Zoeken in deze blog

dinsdag 5 januari 2021

Dinsdag

 Dinsdag ben ik de deur niet uit geweest. Ik was lekker bezig en had geen zin.... dat gebeurt niet vaak, ik wandel bijna elke dag, maar nu dus even niet. 
Wel een lekker lang telefoongesprek met iemand en verder gewoon lekker bezig geweest in huis..... en natuurlijk zo nu en dan met de laptop op de bank en even tv kijken. Niks bijzonders, een gewone dag. 
De coronamaatregelen worden waarschijnlijk verlengd...... het verbaast mij niet..... het gaat wel beter, maar het gaat te langzaam. Ik las al als reactie: "Zie je wel, de lockdown helpt niet, opengooien die handel"..... hm...... volgens mij zou het zonder lockdown nog erger geweest zijn. 
Net als indertijd met de Mexicaanse griep-prik....."Zie je wel, wat een een onzin, het kwam hier nauwelijks voor"...... terwijl er dus veel mensen die prik hadden gehaald en het daarom niet kregen en minder doorgaven. 
Maar goed, ik ben half september voor het laatst naar de kapster geweest en was hard aan een knipbeurt toe.... ik had 16 december een afspraak..... de lockdown ging de 15de in 😂😋. Het haar hing in mijn ogen en ik besloot er wat af te knippen..... ik schat een cm. of 3, ik moest naar de oogarts en dan is het niet handig als mijn haar in mijn ogen hangt. Voorlopig zou de lockdown tot 19 januari zijn..... nog 2 weken dus..... maar mogelijk nog langer. Ach...... als ik dan weer naar de kapster kan mag Elles zich helemaal uitleven! Aan de achterkant is het erger...... daar gaat het wijd staan als het lang wordt (omdat ik daar teveel haar heb)......  maar daar begin ik niet aan, dat heb ik al eens gedaan, met een lachsalvo bij de eerste de beste kapper die tijd had tot gevolg. 
Ik vond dat ik toen geen tijd had voor de kapper, maar het moest eigenlijk wel ...... ik dacht slim te zijn en zette een petje op - NIET LACHEN!!!-  en wilde met de tondeuse dan langs de onderrand een keurig stuk eraf 'tondeusen' .......tsja..... de rand van het petje zat te hoog, maar bovendien zat het scheef..... ik liep dus totaal voor joker. De kapster aan wie ik het opbiechtte kreeg meteen de slappe lach en riep het naar haar collega's die vervolgens ook niet meer bijkwamen...... en ik lachte maar mee..... als een boer met kiespijn! Dus ik beperk mij tot de voorkant, als het echt hinderlijk wordt.... en dan gebruik ik daarna een stukje hoger de uitdunschaar, dan valt het wat minder op dat ik niet recht kan knippen! Het is koud, dus buiten draag ik een muts ..... in de winkel blijft die op en thuis binnen ziet bijna niemand mij 😁..... maar ja, morgen naar de tandarts...... ik ga toch niet met mijn muts op in die stoel zitten! 
Ach, er zijn groter rampen, ik heb hier echt geen slapeloze nachten van....... sterker nog, ik kan er wel om lachen. Maar als alles weer kan en verantwoord is (dingen die wel mogen zijn in mijn ogen niet altijd verantwoord) dan ga ik ook weer eens naar mijn Arnhemse kapper..... mijn Purmerendse kapster is ook goed, maar die Arnhemse was eigenlijk de eerste die mijn haar echt wist te temmen (het zat bij andere kappers meestal wel goed als ik daar de deur uitliep, maar de meeste keren was het maar voor korte tijd.... en als het een keer wat langer duurde dan bleek dat maar eenmalig te zijn, toeval..... ik ben bij veel kappers geweest!)..... waardoor ik niet zo vaak hoefde...... en die hou ik in ere....... bovendien kan ik dan gelijk een lekker winkeldagje er aan vastknopen..... en bij mooi weer op een terrasje gaan zitten.... als ik op een zaterdag ga kan ik met Edwin, Geurtje en Wesley afspreken, want ik heb steeds gezegd dat als het weer kan ik ze zou trakteren op een terrasje. 
Ik ben al een jaar niet in Arnhem geweest, er zijn nieuwe winkels bijgekomen en misschien zijn andere winkels gesloten...... of alle terrasjes zullen terugkeren is ook maar afwachten.


Vandaag werd ik blij van een heel gezellig en lang telefoongesprek! 

2 opmerkingen:

  1. Het idee, met de tondeuse langs een scheefzittend petje.....😂😂 maar ik kan me je gedachtengang indenken.
    Had dan meteen een bloempot genomen.
    Morgenmiddag komt de huiskapster me fatsoeneren. Zij met een mondkapje, ik houd mijn kapje met de hand vast ivm knippen langs de oren.
    Komt ook weer goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het mislukte natuurlijk.
    Bloempot....goed idee hahaha.
    Volgens mij mag een thuiskapster ook niet, dus kijk wel uit. Als iemand het verraad kost dan voor jou 400 euro en voor haar 4000 (zo was het tenminste tijdens de vorige lockdown)

    BeantwoordenVerwijderen