ik las al een reactie van iemand die een nieuw boerenprotest verwacht, want de boer is nog minder waard! 😂

Vanmiddag zag ik op facebook dat er een legpuzzel van Monnickendam ter overname aangeboden werd....leuk! Er was mij al iemand voor.....maar ik besloot toch te reageren.... voor als die ander afhaakt. Al snel kwam er een reactie van een vroegere klasgenote van mij, van de MULO..... zij had er gratis één voor mij, alleen ontbrak er één stukje. Geen ramp, het blijft een leuke puzzel en ik kan altijd proberen er een stukje bij te maken, mijn vader heeft dat vroeger wel eens gedaan met hout... dan zal ik het wel van karton kunnen maken..... en dan probeer ik ook nog het plaatje een beetje kloppend te maken, het zal niet hetzelfde zijn als het origineel, maar het is beter dan een gat.
. Ze wilde hem brengen, wat een service.. ze moest toch in de buurt zijn en tot mijn verrassing deed zij er nog een andere leuke puzzel bij. Allebei 1000 stukjes..... o nee, één van 1000 en één van 999 stukjes!
Heerlijk..... ik hou van legpuzzels (vooral van Jan van Haasteren, Wasgij en van plekjes die ik goed ken!), ook al doe ik er soms jarenlang niks mee, ineens heb ik er soms zin in. Het is heerlijk om dan een voorraadje te hebben,  dan heb ik keuze!







Blij met zo'n onverwacht cadeau!+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten