Zoeken in deze blog

woensdag 20 januari 2021

Woensdag 20 januari 2021

 Jarenlang kocht ik elk jaar "het aanzien van"...... ik begon er al jong mee. Ik ben er ooit mee gestopt, volgens mij is 2000 de laatste. Maar nu.....heb ik die van 2020 gekocht..... zo'n bijzonder jaar, die moest ik toch hebben. Ik bestelde hem bij de plaatselijke boekhandel en gaf aan dat ik geen haast had. 
Een uurtje later had ik hem in huis...... ze fietst steeds heel Monnickendam door om alle bestellingen weg te brengen, dat wist ik, maar dit was toch wel supersnel! 




Strengere maatregelen...... ik verwachtte het al en vindt het ook logisch, er zal gewoon wat moeten gebeuren!
Avondklok gaat waarschijnlijk door, maar is nog niet helemaal rond.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels



Er zijn leuke avondklokken te koop!


Wat ik mij afvraag... bij een avondklok.....hoe moet dat met daklozen? Natuurlijk zal het in de meeste gevallen overduidelijk zijn dat ze dakloos zijn, maar moeten die dan op één vaste plek blijven? 

UPDATE:

Zwervers worden met rust gelaten.

De hond uitlaten weet ik inmiddels.... dat mag, maar 1 persoon per hond......  voor zover ik weet verder geen beperkingen. Ik had mij kunnen voorstellen dat je niet te ver van huis mag zijn met je hond...... bijvoorbeeld max. 1 km (tenzij er geen uitlaatplekken binnen die afstand zijn), want anders kan je nog overal naartoe waar je hond welkom is, maar daar heb ik nog niks over gehoord. Er worden al honden te huur/leen aangeboden, De honden gaan zo lang en vaak uitgelaten worden dat ze er echt geen plas meer uit kunnen persen.  Er zijn jassen te koop van o.a. pizzabezorgers..... want die mogen nog wel over straat als de avondklok doorgaat.

Het is jammer dat het allemaal nodig is, maar er moet gewoon wat gebeuren..... geen adviezen meer maar plichten! Er zijn nog teveel mensen die zich nergens aan houden.....niet alleen de mensen die niet in het virus geloven of denken dat het wel meevalt met het virus, maar ook mensen die er teveel van uitgaan dat het hun niet zal overkomen..... dat ze niet besmet raken, dat ze er zelf nauwelijks ziek van worden en dat ze zeker een ander niet kunnen besmetten (dat laatste vind ik het engst). 
Mensen die zich niet aan het quarantaine-advies houden..... daarom is het nu een quarantaineplicht geworden. 
In België is het goed misgegaan door iemand die zich niet aan de quarantaine hield. Een Vlaamse vrouw was tegen de adviezen in op wintersport geweest, hield zich niet aan de quarantaine toen ze terug was....... besmette haar dochter (met de Britse variant) die naar school ging waar zij mensen besmette, waaronder een meisje dat haar moeder besmette die op een andere school werkte die daar weer anderen besmette...... uiteindelijk moesten er 5000 mensen in quarantaine hierdoor. Ik weet niet hoeveel mensen er  besmet of ziek geworden zijn en evt. hoe ernstig, maar toch...... zo kan het dus gaan.... via via kom je snel aan veel contacten.... meer dan je zou denken ! Hopelijk zijn de gevolgen verder niet ernstig.
Ik denk aan de Sinterklaas die in een verpleeghuis in België voor 57 besmettingen zorgde. 24 bewoners overleden.... hij wist niet dat hij besmet was, hij was niet ziek..... maar je ziet dus hoe het mis kan gaan, zelfs als je geen verschijnselen hebt. 
En nu met die Britse variant moeten we nog voorzichtiger zijn...... die is besmettelijker! 

Ik begrijp dus heel goed dat ze met zwaardere maatregelen komen en een avondklok willen. Dat kan voor veel mensen heel vervelend zijn. Ik neem aan dat je ook niet met de auto over straat mag, dus dat beperkt de mogelijkheden behoorlijk. Maar ook als het wel met de auto mag..... als de auto niet op eigen terrein staat zal je toch een stukje lopend over straat moeten. Soms maar weinig, maar als er voor de deur geen plek is wordt het verder lopen.  

En we hebben een nieuwe president in Amerika....... alles ging goed, geen incidenten. 
We zijn dus (voorlopig?) van Trump af! 
Ik snap werkelijk niet dat Donald Trump nog zoveel aanhangers heeft...... eng gewoon! 
Wat zal het rustig zijn met Joe Biden! 

4 opmerkingen:

  1. Van de week las ik dit, in verschillende artikelen:

    Een man had een hondenhalsband om, zijn vrouw had de riem vast.
    Ze werden gesnapt en beweerden dat een man evenveel rechten had als een hond. ☻☻☻

    Ook als het verzonnen was, is het een mooi verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha...... ik hou van dat soort verhalen.
    Natuurlijk vind ik het minder geslaagd als veel mensen allerlei trucs uithalen om aan de avondklok te ontkomen...... want dan werkt het niet, maar de ideeën vind ik wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een grap, het zal ook wel in spotprenten staan.

    BeantwoordenVerwijderen