Zoeken in deze blog

donderdag 7 januari 2021

Lekker bezig!

Vandaag was het de dag van de rare loopjes...... wat zou het leuk zijn als iedereen daar aan meedeed... dat zou dan een vrolijke dag worden. 
Ik loop altijd al raar...... met één voet naar binnen gedraaid . Ik heb vaak geprobeerd om dat af te leren, maar ik moet mij er erg op concentreren, alleen dan lukt het. Zodra ik er niet aan denk gaat hij weer naar binnen..... blijkbaar ben ik zo gemaakt..... (ik heb meer fabricagefoutjes...... zwemvliezen tussen een paar tenen en rare kromme vingers). Als ik moe ben ga ik ook nog waggelen en soms gaat mijn andere voet dan ook naar binnen, dus ik heb echt geen speciale dag voor rare loopjes nodig hahaha, maar ik zou het wel leuk vinden als anderen meededen. 

Vanochtend heb ik mijn rollator uitgeleend, ik zag gisteravond een oproep op Facebook van iemand die hem tijdelijk nodig had. 
Dus vanochtend al vroeg dat ding uit mijn schuur gevist en toch maar even het zwaailicht er afgehaald. 😂.  Ik gebruik hem vooral als ik buiten moet EHBO-en en wel eens om mijn muziekspullen op te vervoeren, maar dat is allemaal voorlopig niet nodig en er zijn eventueel andere mogelijkheden voor mij. 
Mooi om iemand te kunnen helpen, alweer een goede daad! 
Hij werd keurig opgehaald door een buurman, maar anders had ik hem zelf wel even gebracht, geen probleem..... ik wandel toch en dan is het heen met rollator en terug zonder. Maar ze heeft een goede buurman.... dus ook hij heeft vandaag een goede daad gedaan. En die buurman kende ik, ooit zat ik bij een tante van hem in de klas..... toevallig was hij hier een paar weken geleden voor iets anders. ... zo zie je hem nooit en zo loopt hij de deur plat (oké... beetje overdreven 😂)  Ik stond nog even met hem te praten. 

Misschien een goed idee om dit jaar elke week minimaal 1x iets (extra's) voor iemand anders te doen. 
Het hoeft niet iets te zijn dat heel veel moeite kost (mag wel), het zijn soms kleine dingen waar een ander blij van kan worden. 

Zo word ik zelf altijd blij als iemand in een winkel iets voor mij wil pakken van de bovenste plank. 
Ik vraag het vaak, maar soms bieden ze het zelf al aan en ik had zelfs een keer dat iemand iets wilde pakken dat ik helemaal niet nodig had.... ik keek alleen maar 😂. Daar kwam overigens nog een leuk gesprek uit voort. 
Hier in de supermarkt werkt iemand die ik regelmatig om hulp vraag..... ik ken Sandy goed en zij is altijd bereid te helpen. Zij is bovendien lang en daar ben ik ook heel blij mee. Van de week nog......  ik had nog zegelboekjes voor korting op Pyrexspullen en ik wilde een taartvorm. Die stond op de bovenste plank, waar ik net bij kan..... maar het was een flinke stapel..... dat gaat mij niet lukken!
Ik had er al één en met Kerst had ik die niet gebruikt om een taart in te bakken maar om daar een aardappelsalade in te doen en een beetje leuk te versieren.  Als ik er een hartige taart in bak kan hij ook in de schaal op tafel (bijv. als hij wat slap is of gewoon omdat ik het mooi vind).... in zo'n mooie glazen schaal staat dat netjes en met volle spaarkaart waren ze maar 3 euro..... dat vind ik een leuke prijs. Ik wilde eigenlijk ook de maatbeker, maar die hebben ze al een tijdje niet meer, ik was blijkbaar niet de enige. Die maatbeker is erg duidelijk..... dat is bij veel maatbekers niet het geval en wat ook handig is is dat ik er evt. kokend water in kan gooien (dat durf ik bij een plastic ding niet).... dan hoef ik niet voor het koken af te meten...... vaak wil ik gelijk thee zetten of zoiets en dat kan dan gewoon in dezelfde waterkoker.  Klinkt als iets onbelangrijks, maar ik vind dat handig...... pech gehad..... te laat! Ik had eerder al schalen met deksel gekozen, die vond ik toen belangrijker. Omdat ik kaarten gekregen had kon ik die al snel kopen. Daarna waren de maatbeker en de eerste taartvorm aan de beurt..... maar de maatbeker ging dus niet lukken. Na een paar keer misgegrepen te hebben heb ik het maar eens gevraagd...... helemaal uitverkocht! Nu zijn mijn kaarten op.. ik heb alleen nog een paar losse zegels voor iemand die ze nodig heeft (nog in te leveren t/m 9 januari).

