Zoeken in deze blog

woensdag 6 januari 2021

De tandarts en het slot.

 Woensdag.....driekoningen. 

Muts en handschoenen opgezocht, warme jas hing al aan de kapstok.... na de kou van voorgaande dagen zou ik dat wel nodig hebben.
Ik moest naar de tandarts..... niet zo vroeg gelukkig. Ik zou lopend gaan, het is niet ver weg. Maar ja, waar moet ik met muts en handschoenen naartoe, zo onhandig, de muts was meer een soort pet, dus die frommel je niet zo eenvoudig in een jaszak. Dan maar met de fiets, dan gooi ik het daar wel in mijn fietstas.... rustig aan dan. 
Even de fiets uit de schuur halen.....help.. de sleutel wilde niet in het slot...... na een tijdje schoot hij er wel een stukje in (het ging heel stroef), maar niet ver genoeg. 
Dan toch maar lopen...... pfffff, nu moest ik stevig doorlopen. Normaal ben ik altijd veel te vroeg, maar omdat ze de wachtkamer zo leeg mogelijk willen hebben mag ik niet zo vroeg komen, maar nu had ik niet veel tijd meer. Bij de bushalte zag ik dat ik nog één minuut had.......  hijg....puf..... ondertussen probeerde ik muts en handschoenen in mijn jaszak te proppen alvast...... het was eigenlijk helemaal niet zo koud, ik kon best zonder 😂.
Volgens mij stapte ik één minuut te laat naar binnen.... ik zat nauwelijks op de wachtstoel toen ze mij al kwam halen, gewapend met een spray voor mijn handen. Mijn jas hing ik aan de kapstok en ik ging in DE stoel zitten... nou ja, het is meer een bed als ik dat vergelijk met de tandartsstoelen van vroeger. 
Het is daar altijd gezellig...... en ze hebben iets met mijn schoenen en oorbellen, ik krijg daar vaak een reactie op. Deze keer vond de tandarts mijn mondkapje erg leuk.... dat had ik heel even op in de wachtkamer. Het was ook wel mijn sjiekste kapje! 
Ze was al bezig toen de assistente binnenkwam.... en die zei gelijk iets over mijn schoenen.... waarna de tandarts maar even stopte, want we schoten alledrie in de lach.... ik vroeg haar of ze speciaal op mijn schoenen lette. 
Toen waren mijn oorbellen aan de beurt.... de tandarts wist nog dat ik eens witte bloemen had..... klopt.... madeliefjes. Ik heb erg veel oorbellen en de enige dure oorbellen die ik heb waren een cadeau, zelf koop ik altijd goedkoop, vaak bij sierradenwinkels waar alles een euro is... dan is het minder erg als ik er één verlies. Ik wist zo'n winkel in Zaandam te vinden, maar daar kom ik zelden en toen ontdekte ik er één in Arnhem, daar ben ik vaak geweest.... die vertrok, maar ergens anders kwam er weer één.... die vertrok en weer kwam er ergens anders één, geen idee of dat dezelfde was want ik ontdekte dat pas toen die ook weer verhuisd was..... op dat nieuwere adres ben ik toen geweest, dat leken mij niet dezelfde mensen... die volgende keer was het weer anders, er waren ook andere dingen te koop en niet alles was 1 euro.  Die is ook weer weg. 
Jammer, bij die winkels liet ik mij altijd even helemaal gaan! 😂 
Maar het is echt altijd gezellig bij mijn tandarts. Ik zie er dan ook niet tegenop om er naartoe te gaan.
Ik was weer klaar en trok mijn jas aan...... de tandarts bracht mij mijn muts en handschoen.... die waren dus toch uit mijn jaszak gevallen. 

Alles was goed, het viel mij mee dat er geen klachten over poetsen of tandenstokers waren, want ik heb perioden gehad met heel onregelmatig slapen.... had ik wel vaker, maar nu waren het wat langere periodes..... op het ogenblik gaat het redelijk.... nog niet helemaal goed, maar zo is het geen probleem. Maar dan val ik op de gekste tijden in slaap, midden op de dag of heel vroeg in de avond..... ik werd dan vaak om half 2 's nachts wakker voor een sanitaire stop..... slaperig naar de wc en dan bedenken dat ik mijn tanden nog niet gepoetst had..... als ik dat dan  uitvoerig doe met tanden stoken etc. dan ben ik klaarwakker, kan ik niet meer slapen en lukt het mij nooit een goed slaapritme te krijgen. Doe ik het niet.... dat voelt ook niet goed. Soms werd het een tussenweg.... met de Franse slag, ogen nog bijna aldoor dicht.
Vooral het tanden stoken schoot er zo nogal eens bij in. Gelukkig gaat het slapen nu beter....ik slaap wel veel, val vroeger in slaap dan bij mij hoort als avondmens en wordt 's morgens nog wel te vroeg wakker (vaak tussen 5 en 6), maar dat is toch al heel redelijk, dus ook het tandenpoetsen en alles wat erbij hoort gaat weer beter. Blijkbaar was dat genoeg, want het was in orde! 

Daarna gelijk maar even een ommetje gemaakt voor ik naar huis ging




De toren van de grote kerk torent altijd overal bovenuit.


En nu van een andere kant.


 Thuis eerst maar eens gekeken of ik iets had voor het slot van de schuurdeur..... ik vond een bus WD40 .... dat moest lukken.... ik spoot wat op mijn sleutel en stak hem in het slot...... het ging nog een beetje stroef, maar het lukte en een tweede keer ging het al soepel.... ook het slot zelf ging soepel open en dicht, dus alles in orde..... tevreden ging ik naar binnen nu was ik echt thuis en ging even lekker op de bank hangen met mijn laptop en een kop decaf. Altijd als ik weggeweest ben is dat mijn ritueel, meestal met een kop thee, maar zo af en toe koffie. soms tv i.p.v. de laptop, maar altijd even rustig aan voordat ik aan de slag ga. Al kom ik midden in de nacht thuis..... eerst op de bank met een pot thee en laptop en/of tv. 

Woensdag waren er veel dingen om blij van te worden.....zoals  het vaccineren dat nu toch echt begonnen is.... het tweede vaccin (Moderna) dat goedgekeurd is, mijn tandartsbezoek waar alles in orde was en het slot van de schuurdeur dat weer gewoon open gaat! 


2 opmerkingen:

  1. Tandartsstoelen zouden je in slaap doen vallen, helaas komt er altijd een behandeling tussen.☻
    Oorbellen droeg ik vaak toen ik nog heen gehoorapparaten had. Ook twee verschillende, handig als er er weer eens een wegraakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ze liggen best lekker, een stuk comfortabeler dan die stoelen van vroeger.
    Oorbellen en gehoorapparaten lijkt mij een lastige combinatie. Met mondkapjes is het ook geen goede combinatie, ik moet echt goed uitkijken welke ik indoe... geen stekers, want die trek ik eruit bij het afdoen. Ja, verschillende is eigenlijk wel handig, maar ik wil wel dat ze op de één of andere manier toch bij elkaar passen.... ze mogen dan wel verschillend zijn, maar toch een eenheid..... zoals in de ene kant een muzieknoot en in de andere een muzieksleutel

    BeantwoordenVerwijderen