Zoeken in deze blog

dinsdag 26 januari 2021

Over rellen en een kapotte afstandsbediening

Wat een prachtig weer was het gisteren..... na een mistige start werd het al snel zonnig en pas om een uur of 4 begon het weer te betrekken, waarna het 's avonds flink ging regenen. 
En vandaag schijnt de zon weer. Ik had graag een echte winter gehad, maar als de zon schijnt ben ik ook blij zonder dat het vriest! 



's Avonds waren er weer rellen in verschillende steden....... niet normaal. Als dit zo doorgaat komen er nog flinke problemen van, het wordt eng! Eerdaags hebben we het leger nog nodig.
Wat zijn dat toch voor idioten? En dan de mensen die het nog goedpraten ook.....onbegrijpelijk! 
Al heb je geen leuke tijd nu, al ben je de maatregelen zat..... doe normaal! 

De volgende tekst en soortgelijke teksten kwam ik bij veel mensen tegen op Facebook en ik zet hem hier neer omdat ik er volledig achter sta!

Ben je een bekende van me?
En was je deelnemer aan de rel-acties in Eindhoven, Roermond, Venlo of ergens anders in Nederland?
Ontvriend me dan meteen aub. Ik distantieer me niet alleen van de actie maar ook van elke deelnemer. #plaatsvervangendeschaamte
Met plunderen, geweld en schade aanrichten help je de ondernemers niet die het al zo zwaar hebben.
Ik heb hier geen goed woord voor over.

Klop NIET aan bij de SEH, huisarts of ziekenhuis als je door je deelname vandaag gewond bent geraakt, zij hebben het al druk genoeg.
Klop NIET aan bij het UWV of andere uitkerende instantie als je hierdoor je baan kwijt raakt.
Klop NIET aan bij helpende instanties (alleen bij de psychische, want psychische hulp heb je wel nodig).
Klop NIET aan bij de gemeente of woonbedrijven/verhuur makelaars omdat je je huis kwijt raakt omdat je geen inkomen meer hebt.
Klop ook NIET aan bij het ziekenhuis als je in ademnood komt door corona, geef jouw plek aan anderen die zich wel aan de regels houden.
Ik kan er aan toevoegen dat ik niet alleen op facebook, maar ook in het dagelijks leven niks (meer) met dergelijke mensen te maken wil hebben. Verschil van mening heb ik geen moeite mee, maar mensen die vernielen en bedreigen en zich in vele opzichten niet aan de regels houden zijn mijn vrienden niet! We hoeven echt niet overal hetzelfde over te denken, hoewel ik met complottheorieën vaak wel moeite heb omdat ik het hoe, wat en waarom niet begrijp en teveel dingen lees die zo onlogisch zijn dat als ik dat geloof ik ook weer in Sinterklaas en sprookjes ga geloven..... maar goed, als jij dat wel wil geloven.... prima, maar probeer mij niet over te halen ook zo te gaan denken! Er waren ook demonstranten die dit niet wilden.... de echte demonstranten! Ik zag ze in Amsterdam over het museumplein lopen met vuilniszakken om de rotzooi op te ruimen. De demonstratie was op die plek verboden en als er dan veel mensen zijn moet er toch wel ingegrepen worden vind ik, maar deze mensen gedroegen zich normaal! Daar heb ik minder moeite mee.... ik ben het met hun ideeën niet eens en ze moeten zich wel aan de regels houden en vredelievend demonstreren op plekken waar het mag...... maar zij zijn zelf het grootste probleem niet. Het probleem wordt veroorzaakt door de groepen die helemaal niet komen om te demonstreren, maar om zich uit te leven op andermans spullen en de politie. Dat zijn ook vast wel mensen die tegen de maatregelen zijn, maar alleen omdat ze zelf niet alles kunnen doen wat ze willen..... die houden geen rekening met anderen! Nou.... en nu ik toch bezig ben..... er zijn mensen die het vaccin niet willen omdat er geen bijwerkingen op de lange termijn bekend zijn..... dat is natuurlijk ieders goed recht, al vind ik het wel jammer, maar........ over vaccins in het algemeen is bekend dat bijwerkingen zich gewoonlijk op korte termijn voordoen en er zitten geen stoffen in waar problemen van verwacht kunnen worden. Toch nog bang voor de lange termijn? Dan ben je over 30 jaar aan de beurt...... of vind je 20 jaar veilig genoeg? Zelf heb ik ook liever medicijnen e.d. die al wat langer bestaan, maar als ik de noodzaak er van inzie dan gebruik ik ze wel...... en voor mij is de noodzaak van het vaccin duidelijk. Ik vind het goed dat het niet verplicht is hoor en dus mag iedereen weigeren, maar ik mag dat jammer vinden. Ik denk dat de risico's van niet-inenten groter zijn dan van inenten.... maar garanties zijn er nooit! Wel ben ik nog steeds van mening dat mensen die zich niet laten inenten in bepaalde gevallen ergens geweigerd mogen worden. Als er een uitbraak is bijvoorbeeld en als er te weinig mensen zich laten inenten.... dan is de kans op een uitbraak groter.... en omdat een vaccin niet 100% beschermd is dan toch het risico groter voor iedereen. Bij mensen die om medische reden het vaccin niet krijgen ligt het anders ..... maar voor hun is het risico extra groot als veel anderen het niet willen.

