Zoeken in deze blog

donderdag 21 januari 2021

Donderdag

 Vandaag is het nationale knuffeldag, lelijke truiendag en internationale joggingbroekdag....(en nog meer).... ik mag dus knuffelen (met mondkapje) met iemand in joggingbroek en lelijke trui! 

Wat ging het vannacht tekeer buiten en wat was het mooi toen ik vanmorgen (nogal laat) de gordijnen opendeed. Er stond nog wel wind, maar in vergelijking met vannacht stelde dat niks meer voor. Op dat moment scheen de zon, maar later zag ik ook donkere wolken......  benieuwd wat de rest van de dag ons brengt. 



Ik heb een tijdje naar de kamerdebatten over de avondklok geluisterd ...... wat een gezeur! Nee, niet alles was gezeur natuurlijk, maar er worden serieuze vragen gesteld waarvan het antwoord al bekend is, waar ik gisteren het antwoord al op vond! Er zijn dwarsliggers die tegen zijn om er tegen te zijn. 
Steeds weer terugkomen op dingen uit het verleden die in hun ogen anders hadden gemoeten...... ja, achteraf weten we het allemaal. Steeds maar vragen 'waarom dit niet en waarom dat niet'..... dingen die soms al besloten zijn! En als in het verleden dingen te laat zijn besloten.... dan is het volgens mij nu tijd om de koe bij de horens te vatten en strenger te zijn. Maar nee...... nu is het ook niet goed. 
Ik snap dat de avondklok niet leuk is en voor sommige mensen een extra probleem.... mensen die het al moeilijk hebben, mensen met een depressie..... ik snap het helemaal en vragen daarover snap ik.... vragen of daar iets aan gedaan wordt..... prima! 
Ik werd van deze debatten zelf nogal depri..... ik krijg het gevoel dat ik raar ben...... er klopt iets niet met mij...... ik was niet depressief en dat is raar, want als ik sommige mensen hoorde dan zijn we dat allemaal!  Ik heb dus een probleem..... ik kan nog steeds vrolijk en blij zijn!
En vanwege de mensen voor wie het allemaal teveel wordt zou de avondklok niet mogen volgens sommigen. Tuurlijk.......  en ze worden niet depri als de mensen bij bosjes neervallen? Daar zou ik nou juist depri van worden. Natuurlijk weten we niet zeker of de mensen bij bosjes gaan neervallen als we niks doen..... maar de kans is wel groter. 
Het is goed als er oog is voor de mensen die het moeilijk hebben...... maar die help je zeker niet door steeds maar te zeggen hoe vreselijk het voor ons allemaal is dat we niet alles meer mogen. 
De zinnen "licht aan het einde van de tunnel" en "stip aan de horizon" kan ik niet meer horen. Die stip en dat licht zijn nog niet te voorspellen.....  al vraag je er 1000 keer naar.... het blijft gokken. 
Maatregelen niet doorvoeren omdat er mensen zijn die daar niet tegen kunnen lijkt mij niet de juiste oplossing.....  beter is het om te proberen die mensen op te sporen en een oplossing voor die mensen te bedenken, ze te begeleiden..... ook niet eenvoudig, maar ik denk dat het toch nu belangrijker is om het virus te bestrijden.... om het virus geen kans te geven. Dat kan niet voor de volle 100% en het is moeilijk om er de perfecte oplossing voor te vinden, maar eindeloos zeuren en tegen zijn om dwars te liggen, vragen naar de bekende weg etc. is zeker geen oplossing. Ik heb het gevoel dat er van enige samenwerking geen sprake is, dat ze bijna allemaal vooral zichzelf willen laten gelden, hoor eens hoe goed ik ben? Dat is vaker zo bij debatten, maar nu was het wel heel erg.... en dat over zoiets belangrijks. Ergens tegen zijn mag.... maar kom dan met goede argumenten! Die goede argumenten waren ver in de minderheid!
Zelf denk ik dat als er niet zo gezeurd werd dat er dan eerder strengere maatregelen geweest waren, dat dat beter geweest zou zijn. Maar wat er ook besloten wordt..... er wordt gezeurd! Ook door mensen die daar eigenlijk geen reden voor hebben....... voor wie de maatregelen alleen maar wat lastiger zijn, maar geen echte problemen veroorzaken. 
Ik hoorde iemand bij de debatten zelfs zeggen: "Laten we zo snel mogelijk weer naar het normale leven teruggaan!" .....Hoe dan? 
Het kabinet krijgt de schuld dat alles zo langzaam gaat...... maar als overal zolang over gezeurd moet worden kan het niet sneller. En nee..... ik ben het er ook niet altijd mee eens...... maar weet ook dat niet overal pasklare oplossingen voor zijn, dat wat voor de één goed is voor de ander vaak niet goed is en dat niet overal van te voorspellen is wat het effect is....... maar dat er iets gedaan moet worden is duidelijk.....  ze doen hun best, maar ze doen het nooit goed!
Wat een hondenbaan! 

