Zoeken in deze blog

zaterdag 2 januari 2021

Zaterdag 2 januari 2021...... het huis een beetje ontkersten.

Deze zaterdag heb ik best veel gedaan..... daar word ik blij van!  Er is elke dag iets om blij van te worden! 

2 januari..... het werd tijd om de kerstboom 'af te tuigen'. 
Het is een kleintje, dus het werk valt mee, maar toch was ik er wel even zoet mee, de slingers en lichtjes raken altijd in de knoop, maar het is weer gelukt, hij staat nu buiten en ik denk dat ik er vogelvoer in ga hangen. Het is nog niet zo winters, dus voor veel vogels valt er nog wel wat te vinden, ik wil ze ook niet al te lui maken, maar een slinger van pinda's is toch wel leuk (moet ik nog wel even pinda's halen).
Er zat nog een mooie pot omheen, die heb ik binnen gelaten, ik denk dat die gaat roesten buiten. 


Het was mistig, het vrolijke zonnetje had nog niet veel zin om zich te laten zien...... ach, de zon mag ook wel eens een baaldag hebben, hij heeft de laatste dagen zich van zijn beste kant laten zien. 


Nog niet alle kerstspullen zijn weg, maar een groot deel wel. De rest doe ik in etappes, elke dag wat. Mijn kerstster mag blijven hangen tot 3 koningen.... ach en sterren zijn er het hele jaar door. Ik laat ook altijd wat engeltjes staan, want engelen kunnen we altijd gebruiken. De winter is nog maar nauwelijks begonnen, dus winterse dingen kunnen ook nog gewoon, zoals sneeuwvlokken....ik heb een lichtslinger van sneeuwvlokken en voor het raam hangt iets waarop staat 'Let it snow'...... dat kan de hele winter blijven hangen! 

Het regende af en toe, er kwam blauwe lucht met wolken voor de zon, soms liet de zon zich nog net even zien, maar alles bij elkaar was het geen zonnige dag!







 

4 opmerkingen:

  1. Mooie winterplaatjes.
    Het is al een paar dagen heel aardig weer. Hoewel ik van sneeuw houd zou ik het niet erg vinden als het zo blijft.
    Er blijft nog heel wat hangen. Engelen, ster, sneeuw...🙂

    Kerstboom met pindaslingers is een leuk idee. De meningen an biologen zijn verdeeld over het al of niet voeren van vogels, wat waar is weet ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, met sneeuw is het mooier vind ik. Gisteren geen mooie dag, maar daarvoor was het prachtig een paar dagen.
    Ik wil wel erg graag sneeuw, maar dat mooie weer wat we hadden vond ik ook niet slecht..... alles beter dan kwakkelen met koude regen en mist e.d.
    Ja, niet alles gaat meteen weg hahaha.
    Ik denk in elk geval dat het niet goed is ze het hele jaar door te voeren..... en dan in elk geval pauzes te houden.... zodat ze er niet teveel aan wennen. Hier worden de kleine zangvogeltjes verdreven door de kauwen.... ik heb vogelvoerhouder waar alleen kleine vogeltjes bij kunnen, maar er zijn te veel kauwen. Leuke beesten en erg slim, maar niet leuk als daardoor de meesjes wegblijven. Het is hooguit nog een enkele roodborst die onder een bank of tafel naar wat gevallen voer zoekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kauwen veroveren de wereld, denk ik wel eens. We hebbeb hun aantal zien groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja echt! En hoe leuk ik ze ook vind, het mag wel wat minder. Mijn buren hangen vrijwel het hele jaar door vetbollen aan de schutting.... dat weten ze, als er eens niets hangt komen ze toch steeds kijken...... als er weer nieuw hangt komen ze er met veel op af...... tsja..... dan durven die kleintjes niet.

    BeantwoordenVerwijderen