Zoeken in deze blog

zaterdag 16 januari 2021

Een beetje winterse zaterdag!




 Eerst maar weer eens boodschappen doen....... het werd weer tijd! 
Vroeg de wekker gezet......en weer met de auto, want nu ik zo weinig naar de winkel ga heb ik meer tegelijk nodig. Gelukkig kon ik zo instappen, zonder ruitje te hoeven krabben...... ik ben daar nooit zo goed is, ik kan nooit goed bij het middenstuk van mijn voorruit met mijn korte armen..... ik heb wel een krabber op een lange steel, maar echt goed werkt dat ook niet. De motor laten draaien tijdens het krabben vind ik ook geen goed idee, want ik sta met de achterkant voor mijn keuken..... en dus ook dicht bij de keuken van de buren..... daar wil ik niet te lang mijn uitlaatgassen daar uitstoten..... mijn eigen keuken is minder erg, maar die van de buren vind ik echt niet kunnen. Ik hou er toch al niet van, maar op die plek zeker niet.
Ik had totaal geen zin..... ik wilde nog even verder slapen, maar ja, als ik later ga is het veel drukker.... als ik morgen ga zijn de artikelen die ik wil hebben niet meer in de 2 voor de prijs van 1 aanbieding. 
Juist deze week hadden ze dat met veel dingen die ik regelmatig gebruik. En hoewel mijn voorraadkast nog niet leeg is zijn er toch wel dingen die ik ondertussen weer nodig heb. 

In het donker zie ik niet goed waar de grens tussen de parkeervakken is...... waarom geen duidelijke witte lijn? Of aan de voorkant aan beide zijden een klein stukje wit. Dat is in het donker ook te zien. Het is al een vervelend parkeerterrein.... veel te krap en onhandig allemaal. Op dit tijdstip was het nog geen probleem..... zo weinig auto's, al wilde ik hem overdwars zetten dan hadden niemand er last van gehad.... maar toch..... ik wil netjes in het vak staan.

Nog slaperig kwam ik bij de winkel..... toen ik naar de kassa liep en mijn boodschappen op de band legde zag ik dat er iemand achter mij stond....."stond u hier al? Ik had u niet gezien".  Hij zei dat hij er al stond, maar dat ik door mocht gaan. Pas later bedacht ik dat hij waarschijnlijk net kwam aanlopen, misschien drong ik wel een beetje voor, maar als hij er echt al stond dan stond hij op de verkeerde plek, te ver bij de kassa vandaan. Het was eigenlijk te vroeg om na te denken. 

Ondertussen had mijn tv-ontvanger blijkbaar zijn broodnodige update gehad..... wat een snelheid...... alles werkte weer zoals het moet!

Later vanochtend even op de fiets om een DVD-box op te halen van Gooise vrouwen seizoen 1 t/m 5..... altijd leuk voor een regenachtige dag!



Ik weet het, ik wil eigenlijk ruimen, maar ik kon dit gratis aanbod toch niet laten lopen.... en als ik alles vaak genoeg gezien heb kan ik ze altijd weer doorgeven. Ik ben er blij mee!
Het was best koud op de fiets..... gelukkig had ik warme handschoenen aan! 

Het is niet te geloven, maar mijn tulpen staan er nog steeds mooi bij........  ik kocht ze 9 dagen geleden. 1 tulp hangt een klein beetje, de rest staat nog keurig rechtop en 1 bloem liet een blaadje vallen.
Het scheelt waarschijnlijk wel dat mijn verwarming niet hoog staat, maar dan nog.... 9 dagen.... niet normaal! Ook daar ben ik natuurlijk heel blij mee.... dat was geen miskoop! (50 voor 7,50). 
Ik had ze in een iets te hoge vaas gezet, waardoor ze ruimte hadden om door te groeien... nu zijn ze mooi op maat voor die vaas.



En daarna wachten op sneeuw! Ik hoopte echt dat het ging sneeuwen en dat er een laagje bleef liggen.... nog liever een meter sneeuw, maar dat zat er niet in volgens de berichten!
 

Dan maar minder, als ik maar verse voetsporen kon maken.... de knisperende sneeuw onder mijn voeten kon voelen..... heerlijk! 


Ondertussen keek ik een aflevering van Silent Witness die ik had gemist...... RTL8 zend daar weer oude afleveringen met Amanda Burton van uit..... heerlijk.... volgens mij had ik deze aflevering nog niet gezien....in elk geval kon ik mij er niets meer van herinneren. 

Om ongeveer 3 uur zag ik dat het motregende.....er stond ook meer wind..... en ineens zag ik het......het krokte....... er zat krok tussen de regendruppeltjes......heel kleine sneeuwvlokjes, nauwelijks zichtbaar zonder vergrootglas, maar het was er echt. 
Op straat bleef het niet liggen, het was natte sneeuw en dat was ook te zien aan de snelheid waarmee het naar beneden kwam....het dwarrelde niet, maar op mijn groene tuinbank zag ik het duidelijk ..het werd steeds meer... een strooiwagentje reed voorbij..... het gaat beginnen! 
De vlokjes werden langzaam aan iets groter...... ik moest blijven kijken...... had ik al verteld dat ik gek ben op sneeuw? 😂

⛄😂😄😁😂😁😄⛄



Mijn kerstboom begon ook een beetje wit te worden, Ik zag al een 'sneeuwbericht' van een andere sneeuwliefhebster....  ook zij was er klaar voor om naar buiten te gaan.




De vlokken werden weer groter en dwarrelden wat meer..... maar het was twijfelsneeuw.... blijf ik liggen of zal ik smelten? 't Kan vrieze 't ken dooie. to be or not to be.

Om kwart voor 5 ben ik dan toch echt naar buiten gegaan, nog voor het donker werd wilde ik in de sneeuw gelopen hebben, al was het nog zo weinig! 
Heb ik toch even het geknisper onder mijn schoenen gehoord en gevoeld/ 
En misschien valt er nog wel meer....... er is (nog) geen avondklok, dus ik kan nog naar buiten als er echt een laag sneeuw valt! 



Gevonden voorwerp..... een echte sneeuwbal!




Sneeuw...... geweldig! Ik voel mij weer 7......  ik wil meer..... hier kan ik nog geen sneeuwpop van maken! 


BLIJ...BLIJ...BLIJ

Wat een heerlijke dag!

2 opmerkingen:

  1. Toen ik nog zelf reed durfde ik met sneeuw niet achter het stuur te kruipen, ook niet met een dun laagje. Bang voor gladheid.
    Je hebt er mooie foto's van. Sneeuw is en blijft een fotogeniek verschijnsel, en mist. Iedereen maakt kunstwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou....ik durf wel met sneeuw te rijden, maar doe het niet als het niet echt nodig is. Het hangt er ook wel vanaf waar naartoe natuurlijk. Ik zou een keer op visite gaan naar iemand in Purmerend en al hier in de straat slipte ik alle kanten op.... ik heb mijn auto aan de kant gekregen, liep naar huis en heb afgebeld..... dat is gewoon niet leuk meer, dan haak ik af, tenzij het heel belangrijk is en er geen andere mogelijkheid is. Op de fiets rij is echt niet als er sneeuw ligt.... bij 3 vlokken haak ik al af!
    Zelfs een dun laagje sneeuw is al mooi om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen