Zoeken in deze blog

zondag 3 januari 2021

Zondag

 Nog maar wat kerstspullen opgeruimd...... alle kerstboeken staan weer boven in de boekenkast, het is altijd een flinke stapel. 
De zon had er vandaag weer geen zin in en het was koud buiten, maar toch wel lekker.... als het droog is ben ik al tevreden. In de zomer vind ik een regenbui niet erg en soms zelfs lekker, maar nu is de regen koud, erg koud! Laat het dan maar sneeuwen, dat is mooi en dat voelt heerlijk om in te lopen, dat knappende gevoel onder mijn schoenen, de voetstappen die ik zichtbaar achterlaat..... heerlijk! Dat wil ik.... een dikke laag sneeuw en dan een zonnetje erbij... zodat de zonnebril op moet! 
Maar het mag ook eerst flink vriezen zodat er een dikke laag ijs in de sloten ligt. Zelf schaats ik niet, ik ben er nooit goed in geweest en nu begin ik er echt niet meer aan. Ik heb nog de schaatsen die ik van mijn opa kreeg toen ik 11 was.... ze passen nog....kunstschaatsen van 55 jaar oud.... rijp voor het museum 😂. Maar ik vind het wel leuk om anderen te zien schaatsen..... ik kan het vanaf de bank bekijken..... heel gezellig om te zien altijd. 
Ik wil winter!



De zon ging weer onder........  


Zondag werd ik blij van heel gewone dingen, van een lekkere maaltijd, van een kop hete thee, van tintelende wangen na een wandeling in de kou....... er is altijd iets om blij van te worden
!

2 opmerkingen:

  1. Blij zijn, een heerlijke gevoel. Vooral als het van de doodgewone dingen is.
    Vorst, sneeuw en zon had ik besteld maar door de coronadrukte.... 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat het even niet leverbaar was!

    Ik heb mijzelf in een moeilijke periode ooit aangeleerd om te zoeken naar mooie dingen en dat ging al snel vanzelf..... dat maakt dat ik blij wordt van gewone dingen, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen