Zoeken in deze blog

dinsdag 5 januari 2021

Ditjes en datjes

 Maandag eerst maar eens boodschappen gedaan..... ik had niet veel nodig, vnl verse dingen en er waren een paar aanbiedingen die ik dan gelijk mee kon nemen. Ik was voor het laatst voor Kerst geweest, dus het mocht wel weer eens. 
Ook maar weer wegwerpmondkapjes meegenomen, ik heb nog en gebruik meestal uitwasbare, maar ik vind het prettig om er ruim voldoende van in huis te hebben en 2 dozen van 50 stuks voor 7 euro is te doen. 
Buiten een tijd met vriendin gepraat, die stond daar de winkelwagens te ontsmetten, in de kou! Het was nog niet druk, dus ze had niet veel te doen nog, daarom konden we mooi even bijkletsen. We zien elkaar nu niet zoveel. 
Even wachten op een pakje via postnl...... het was er ruim op tijd, het was de supersnelle bezorger die altijd ruim op tijd is en altijd vriendelijk. De grootste drukte is voorbij met de pakjes. Aan de bezorgers lag het niet dat het bij postnl vaak wat moeilijk ging........ het ging ergens anders al mis, de meldingen over de pakketten klopten niet. Ik begrijp het prima als iets wat langer duurt, maar ik heb al vaker gehad bij postnl dat ze dan een mail sturen met datum en tijdstip waarop het komt en dat dan steeds veranderen, soms een week lang! Je zal er voor thuis moeten blijven..... zeg dan meteen dat het een week duurt of dat je het in elk geval de eerste dagen nog niet hoeft te verwachten..... wat meer duidelijkheid en zeker geen informatie die niet klopt. Een uurtje later heb ik (zeker in drukke tijden) geen moeite mee, wel vervelend, maar ach, dat kan gebeuren en zelfs als het nog langer duurt snap ik het nog wel als het december is..... maar ik kreeg vorige maand  een paar dagen achter elkaar minimaal 3 mails per dag..... eerst 'het komt vandaag' (met tijdstip)  dan 'het is niet gelukt, maar we proberen het nog voor 22.00 te bezorgen' en dan ver voor die tijd dat ook dat niet lukte en dat het de volgende dag wordt.... en dan de volgende dag hetzelfde ritueel. En op de dag dat het wel kwam kreeg ik geen bericht. 😂
 Veel bedrijven lieten het ook door andere bezorgdiensten brengen. Ik ben blij dat het blijkbaar weer normaal gaat.  En met deze bezorger is hier nog nooit iets misgegaan, die is echt supersnel! 

De meeste kerstspullen zijn nu opgeruimd, veel kleine dingen keurig gesorteerd in kleine bakjes die weer samen in een grote bak gaan...... dat werkt handig! Een aparte bak voor de slingers...... alles zoveel mogelijk gesorteerd! 

Alle feestdagen zijn voorlopig voorbij, het wordt weer een beetje normaal.

Wat was het koud deze maandag...... brrrr...... de boodschappen had ik met de auto gedaan omdat ik dingen nodig had die op de fiets wat lastiger waren, maar ik was blij dat ik mijn warme winterjas aan had. 
's Middags trok ik uit gewoonte mijn sportjasje aan..... is meer een 'tussendoorjas'..... die was nu echt te koud! En ik moet mijn mutsen, sjaals en handschoenen naar beneden halen, daar is het nu echt tijd voor! Ik had dat nu allemaal niet, niet eens aan gedacht, maar het was echt zooooo koud ..... (Niet zo zeuren Ans, je wilde toch winter?). 