Zo.... dat is wel weer genoeg hierover!

Ik moest het even kwijt!


Over naar het normale leven!

Gisteren werkte de afstandsbediening van mijn KPN tv-ontvanger ineens niet goed meer..... alles deed het behalve de aan/uit-knop.  Met moeite lukte het nog wel om de ontvanger aan te zetten, maar uit ging niet meer. 
Nou word ik van dat soort dingen altijd zenuwachtig, ik kan er niks aan doen. Over veel dingen maak ik mij totaal niet druk, maar dingen die stuk gaan en dan vooral dingen die niet van mijzelf zijn maar die ik huur/te leen heb....  daar kan ik niet tegen. Ik voorzie dan altijd problemen. Eerst maar eens op internet gekeken....... ik kon aanklikken welke afstandsbediening ik had...... dat was nog even goed kijken, want op het eerste gezicht leken er een paar flink op elkaar. Toen ik de goede gevonden had bleken daar weer ook 2 types van te zijn..... ik moest de batterijen eruit halen en dan stond daaronder klein en in reliëf het nummer...... extra lamp erbij.... bril op....... nog eens kijken...... pfffff....... o.... daar staat het.... nou, dat mag ook wel duidelijker. 
Ik keek ook even op een andere site en zag dat de afstandsbediening vaak afgestemd moet worden op de tv als de aan/uit knop niet werkt. Hm..... hoe doe ik dat?  Ik klikte een link aan....... ik moest invullen welke tv ik had........ o jee.... dit merk ging het niet mee...maar er was nog een manier..... ik moest dan allerlei knoppen indrukken, een beetje ingewikkeld... lang indrukken, maar ook niet te lang, dat soort dingen..... ander probleem..... die afstandsbediening is zo oud..... bijna alle letters en symbolen zijn onleesbaar geworden.... witte knoppen zonder tekst..... ik moest knoppen indrukken die ik nooit gebruik.... waar zitten die?  Ik zag ook dat ik een nieuwe kon aanvragen, maar ja..... krijg ik dan eerst niet het advies dit te doen en dan weer dat.... ik had geen zin in gezeur, ik wilde tv kijken! Even niet over dat ding nadenken! 
Vanmorgen dan toch maar een nieuwe aanvragen, nadat ik eerst nog eens geprobeerd had of hij het nu wel deed.
Ik moest eerst inloggen.... o, als ik het wachtwoord nog maar weet.... volgens mij is het 100 jaar geleden dat ik dat gebruikte..... maar het bleek geen probleem. 
Ik moest aanklikken welke apparatuur ik had, maar ik had geen keuze, het stond er al.....  klik...klik...klik....."binnen 2 dagen heeft u uw nieuwe afstandsbediening in huis!" Huh? Zo simpel? 
Maak ik mij daar druk om? Helemaal geen gedoe of gezeur! Nou is dit natuurlijk een oud ding en dat weten ze daar ook, misschien dat bij een nieuwer type het minder eenvoudig gaat. Die dingen hebben nou eenmaal niet het eeuwige leven. 
Die nieuwe moet ik dan ook weer afstemmen op mijn tv..... gek, ik kan mij niet herinneren dat ik dat eerder gedaan heb, het zal wel.... dat zie ik wel als hij komt. Als het echt niet lukt (maar ik heb het vermoeden dat dat wel gaat) dan schakel ik de hulptroepen in. Dat is in coronatijd wel wat lastiger..... en Edwin woont sowieso al te ver weg om even langs te komen voor dat soort dingen, maar hij kan via chat ook dingen uitleggen. En er is nog iemand dichterbij die een tijdje geleden ook haar diensten aanbood als het nodig mocht zijn...... die is handig met apparatuur, dus als het echt niet lukt kan ik haar vragen. Ik zal dat niet te snel doen, eerst zelf proberen en advies vragen aan Edwin, maar gaat het niet.... dan heb ik haar nog..... prettig idee! 

Raar dat ik mij altijd zo druk maak om dit soort dingen. Als mijn tv stuk gaat heb ik dat minder......  ook niet leuk, maar ik weet dat er goedkope tv's te koop zijn.... het belangrijkste kan ik via mijn laptop zien..... dus als het echt niet uitkomt red ik mij wel een tijdje zonder. Ik zie dan weer wel tegen het installeren op, ik ben nog uit de tijd van stekker erin en klaar..... maar goed, het is dan mijn tv, dat voelt anders bij mij. Dan is het verder geen gezeur of ik het wel krijg, of ze het wel repareren of wat dan ook. Als er wat mee mis is is het natuurlijk weer wel gezeur misschien, maar meestal zijn de dingen die ik koop wel in orde. 
Als mijn laptop stuk gaat vind ik het erger..... ik heb gelukkig wel een smartphone, maar ik ben daar niet zo handig mee.... geef mij maar een laptop. En een nieuwe laptop mag Edwin mij altijd mee helpen..... hij koopt hem en installeert hem!  Hij weet precies wat ik nodig heb!

BLIJ dat het geregeld is!






 

2 opmerkingen:

  1. Zweet in de handen, o god..... erg is dat. En dan vlt het soms zomaar mee. 😉
    Van de rellen zeg ik niks meer, vandaag al genoeg over gelezen. 😫

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, fluitje van een cent en dan maak ik mij daar druk om.
    Snap ik...... te erg!

    BeantwoordenVerwijderen