Zoeken in deze blog

zondag 17 januari 2021

Sneeuwpop en meer


 Blauwe lucht met witte wolken, af en toe donker dreigend en regenachtig, maar verder schijnt vandaag de zon weer, de sneeuw is vertrokken.....jammer, maar het was toch heel even mooi!





Ik hoop dat we toch nog een dik pak sneeuw krijgen deze winter! Voor alle sneeuwliefhebbers was dit toch echt te weinig! Maar ik heb toch even het geknisper onder mijn schoenen gevoeld, ik heb sneeuw in mijn handen gehad, een sneeuwbal gemaakt! 

Vannacht heb ik toch nog een sneeuwpop gemaakt..... het was al aan het dooien en een hand sneeuw werd meteen een ijsbal, maar ik wilde toch nog wat doen..... voordat echt alles weggesmolten is! 
Ik vond nog een leuke muts voor deze sneeuwpop....... anders wordt het te koud! 
Het was wel een enorme klus hoor, in mijn eentje zo'n pop maken. Hij is gigantisch!
Wel 10 cm.  Met wat geleende spullen uit mijn poppenhuis lijkt het nog wat. Ondertussen kom ik wel op meer ideeën om met weinig sneeuw toch wat te doen..... misschien lukt dat nog een keer dit jaar. 
Er werden wel sneeuwpoppen van normaler formaat gemaakt, maar om dat te doen moest ik overal sneeuw vandaan halen en daar had ik geen zin in..... vooral omdat de kans groot was dat er de volgende dag niks meer van over is. Het was donker, ik deed het even snel en pas op de foto zag ik dat het wel wat beter had gekund...... ik heb kort geleden foto's gezien van heel leuke sneeuwpoppen en volgens mij is dat op dit formaat wel te doen. Misschien dat ik dat een volgend keer ga doen op mijn tuintafel..... misschien lukt het. Met een mesje kan ik het mooi bewerken...... nog wat meer spullen erbij uit mijn poppenhuis..... ik ga er over nadenken wat ik dan allemaal kan doen! 


Vanmorgen was er niet veel meer van over...... boom, mop en muts had ik al eerder weggehaald




Verder was het een zondag zoals zovelen..... rustig.....niks bijzonders! Prima, niet elke dag hoeft bijzonder te zijn. Het was wel lekker weer..... maar zonder sneeuw.  Maar toch blij dat we gisteren in elk geval nog een beetje sneeuw gehad hebben..... beter iets dan niets!  
Vanavond maak ik het mijzelf makkelijk en ik trek een blik bruine bonensoep open..... heerlijk, ook dat hoort bij een zondag...... niet te veel doen.
Vroeger aten we elke zondag soep bij opa en oma Martis....... dat was altijd dezelfde soep..... groentesoep met balletjes en vermicelli. In mijn herinnering aten we verder gewoon thuis, de soep was tussendoor, maar dat kan ik mis hebben.... het is lang geleden. Soep uit de groene soepkommen.... ik zie ze nog zo voor mij. 
Het was een vaste gewoonte..... elke zondag eerst naar opoe en opa van der Horst en daarna soep eten bij opa en oma Martis.  
Zo'n vaste gewoonte was wel eens lastig, er is dan geen tijd voor andere dingen.....  het kan best leuk zijn, maar alles wat een vaste gewoonte is kan als dwang voelen. Volgens mij was mijn moeder er ook niet altijd blij mee...... had zij er spijt van dat zij het zover had laten komen dat er op gerekend werd en dat je niet zomaar meer andere dingen kon doen. 
Sommige mensen nemen het je dan kwalijk als je een keer niet kan komen. 
Ik heb daarom dergelijke gewoontes niet zo. Er zijn wel wat vaste dingen, zoals een vaste dag waarop ik naar mijn vriendin ga of zij naar mij.... (in coronatijd doen we dat niet), maar we gaan daar heel soepel mee om..... we zeggen het allebei ook vaak genoeg af en dat vinden we allebei geen probleem. Maar als we geen vaste dag hadden dan zouden we elkaar veel minder vaak zien...... dat weten we en daarom is zo'n vaste dag wel handig. Als we eens wat anders hebben dan slaan we gewoon over! 
Er zijn al zat vaste dingen in het leven.... school, werk, verenigingen...... sommige dingen kunnen nu eenmaal niet anders.  En bijvoorbeeld verenigingen zijn natuurlijk niet verplicht, maar wel leuk.... en als je lid bent voel ik wel de verplichting om te komen als er niet iets anders is wat belangrijk is. Mijn verenigingen (muziek) zijn niet leuk als iedereen zomaar wegblijft..... met een paar man repeteren of nog erger... een concert geven... is niet te doen. Net als bij een sportclub..... voetballen met 6 man gaat ook niet. Als je lid bent blijf je zonder goede reden niet weg! (of zoals wij wel eens zeggen: "Een goed lid verslapt niet!"😂)
Lastiger zijn de dingen die erin sluipen..... die ongemerkt een vaste gewoonte worden en die moeilijk terug te draaien zijn. Bijvoorbeeld als iemand wel eens tegen etenstijd langskomt en je vraagt "eet je even mee?" ...... dat kan heel leuk zijn, maar als iemand dan 5 keer achter elkaar is blijven eten dan zal hij de 6de keer al aan tafel zitten voordat je het gevraagd hebt...... en misschien komt het dan net even niet uit.  Dan is het soms moeilijk om te zeggen "Nu even niet!"  Als het een bewuste keuze is is dat prima, maar kijk uit als dat niet de bedoeling is..... zorg dan dat het niet elke keer hetzelfde is. 




4 opmerkingen:

  1. Een joekel van een sneeuwpop. Dat zou je nog na een hagelbui kunnen maken. 😁
    Vaste gewoonten kunnen nuttig zijn maar zodra het dwang wordt is er iets mis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, of als ik de vriezer ontdooi, dan heb ik ook wel genoeg ijs.
    Er is op zich ook niks mis met vaste gewoontes, maar verplichtingen zijn lastiger. Sommige dingen valt niet aan te ontkomen, zoals werk, maar met andere dingen is het wel eens uitkijken dat het er niet insluipt. Het lijkt mij ook heel vervelend als er een vaste dag en tijdstip is om iemand te bellen..... het gebeurt vaak..... maar als iemand dan 10 minuten te laat is is de ander soms al ongerust en volgen er verwijten. In deze tijd met internet is het ook minder nodig.... ik ben blij dat Edwin facebook heeft, daar zie ik ook regelmatig een teken van leven van hem en hij van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Appen doen we ook graag. Handig medium.

    BeantwoordenVerwijderen