Om 18.00 (tot 20.00) gaat op maandag altijd de internetradio aan voor de Maandagavondthemashow op  vandaagradio.nl ....... altijd leuk! Er is steeds opnieuw een thema en je kan verzoekjes of tips insturen voor nummers die met dit thema te maken hebben. Het eerste half uur is  Oranjemix.... alleen Nederlandstalig en samengesteld door Michel, maar Bert presenteert het en stelt de rest samen ..... en op facebook reageren wij, samen met Petra en evt. andere luisteraars als ze dat willen..... het clubje van de stamppotparty (vorig jaar februari)
Het is altijd gezellig, dat reageren op Facebook maakt het extra leuk, reageren op het programma en op elkaar..... gekke opmerkingen... gewoon leuk! Facebook themashow
Deze keer een uitzending met hindernissen, Bert zijn internet lag regelmatig eruit en dan kregen we heel andere muziek te horen...... het werd zo wat rommelig, maar het was soms wel lachen.... niet voor Bert denk ik, want het was natuurlijk heel vervelend voor hem.  Maar het tweede uur was alles weer normaal.
 
Het vaccineren gaat binnenkort beginnen.... ik ken iemand de de data al in de agenda heeft staan, dan is het duidelijk dat het echt van start gaat...... top! 
Het is een ritueel..... na de prik een kwartier wachten of er een allergische reactie optreed of iets dergelijks..... en 3 weken later weer zo'n prik. Ik vind het prima, al moet ik er 6..... als dat helpt dan doe ik dat!  
Er zijn nog steeds tegenstanders en het is natuurlijk ieders recht om er tegen te zijn, maar het wonderlijke vind ik dat ze de gevolgen van niet vaccineren niet accepteren. Het wordt niet verplicht en dat vind ik prima, maar als een restaurant, school, festival of wat dan ook geen risico wil nemen voor zijn andere klanten en personeel (het vaccin geeft nooit 100% bescherming en daarom zullen niet alle maatregelen meteen verdwijnen) en om die reden wil dat iemand kan aantonen gevaccineerd te zijn voordat hij of zij naar binnen mag dan zijn ze kwaad, want dan vinden ze dat dat een soort verkapte verplichting is. Zij vergeten dat als veel mensen het vaccin niet nemen het meeste dan nog dicht zou zijn, dan kon niemand er naartoe. Soms zal er wel weer eens wat open gaan als het virus zich even rustig houdt, maar zonder vaccin zullen er regelmatig sluitingen zijn. Ze willen dus wel meeliften op de voordelen die er zijn als anderen wel het vaccin nemen.
 Als je er tegen bent dan maak je een keuze..... en als die keuze betekent dat er beperkingen zijn dan moet je dat ook accepteren! Als ik uit principe of om wat voor reden dan ook mijn rijbewijs niet wil halen dan mag ik niet rijden, als ik geen vaccin tegen gele koorts wil kom ik landen als Ivoorkust, Angola, Ghana, Burundi en nog een paar landen niet in..... en er zijn meer vaccinaties die voor sommige landen verplicht zijn....  wil je dat niet dan kom je er niet in. 
Dus weigeraars...... niet zeuren...... je hebt een keuze gemaakt...... accepteer dan de gevolgen!
Mensen die om medische redenen het vaccin niet mogen hebben daar ligt het anders voor, die hebben geen keuze. Dat zijn er maar weinig, dus ik vind dat het voor hen wel mogelijk moet zijn om overal toegang te krijgen, mits ze daar een bewijs van hebben! 
Ik wil in elk geval het vaccin, liever vandaag dan morgen! Daarmee bescherm ik mijzelf en anderen! 
Voor alle vaccins vind ik dat niet-gevaccineerden geweigerd mogen worden als er risico is!

Alles bij elkaar was het weer best een lekker dagje...... lekker bezig, rustig aan! 

Alweer een dag om blij van te worden!
 








2 opmerkingen:

  1. Het was inderdaad koud. Noordoosten wind, een echte winterwind. Voorbode van sneeuw enzo?
    Met je opvatting over anti-vaxxers ben ik het 100% eens, ze dienen eventuele gevolgen ook te verdragen.
    Ik kijk er juist naar uit, in maart. Als alles goed verloopt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die sneeuw mag komen, heerlijk
    Precies.... het is een keuze.....de evt. gevolgen ook!
    Net zoals ik de evt. gevolgen van wel vaccineren zal accepteren!
    Ik kijk er ook naar uit...... ik gok dat het wat later wordt.... maar het komt er hoe dan ook aan!

    BeantwoordenVerwijderen