Het klinkt raar, maar ik heb kerstspullen van zolder gehaald...... wat ik gebruikt had was nu keurig gesorteerd, maar er stond nog meer op zolder..... veel in oude dozen en van alles door elkaar.  Daar zoek ik nu een groot deel van uit..... de dozen kunnen weg en alles gaat in keurige bakken met deksel. Netter, overzichtelijker, stofvrij en droog. 
Beneden werkt dat wat prettiger....... af en toe wat, tussendoor andere klusjes en ik kan het ook doen terwijl ik op tv iets volg. Het is beneden ook warmer dan op zolder. 
Het is nu wel erg rommelig in de kamer (is het wel vaker), maar er komt in coronatijd toch niemand  en anders maar wel..... wie het niet kan aanzien die helpt maar even mee! 
Ik moet wel weer wat nieuwe bakken erbij hebben..... kan ik mooi kopen van verjaardaggeld! Ze zijn nu met korting bij Xenos, dus meteen besteld. 
Die bakken zijn ook niet allemaal dezelfde maat, maar ik heb er wel meerdere van vrijwel alle maten.... voor sommige dingen heb ik nou eenmaal een grote bak nodig en voor andere dingen is een kleinere genoeg.  De dozen waar het in zat waren juist allemaal verschillend en minder stevig. 


Verder vandaag..... naar de apotheek om medicijnen op te halen die ik besteld had..... tussen de buien door lukte niet, maar daar hebben ze de paraplu voor uitgevonden.  Afspraak met garage gemaakt voor APK..... wel handig, ik hoef daar geen tijd af te spreken.... ik zet hem neer en ze bellen als hij klaar is. Het is binnen loopafstand, dus geen enkel probleem. "Wat voor auto is het ook alweer?" "Een Peugeot 107, je weet wel, met zo'n grote kofferbak"....... hahaha, die kofferbak is te klein voor een fatsoenlijke koffer.... echt...... toen ik die kofferbak voor het eerst zag schoot ik in de lach......  volgens mij heb ik een boodschappentas die groter is. Ik gebruik hem dan ook weinig..... ik zet het wel op de achterbank of naast mij. 
Afspraak voor bloedprikken gemaakt...... normaal gebeurde dat altijd bij de dokter of diabetesverpleegkundige, maar i.v.m. corona mogen ze dat niet meer doen. De logica ontgaat mij. 
Ik snap dat er vragen gesteld moeten worden over de gezondheid, maar mijn afspraak is altijd 3 a 4 maanden later.....dan heeft dat dus geen zin. Als ik nu zelf een afspraak maak kan dat tot 28 dagen van tevoren en ook dan moet ik eerst invullen hoe mijn gezondheid is........ echt zinvol 😂. Als ik tegen die tijd coronaverschijnselen heb (of een gezinslid of ... nou ja, het hele verhaal) dan moet ik mij gewoon afmelden..... dat kan toch ook als de diabetesverpleegkundige een paar maanden eerder alvast een afspraak maakt? Het moet altijd een week voor mijn controle bij dokter of diabesverpleegkundige, dus het is wel belangrijk dat ik die afspraak op tijd maak..... als ze vol zitten moet ik mijn andere afspraak ook uitstellen (heb ik nog niet gehad, maar ik maak mijn afspraak dan ook vroeg..... dat kan ik een keer vergeten)/  Ik snap het dus niet, maar goed, ook dat is weer geregeld.


Weer een blije dag.....veel dingen geregeld, iemand kunnen helpen met mijn rollator en een plannetje gemaakt om iemand anders een beetje blij te maken.... zomaar! De onverwachte dingen zijn vaak het leukst. 

2 opmerkingen:

  1. Je hebt het er maar weer druk mee.
    Het leven gaat nu eenmaal gewoon zijn gang, corona of niet. Het gedoe met de doktersafspraken ook, aangepast en soms lastig.
    Dit jaar zou het leed geleden moeten zijn. Eerst zien dan geloven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zullen in elk geval wel weer meer normaal door het leven gaan. Het heeft even tijd nodig en wat mij betreft hoeven sommige dingen niet terug, zoals handen schudden en de 3 zoenen op de wangen. Vooral de laatste mag wegblijven, dat beperkte ik zelf al vaak tot maar enkele mensen, maar ik kon er niet altijd onderuit. Handen maakt mij niet zoveel uit.
    Sommige maatregelen snap ik wel..... het niet te vroeg komen, weinig zitplaatsen in de wachtkamer...... maar waarom ik zelf die afspraak voor bloedprikken moet maken is mij een raadsel.
    Het gaat via internet heel eenvoudig, dus geen probleem, maar ik snap het niet.

    BeantwoordenVerwijderen