Zoeken in deze blog

zondag 10 januari 2021

Lazy sunday

Het is wel duidelijk dat ik geen ochtendmens ben, maar het helpt altijd een beetje als het zonnetje schijnt. Vanmorgen was dat weer het geval, het was prachtig buiten. Maar al snel betrok het.... en dat is dan weer het nadeel van een ochtendmens, tegen de tijd dat ik naar buiten wil is het mooie weer vaak op.
Maar ik heb dan in elk geval van achter het glas van de zon genoten.
In de zomer is het soms andersom... tijdens een hittegolf wordt ik blij als de zon niet schijnt.

De zon kwam niet meer terug, ik was lekker in huis aan het rommelen en besloot mijn wandeling dan maar tot vanavond uit te stellen. Gewoon een lazy sunday.... ook lekker. Niet helemaal lui hoor, maar rustig aan.  Mijn luie periodes (tv kijken, telefoongesprek, computeren) wisselde ik af met wat klusjes  (stofzuigen, afwassen, opruimen).
En ik besloot mijn kennis over vogels wat bij te spijkeren...... ik ken redelijk wat vogels, maar ben zeker geen vogelkenner. Roofvogels weet ik veel te weinig van..... een uil herken ik dan nog, al weet ik meestal niet wat voor soort uil), maar verder haal ik alles door elkaar.....  dus ik ben van plan daar de komende tijd wat meer over te leren.... vandaag begon ik met de sperwer.... ik vond een site waar ook de geluiden die hij maakt op te horen zijn..... die wil ik een paar dagen achter elkaar beluisteren, zodat het goed in het geheugen komt en natuurlijk wil ik verder ook van alles weten over de sperwer en daarna ga ik verder met een andere roofvogel. Niet te snel achter elkaar, anders ga ik ze weer door elkaar halen.
Een mens is nooit te oud om te leren! 

Mijn tulpen doen het goed, de knoppen gaan goed open en ze zijn prachtig. 




Alle reden dus om weer blij te zijn...... een lekker rustig dagje, wat geleerd en genieten van mijn tulpen! 

2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen lazy lady.
    Geen zon gezien hier, ik sliep zeker nog. Maar wat niet is kan nog komen. ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was gisteren, het begon goed, maar het werd snel donkerder.
    Vandaag is het één en al somberheid buiten, dus dan binnen maar gezellig maken!

    BeantwoordenVerwijderen