Zoeken in deze blog

maandag 18 januari 2021

Het is weer een allegaartje

Niet schrikken, ik ben het maar! Met een diadeem probeer ik mijn haar nog een beetje in toom te houden. Mijn haar is dwars......het wil altijd een andere kant op dan de bedoeling is.  Ach.....nog even en ik kan vlechtjes maken. Misschien is een langer model ook wel weer leuk. Het is maar afwachten of we 9 februari weer naar de kapper kunnen...... en ik zal sowieso niet meteen een afspraak maken, laat al die mensen maar voorgaan die het veel belangrijker vinden.... als de rust is weergekeerd ben ik aan de beurt! 




Avondklok..... ik zou er niet blij mee zijn, maar begrijp wel steeds beter waarom het kan helpen. 
Nu hoor ik steeds: "Dat helpt niet, dan beginnen jongeren hun feestje voor 8 uur 's avonds en gaan na 4 uur weer naar huis!" ..... Ja, laat dan de boel de boel maar..... dan kan er niks meer! Bij alles wat niet mag zijn er wel mensen die er onderuit proberen te komen en het toch doen of dan maar iets anders doen wat nog erger is. Ik heb een sterk vermoeden dat die feestjes toch al niet volgens de regels zijn.... teveel mensen, zonder mondkapje, geen afstand, zingen....... het zijn vast geen illegale theekransjes van leesclubjes. Het is niet zo dat als ze op tijd binnen zijn dat er dan niks meer aan gedaan kan worden als het ontdekt wordt. 
 Natuurlijk valt niet alles te controleren en gebeuren er dingen die niet mogen...... niet iedereen die dronken achter het stuur zit wordt gepakt, er lopen nog veel moordenaars rond en heel wat inbrekers hebben allerlei spullen in huis waar ze niet eerlijk aangekomen zijn, zonder dat ze een strafblad hebben. Maar als ze het toch doen.... zullen we het dan maar niet meer strafbaar maken? 
Dat ze het tijdstip dan verschuiven vind ik een slecht argument om het dan maar niet in te voeren. 

Het is een vervelende maatregel, zonder meer.......maar ik neem aan dat mensen hun hond in die tijd nog wel mogen uitlaten...... misschien wel onder bepaalde voorwaarden (niet te ver van huis bijv. ). Een avondwandeling zit er dan niet meer in (had je maar een hond moeten nemen 😂). 's Avonds op visite gaan is er ook niet meer bij tenzij je vroeg komt en blijft slapen..... maar visite is toch al beperkt en voor het verspreiden van het virus is het alleen maar beter als het nog minder wordt en daar kan een avondklok aan bijdragen. Een paar weken allerlei extra strenge maatregelen vind ik geen gek idee...... we zijn nu al zo lang bezig met regels waar we niet blij van worden, dan maar even alles of alles zetten.......zeker nu er een besmettelijkere variant van het virus rondgaat kan je dat alleen maar tegenhouden door zo weinig mogelijk mensen te ontmoeten...... iemand die besmet is kan alleen maar een ander besmetten als er andere mensen in de buurt zijn. Hoe dichterbij, hoe groter de kans. Dat is met luizen ook zo..... al gaan die ook via jassen e.d. van de één naar de ander over, iets dat met het virus minder snel zal gebeuren, een virus leeft niet lang als er geen mensen zijn die hij lekker kan pesten en waar hij zich bij kan vermeerderen. 
Liever een paar weken extra streng dan blijven aanmodderen. 
Het vaccin helpt ook mee..... steeds meer mensen hebben de eerste spuit al binnen.....  als alles volgens de planning verloopt zou ik over een maand of 2 aan de beurt moeten zijn........  na de eerste spuit is de kans om besmet te worden al kleiner.  
Als er verder niks gedaan wordt zullen waarschijnlijk veel mensen besmet worden voor ze het vaccin gehad hebben. Maar ook zonder maatregelen kunnen we zelf ons verstand gebruiken..... dingen die mogen zijn over het algemeen niet verplicht. Dus als we gewoon allemaal voorzichtig zijn en op z'n minst ons houden aan de maatregelen die er wel zijn en liever nog een beetje strenger waar dat mogelijk is dan moet dat toch helpen. 
En verder is het belangrijk om zo gezond mogelijk te leven.....dat is altijd goed en maakt de kans op welke ziekte dan ook kleiner...... garanties zijn er niet, maar een gezond iemand kan nou eenmaal meer aan. Gezond leven is natuurlijk niet hetzelfde als gezond zijn! We kunnen er niet alles aan doen. 