Natuurlijk is dit geen leuke tijd, maar er zijn nog wel zat dingen die wel leuk of mooi zijn...... het is niet voor iedereen alleen maar kommer en kwel! Always look on the bright side of life! 

In maart verkiezingen..... ik ben een zwervende kiezer (niet zwevend, ik voel mij niet zo zweverig)..... ik kies altijd voor wie ik op dat moment het minst slecht vind. Er is nooit een partij waar ik mij helemaal in kan vinden. Ik kijk waar ze voor staan, ik schat hun betrouwbaarheid in, ik lees en zoek..... kom dingen tegen waardoor ik afknap op bepaalde partijen/personen. Deze keer zijn er nu al veel afgevallen! 
Ik heb het uitgezet! Ik erger mij vaker aan de debatten (maar wil het toch volgen), maar als ik dit gezeur langer aan moet horen ben ik bang dat ik heel diep in de put raak! 

Nu kan ik weer gewoon BLIJ zijn!

👍👍👍

2 opmerkingen:

  1. Het debat volgde ik af en toe. Het irritante gemekker, twijfel om de kiezers te laten zien dat ze nadenken terwijl ze in principe vóór zijn, de grote bek van blondie.
    Reacties van een paar mensen vond ik goed: natuurlijk is het vervelend maar we willen er zo gauw mogelijk van af.

    Knuffelen doe ik niet, ik ben er niet op gekleed. 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk waren er ook goede vragen en opmerkingen, maar het meeste vond ik onzin. Bijvoorbeeld hoe het moest met de zwervers..... dat wist ik een dag eerder al, was zo op te zoeken. Of er nog eten bezorgd kon worden..... was ook al een dag eerder bekend, werd in de persconferentie gevraagd en opgezocht..... zomaar een paar dingen die dus niet gevraagd hoefden te worden.
    Blondie was echt irritant..... doordrammer, maar zelf met echte oplossingen komen is er niet bij.
    En dat half uur extra.... natuurlijk is dat voor veel mensen handig, maar om daar nou zo over door te zeuren..... het is logisch dat het beter is als het langer duurt.
    Ik denk dat Edwin er wel blij mee is..... die is altijd bij Geurtje 's avonds (en nu hij thuis werkt overdag ook) en slaapt thuis.... moet af en toe naar huis om de honden uit te laten en moet dus 's avonds echt naar huis. Er was eerst sprake van 8 uur avondklok..... dat is wat vroeg voor hem. Maar goed, het was al half 9 en dan maar doorzeuren en nu is het 9 uur.
    Hier mag je tenminste de hond nog uitlaten, ik hoorde dat dat in België niet mag.
    Hahahah, ik ben er ook niet op gekleed...... ik draag in huis vaak een ouwe trui en een joggingbroek, maar vandaag even niet ...... altijd dwars!

    BeantwoordenVerwijderen