Zoeken in deze blog

dinsdag 19 januari 2021

Het weer weer

 Hoe onstuimiger het weer, hoe rustiger ik zelf ben. Op zo'n dag wil ik steeds naar buiten kijken naar bomer die staan te zwaaien in de wind en het riet dat alle kanten opgaat. Ik wil zien hoe het water golft en klotst en ik kijk naar de regen die tegen de ramen klettert. 
Af en toe moet ik mijzelf een schop onder mijn kont geven om toch nog wat te doen, maar al snel is het dan weer tijd voor een kop thee of eten of wat dan ook.... en dan begint het naar buiten staren weer. 
Vooral onder een dekbed en met een hete kop thee in mijn handen geniet ik van wat ik zie..... ik vind het fascinerend. Hier vlakbij staat een boom die in de wind altijd heel wild beweegt.... er lijkt een golfbeweging in te zitten. Ik kijk naar vogels die zich toch in de lucht wagen en nauwelijks tegen de wind in komen. 
Ik ben dan BLIJ dat ik binnen ben..... hoewel ik in de wind lopen ook wel lekker vind... ... maar regen en storm in de winter, als de regendruppels ijskoud aanvoelen vind ik niet zo'n succes, hoewel het na een wandeling dan wel extra lekker is binnen. Als het meer dagen duurt dan ga ik wel wandelen, maar 1 zo'n dag wil ik alleen maar kijken.... de wind horen gieren. Als het morgen weer zo is dat gaat de muts op, de handschoenen aan en als de wind niet al te erg is ga ik gewapend met mijn stormparaplu naar buiten. Die plu kan windkracht 8 aan, maar dan moet ik behoorlijk mijn best doen om mijn plu vast te houden. Gelukkig ben ik een gewichtig mens 😂 .... ik zal niet snel de lucht in gaan! 





2 opmerkingen:

  1. Hierin kan ik meegaan, hoe harder het stormt of regent, hoe beter en ook blij dat ik binnen zit.
    Maar niet de hele dag, dat laat ik dan aan jou over. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Één dagje lekker binnen als het buiten koud en guur is..... dat is dan wel weer genoeg hahaha

    BeantwoordenVerwijderen