Vanmorgen tegen 10 uur dan eindelijk bericht dat mijn Xenospakket vandaag komt (besteld 7 januari)...... tussen 17.55 en 19.40...... dus nu wel langer dan een uur van tevoren.. ... dat is al veel beter.
Toen ik keek waren er nog 61 klanten voor mij.
Maar om half 5 was hij er al.....ik deed de deur alvast voor hem open..... snel klaar...hij kon weer verder. Het was weer een gigadoos.... er zaten een paar grote plastic bakken in en een paar iets kleiner.... maar dan nog was de doos erg groot...... maar volgens mij hebben ze daar een pakhuis vol met zakjes lucht..... iemand nog zakjes lucht nodig???? 
BLIJ dat het er eindelijk is!!!!




En dan is het vandaag blue monday..... hm....ik voel mij niet zo blue...... ik voel mij nooit blue, want ik hou niet van blue. 
Nee, niet overdrijven..... blauw kan best mooi zijn, maar ik hou niet zo van blauw in huis..... ik vind het een kille kleur.... al is de ene kleur blauw de andere niet. Ik hou toch meer van warmere kleuren en heb dus nauwelijks blauw in huis...... als ergens per ongeluk een blauw randje aan zit schrik ik niet, maar het moet niet teveel blauw zijn. Zelf koop ik geen blauwe spullen (tenzij het om een afwasborstel of zoiets gaat, dan pak ik wat ze hebben, ongeacht de kleur). 


4 opmerkingen:

  1. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ik ben ook voorstander van nu even strenger. Het is sowieso al ontmoedigd om op visite te gaan, dan kan die avondklok er ook nog wel bij. Even doorbijten en hopelijk kunnen we dan straks alles weer inhalen! Lang haar is in de mode, Ans ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mee eens, nu liever wat strenger dan dat het straks helemaal uit de hand loopt. Ik vind ook dat veel mensen er een te groot probleem van maken..... natuurlijk is het echt erg voor mensen die hun bedrijf naar de knoppen zien gaan, die hun werk kwijt zijn etc. .... maar problemen als je niet op visite kan of niet naar de kapper of de nagelstylist..... als dat nou het ergste is in het leven...
    Lang haar....ik had het vroeger wel.... maar bij het ouder worden vond ik het niet meer bij mij passen..... toen al snel naar heel kort gegaan..... nu een rare lengte hahaha, maar ach...komt ooit weer goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook mijn idee. Strenger is beter dan het slepen met aarzelende maatregelen. Misschien duurt de narigheid er uiteindelijk korter mee, wie zal het zeggen.
    Je haar ziet er goed uit. Strikje bovenop? 😉

    BeantwoordenVerwijderen

  4. 3 of 4 weken extra streng zal al veel helpen denk ik. Het is in elk geval het proberen waard. Het valt nooit 100% tegen te houden, maar laten we er dan in elk geval zoveel mogelijk aan doen. Maar ja...... wat er ook besloten wordt...... een deel van de Nederlanders zal het er niet mee eens zijn en laat dat duidelijk horen.
    Hihihi, ik hou het wel bij een diadeem! Het is winter, dus een vachtje op mijn hoofd kan nu wel!

    BeantwoordenVerwijderen